В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил

Митрофанова: Огромна провокация е присъствието на украинския духовен лидер Епифаний
Обновена: 16 мар 2024 12:01 | 16 мар 2024 09:50, Красимир Ангелов
219
В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил
Снимка: БГНЕС

"Всички скърбим, това е голяма загуба", заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която пристигна в храм-паметника „Свети Александър Невски“, за да отдаде почит на покойния българския патриарх Неофит.

"Патриарх Неофит беше истински свещеник! Голям приятел на Русия. Нашата църква скърби заедно с българите и българския народ", заяви посланик Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
Тя посочи, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Патриарх Неофит.

"Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук", заяви посланик Митрофанова.

Руският посланик определи като огромна провокация присъствието на украинския духовен лидер Епифаний.

"Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Това е провокация, защото тази църква не е призната от Българската. Това е абсолютна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия - бел.ред./", подчерта Митрофанова.

Какво още каза Митрофанова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрите, които се отрекоха от православието и го преследват, пак си пъхат гагите къде не им е работа.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Фахтаюий 82Викаш, за разлика Митрофанова Ружа Мустафа бе готина и приемлива?
78
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен65 Хаха! Я пак? Англия и САЩ нападнаха Ирак с изфабрикувани доклади. Още са там и министър преседателя на Ирак се опитва да ги изгони от там. САЩ са разположили две военни части около сирийски петролни кладенци на СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ!! Кой ги е канил там? Обявявали са война на Сирия? Плащат ли добития петрол на сирийския народ или на ЕС заради прдизвиканата вълна от сирийски бежанци? В Ирак и Сирия има ли американско население? Гранични ли е на САЩ? Кой създаде Ислямска държава?
77
29
 
19
 
! Отговори
Фахтаюий преди 2 месеца
ТАЗИ ДО КОГА ЩЕ Я ТЪРПИМ в България....Мисля че много отдавна трябваше да бъде ИЗГОНЕНА.!!!!
76
17
 
19
 
! Отговори
Руя преди 2 месеца
Тия украински *** дори в скръбта ни не ни оставят намира.Да пукнат дано,господ да ги затрие.
75
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много гнусно изказване от страна на Митрофанова, пропито с огромна злоба към Украйна.
74
21
 
20
 
! Отговори
до 75 преди 2 месеца
На смъртния си одър Патриарх Неофит заклейми руската войска като "кървава". Цитат: "Бог освещава знамената само на армия, която защитава земята си в общопризнатите граници". В Църквата трябва да се говори само ИСТИНАТА! ДА, означава ДА, а не е НЕ. И това не е политика а ПРАВЕДНОСТ! Другото е ГРЯХ!
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До хм, Гърция няма Патриарх, а Архиепископ и е подвластна на Цариградската Патриаршия / Вселенска /
72
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като са православни, благодарение на нас, що нападат други православни, католици и т.н...простено ли им е това русофилче :)))
71
0
 
34
 
! Отговори
Ганчо преди 2 месеца
Поклон пред паметта на ПАТРИАРХ НЕОФИТ!! СВЕТЪЛ ДА Е ПЪТЯТ ВИ ТАМ ГОРЕ! Народът ще го запомни с неговата човечност, доброта и благост! Живя и служи ДОСТОЙНО НА църквата, народа и Родината !П О К Л О Н
70
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По големи травестити от рашките не знам, Мутрофанова е пример за това нещо :)))
69
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За какви покани пишете тука бе гауфони!? Единствените непоканени са украинците, защото по канон Св. Синод не се е произнесъл за църквата им. Русия е част от Православния свят. Какви *** сте само, все Украйна и Путин са ви в устите. Драйфа ми се как всичко се омерзи с тая политика и нищо не се прави ако няма кирия. Отврат. Бог да прости Патриарх Неофит, изглеждаше благ човек, с ангелски глас, от никого не чух лоша дума за него, един съвременен светец и истински духовен водач!
68
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 69 Дори и през комунизма БПЦ не беше толкова проруска колкото е сега. Факта че през комунизма българската църква прие грегорианския календар, а руската и сръбската продължават да са по юлианския доказва това.
67
7
 
9
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Разбрах, че румънския и сръбския православен патриарх са пратили съболезнования, за руския също споменават, а за гръцкия - нищо. Ако не знаете Византия е Гърция според гърците.
66
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До НапомнянеРусия НАПАДНА европейска страна бе ОБЪРКАН. На кой свят живееш? Как ще каниш държавници на страна агресор?
65
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този същия хипопотам, не заплаши ли, че ще закрия посолството в България, ама Путин е спря набързо, щото ще си изгубят прокситата тука :))) Тъкмо да се зарадваме, че ще напускат и греда :)))
64
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде сега, колкото и да ни карат да правим челни стойки и да се правим на разкрачени евроатлантичета, нашата църква си е про-руска. Просто няма как да е иначе. Нито църковно, нито исторически. Но това атеистите, които ни управляват, няма как да знаят. Нито Посолството, което бъдете сигурни, ще има пръст при избора на следващия патриарх.
63
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гундяев е на партия сентасе при своя агент сръбския патриарх. Ще мислят каква гадоост да направят на България.
62
13
 
13
 
! Отговори
Напомняне преди 2 месеца
Когато Михаил Горбачов-Чернобилски си отиде, доживял горчивите плодове на провежданата от него политика, Руската федерация допусна дипломати и други представители на западни държави да присъстват на поклонението пред тленните му останки. По-късно, когато почина кралица Елизабет Втора, британските власти не допуснаха представители на Русия на траурната церемония в нейна почит. Непоканеният украински митрополит трябваше да не бъде допуснат в България. Не от БПЦ, а правителството на Денков-Габриел.
61
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕС да забрани час по-скоро да има посолства и консулства на терористични държави и организации на територията на страните членки