КТ "Подкрепа" иска цените на тока за бита да се отложат с година

Домакинствата ще излзязат на свободния пазар от 2026 година
20 мар 2024 10:55, Инна Ангелова
24
КТ "Подкрепа" иска цените на тока за бита да се отложат с година

От КТ “Подкрепа” предлагат либерализацията на цените на тока за бита да се отложи поне с една година.

Според тях, две трети от домакинствата в страната ни са на жизнения минимум, премахването на регулираните цени ще бъде пореден удар върху бюджета им, наред с ръста на цените на хранителните стоки, услугите, горивата и водата.

Според синдиката са разписани и одобрени планове за бъдещето на енергетиката, както и за работещите в сектора, цените на електроенергията на база мощности, потребление, съхранение, внос, както и механизъм за определяне на цената за всички битови потребители и начина на компенсирането им за преходния период между регулирани и борсови цени на електроенергията, който да защити максимално потребителите от чувствителен скок в цената.

От "Подкрепа" допълват, че всяко изменение на цените на енергоносителите с 10% води до пряко увеличение на инфлацията с 1%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
енергетик преди 1 месец
Тока ще е само за нас богатите. Бедните ДГД - те.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Договорите са от времето на Иван Костов 1997-2001 година.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първата година с 20%, после всяка следваща година с още 20%, което означава, че след 4 години увеличението ще е двойно (107%). след 6 години тройно (199%), след 8 години 4 пъти (330%), след 10 години 6 пъти (519%) и след 15 години 15-16 пъти (1441%).
18
1
 
3
 
! Отговори
Ммдаа преди 1 месец
Разписани договори още от времето на Станишев За тая зелена енергия.Винаги е било така имаме предостатъчно енергия.Продаваме на ниска цена а народа да плаща висока!
17
1
 
5
 
! Отговори
А преди 1 месец
А защо ще си пускаме нашия си ток на някъв паза и после ша си го купуваме, къде е логиката
16
1
 
4
 
! Отговори
Ммдаа преди 1 месец
Кажете има ли управляващ който не гледа собствената си облага и мисли за народа?
15
1
 
2
 
! Отговори
Ммдаа преди 1 месец
Абе народа хае ама какво да направи?
14
0
 
15
 
! Отговори
хм преди 1 месец
Живеем в много странен капитализъм. Всички цени на стоки и услуги трябвало да се либерализират и да се определят на пазарен принцип. Но непрестанно държавата помага на бизнеса с каквото се сетите: намаляване на ДДС, Поемане на осигуровки, Плащане на част от сметките за тока, Различни грантове, Всякакви форми на помощи по проекти с ЕС. Как става така, че обикновените потребители са хвърлени на произвола на капитализма, а Капитала не спира да ползва държавните блага. За него има комунизъм.
13
1
 
16
 
! Отговори
Буркина Фасо преди 1 месец
Защо изобщо електроенергията трябва да се пазарува като кило картофи ? Това извращение си е гавра със хората , ама стадото не се усеща и мучи и грухти. Поздрави от Буркина Фасу
12
6
 
1
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
Поне да се даде възможност на инвеститори със соларни и ветро паркове да продават ток директно, а не както е сега всичко минава през една борса монополист. Какво му е либералното?
11
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Ами ще плащате. Иначе йоко токо :)))))))))))))))))))))
10
3
 
12
 
! Отговори
банани и WC хартия преди 1 месец
Сладки ли са бананите?!
9
2
 
25
 
! Отговори
и преди 1 месец
в един момент "либералния" пазар ще се окаже,че е контролиран от някой картел подобен на този с моб. оператори.Дано скоро, и рязко вдигнат цените , и на ток, газ и всякакви битови сметки, и чак тогава овчия народ може да се присети,че така не се живее.
8
1
 
4
 
! Отговори
за какво да ги преди 1 месец
променят бе .
7
2
 
25
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Народа не хае за тази дребна подробност, че от юли тази година отпада нощната тарифа и ще с е плаща само по цена за дневна. А след година или две ще плащаме по борсови цени. Сметките вероятно ще подскочат с няколко пъти. Към момента най-важното е да се ходи по кръчми,ресторанти,почивки , и да се мисли какво да се даде на укр за това явно малко нине всичко,което ни се случва!
6
2
 
13
 
! Отговори
Умберто Тоци преди 1 месец
Стягай колана българино!!
5
2
 
18
 
! Отговори
насилват със стачки преди 1 месец
свободните цени на ЕС . Лъжат как няма да се вдига цената . после 10 процента само . после 20 процента само . Вдига се 600 процента и трайкат . след 3 години нямало инфлация спрямо след 2 години . ех Харлитко , какви евтини номера .
4
2
 
19
 
! Отговори
Аз искам цените на преди 1 месец
Тока да не се пипат
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КТ "Подкрепа" и останалите профсъюзи имат една основна задача - да правят, да струват, но някак да принудят и работодатели, и държава да нормализират заплатите и пенсиите. На европейските цени и на въвеждането на еврото трябва да съответстват европейски доходи.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо ще си пускаме нашия си ток на някъв паза и после ша си го купуваме, къде е логиката.