"От другата страна": Журналист показва във филм ужаса на войната

Мартин Георгиев с уникален поглед и от двете страни на фронта
Обновена: 26 мар 2024 13:14 | 26 мар 2024 13:11, Красимир Ангелов
11

Как изглежда войната от двете страни на фронта - това ни показва журналистът Мартин Георгиев в документалния филм "От другата страна".

"Още в първите дни на войната бях командирован в Украйна - в Одеса, в Николаев, в Киев. Имах три ходения там. Когато една вечер бяхме под бомбите в Николаев, си говорим с колегата оператор какво има оттатък. Той каза, че няма как да отидем, вече сме вражеска страна, лице на Запада", разказа Георгиев в студиото на "България сутрин".

По думите му в продължение на година институциите са го отхвърляли.

"Точно преди една година започнах да пиша по Telegram каналите. Техните блогъри са голяма сила, владеят стотици хиляди аудитория. Свързах се с един блогър, когото гръмнаха в кафе в Санкт Петербург. Свързах се с негови хора, те пратиха покана, с която да се извади виза и акредитация", сподели още журналистът пред Bulgaria ON AIR.

След като визата е готова, идва страхът и дискусиите дали да отиде и дали ще се върне: "90% от колегите казаха, че това е уникален шанс", споделя Георгиев.

Той казва, че в Русия е приет резервирано.

"Първата вечер, когато в хотела в Москва ме посрещна тяхната организация, започнах да питам. Сложиха бариера и спряха да отговарят. Като се прибрах в стаята вече беше влизано, компютърът беше отворен. Приел съм тази игра. И от двете страни беше най-ужасната гледка - и от украинска, и от руска страна, бусовете с "Груз 200" - кодът за труповете. Тръгнахме за Донецк", каза още гостът.

Пред него през цялото време е стояло какво да задава като въпроси, това обобщава и в глава от документалния филм.

"Защо започна всичко и как ще свърши всичко - отговорите са във филма, кино "Одеон" тази вечер. Всичко, което ще видят зрителите, е дело на режисьорския поглед на режисьора Николай Русакиев. Тези хора, които ме поканиха там, се оказаха, че са блогърите на "Вагнер", обобщи журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Войникът без Армия преди 1 месец
Гледайте и филма на Елена Йончева "Пътят към Славянск" за да сте напълно обективни в преценките си за "Войната" Военната операция !
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименГраниците на УССР бяха очертани от двамата украински агрономи в битието им на генерални секретари на КПСС - Хрушчов през 60-те години, а Горбачов - през 90-те години на миналия век. И двамата завършиха кариерата си безславно: Хрушчов беше свален заради некадърност, а Горбачов разпердушини СССР, като преди това предаде Черноморието и Донбас на Украйна.
7
1
 
1
 
! Отговори
МРАЗИМ РУСИЯ преди 1 месец
НО КОМЕНТ!
6
1
 
3
 
! Отговори
путин е виновника преди 1 месец
До вервайте ми протестирай срещу путин!
5
5
 
8
 
! Отговори
вервайте ми преди 1 месец
Писна ми от тая украйна!!! Ама, много!!!
4
5
 
6
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
Да не се окаже само, че запада трябва да плаща компенсации за загубената война.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сплотената арийска Европа дава всичко от себе сиоръжие, политическа и морална подкрепа; наложи цензура върху медиите и нарича путинист всеки, който твърди, че в един конфликт трябва да се чуват и двете страни.Само и само slawische Untermenschen да се избиват едни други върху територията на бившата УССР,чиито граници са очертани преди един век от престъпната комунистическа власт.Какво е това отношение, ако не е расистко?-Александър Кертин учител по история във Втора английска гимназия.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реших, че става въпрос за Газа.
1
4
 
4
 
! Отговори
напълно неваксиниран преди 1 месец
а ужаса наковид шо не показа, нал бе чyмата на 21 век и който не се убол не е оживял :)))