Кутев: Ще има кабинет, защото има милиарди причини в левове и евро

Преговорите са борба за постове
19 мар 2024 09:25, Стела Стоянова
20
Кутев: Ще има кабинет, защото има милиарди причини в левове и евро
Снимка БГНЕС

Преговорите между ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" са политически пазарлък, става дума за борба за постове. Не знам дали ГЕРБ има достатъчно хора за слагане. Те не знаят кого искат да назначат, не знаят какво може да свърши. Тези хора ще направят бели и после ще се отрекат от тях. Това заяви бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев пред БНТ.

"Ако борбата е да провеждат съдебна реформа - това не е съдебна реформа. Съдебната реформа не работи, защото Сарафов чака да бъде назначен за главен прокурор. Той трябва да бъде назначен от мнозинството в НС. Как ще тръгне да ги разследва?", попита той.

На въпрос какво би направил ако беше говорител на това правителство, Кутев отговори: "Ще бягам с 200".

"Логиката на това управление е, че нещо се заглушава. Смъртта на патриаха за тях се оказа удобна. Измести за няколко дни темата. Но те пак се връщат на терена, сега пак се карат как ще разделят министерствата", добави Кутев.

Не мога да кажа какво договаряят но съм убеден, че разпределят порциите във властта. Правилно е и двете партии да са във властта, каза още той.

Интересът на ПП е да останат на власт. Когато бяха в служебния кабинет, президентът управляваше. ПП печелят властта и оттам печелят милиардите. Днес на обяд ще има правителство, защото имат милиарди причини в левове, а може и в евро.

Според него, ако падне правителството, АМ "Хемус" излиза на преден палн. "Не знам защо финансовият министър мълчи в момента. Изчезнали са едни милиарди и никой не пита. Милиарди са изхарчени, срокът е минал - за мен това е кражба на магистрала.

По думите му "чисто математически" ГЕРБ могат да направят коалиция, а ПП не могат да го направят. "Борисов им извива ръцете. Президентът им даде мандата вчера, те могат да го върнат след 7 дни. Но той казва утре. Това е извиване на ръце", каза още Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Ммм даа преди 1 месец
Само от резервното обезпечение на лева има 40 милиарда причини в Евро. Нищожна част ще бъдат внесени в ЕЦБ, малко повече ще бъдат дадени на САЩ (да си затварят очите) под формата на сегашно плащане за бъдещи доставки на оръжие и с останалата част ще пируват, докато се н*****т.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така си мислят пп ,но тоя път че духат супата както каза Василев преди време ,щото Бойка рано или късно че ги свали ,и ПП при нови избори че имат 5...6..%защоти народа ги разбра що за стока са ,мидйвт само за Украйна и за българския народ не,довиждане ПП
15
2
 
1
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Гледах Кутев в Панорама и ми направи добро впечатление ..ерудиран,запознат с нещата и разсъждаваше добре.. тъй че ,може да му се вярва.А сглобката е от Лего и едно леко "земетресение" от 0.1 по Рихтер може да разглоби сглобката.Мисля си за избори ...че ще са най-добрият вариант..
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще има , ако се разпределят. Ако подялбата не ги устройва се отива на избори за изясняване.
13
0
 
7
 
! Отговори
Така е Капутев.... преди 1 месец
...И СОЦА, БЕШЕ ЗА ПАРИ.... И ПАК НАШИТЕ ПАРИ И ИМОТИ!
12
2
 
9
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До Анонимен 9: Нещо си се объркал. Бат'ти Бойко крадеше и си пълнеше чекмеджето. Пътища с 30% по-малко асфалт, пачки от бизнеса .... И му се иска още.
11
3
 
7
 
! Отговори
Е,да ги преди 1 месец
Оставят на Мистър КЕШ ли?
10
0
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Естествено - турски драматичен сериал да има.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сложете и К.урнелия министер на икономиката да краде милиони :)))
8
10
 
5
 
! Отговори
Майорс преди 1 месец
Кутев от къде накъде ще даваш оценка дали ГЕРБ имат подготвени хора или не! Да не би ПП/ДБ да имат по подготвени , а и видяхме вашите хора в служебните кабинети какво сътвориха! Така че няма какво повече дасе каже , гледайте първо себе си и тогава говорете , откъде накъде са изчезнали 1 млд от "Хемус" , стига празни приказки!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-жадни за власт от БСП няма.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
К.урнелия п.укна у болницата от яд :)))
5
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
борбата е за кокала няма да го пуснат за нищо по света дърлят се плюят се арестуват се и накрая всички на софрата как може да гласувате за подобни ..........
4
8
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Завистливите виждат само негативи, защото са извън управлението.
3
10
 
10
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 месец
Тоя се цепи от яд че неговия вожд тавариш Радевъ няма да може да прави служебни правителства и да гепи и той някой лев покрай него.
2
2
 
13
 
! Отговори
Точно! преди 1 месец
Или както беше заявил генерал Гнома по лЬжиТиВи:"Кой каквото и да ви говори,става въпрос за пари..."
1
8
 
10
 
! Отговори
Ученика преди 1 месец
Точно така е Кутка. 500 милиарда в кредити са обещани ако си седят на задните части, не се правят на умни и не теглят каруцата на Изток, където Слънчо- Путин огрява