Проф. Гайдарски: Здравеопазването отдавна куца

Подиграха се с проф. Хинков, отдавна трябваше да напусне
26 мар 2024 21:20, Анисия Иванова
24

Събитията през последните седмици и дни показват, че вървим към избори. Представителите в НС докараха нещата до нови избори. По-добре беше да няма избори. Това каза бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в студиото на "Денят ON AIR".

Болниците продължават да си работят, но по думите му здравеопазването отдавна куца, не само през последните 9 месеца.

"Главно организацията на здравеопазването. След 90-та година се случи така, че много рядко министрите, които бяха гласувани в НС, се задържаха повече от няколко месеца. Представяте ли си един човек, който трябва да ръководи цялото здравеопазване в страната, да разбере проблемите и да може да направи така, че да подобри качеството на обслужването на населението. Абсурдно е. Особено когато тези министри са юристи", настоя бившият здравен министър и попита как е възможно да се издигат хора.

Политиката не надделява само в здравеопазването, заяви пред Bulgaria ON AIR проф. Гайдарски.

"Политиката надделява във всички сфери, и в енергетиката. Българският народ трябва добре да разбере кои са тези хора. Трябва да се покаже нещо пред братята американци, че ние държим да не са руски реакторите, но това, че ще ги обслужат по-добре, няма значение. Затова се говори, че ще ги продадем на украинците за 600 млн.", даде пример гостът.

Според него нямаме ли енергетика, и здравеопазването ще загине: "Проф. Хинков много време издържа. Трябваше отдавна да напусне поста, защото те се подиграха с него. Не му позволиха да уволнения. На някои от болниците се дават големи суми. Говорим и за грабеж, кражба на държавни средства".

Бившият здравен министър коментира и цената на медикаментите и разликата на частните и държавните болници. Той посочи, че формулата, според която да се вземе средна цена между най-ниската и най-високата, е несправедлива.

"Това е идиотщина. Медикаментът струва 60 лв. В една от болниците струва 1600 лв. И за да бъде и агнето цяло, и вълкът сит, ние ще вземем средното. Няма да струва 60 лв., но ние вземаме средното, къде са 60 лв. и къде 600 лв.", обобщи още проф. Гайдарски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
един преди 4 седмици
Щото младите лекари отиват в Европа, защото им плащат по европейски. А тук искате да се лекувате по европейски, ама да плащате по български. Е, няма как да се получи.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Толкова е добро, че работещият персонал е застаряващ Задай си въпроса защо?
21
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 месец
За здравеопазването у нас се отделят 30 пъти по- малко пари, отколкото в Европа. С оглед на това то си е добро.
20
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Крайно време е НЗОК да склюва договори само с държавни и общински болници.Престъпление е частни болници да трупат милиони печалба от нашите здравни вноски.на който муе дебел портфейла да ползва услугите им.Също да спрат лекари от държани болници да работят и в частните.Първата им работа е на диспечер насочващ към частните.Лекарите вече не лекуват, а търгуват.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куца му празната продълговата глава, на алчният псевдопрофесор Радослав Гайдарски. Той досъсипа здравеопазването, докато бе здравен министър. Унищожи държавните клиники, за са просперира частната му клиника във Видин, построена върху общински имот, продаден му на смешна цена. После се хванаха за гушата с ортака му Йорданов, биха се той и дебелата му алчни жена и накрая остана без своя дял във въпросната клиника.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
17 И какво е направил толкова? Години наред харчеше държавна пара, да подготвя трансплантация на черен дроб и никога не я извърши. Направиха го други, а той си приписваше чужди заслуги. Заслепен от завист и злоба, обиди многоуважаемия специалист и корифей в своята област, кардиолога проф. Чирков. Червен корумпиран професор. Никога не е бил това, за което ке представя.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куба му празната продълговата глава, на алчният псевдопрофесор Радослав Гайдарски.
16
6
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Не,не е време!Точно обратното,трябва да се допитват по-често до него.Честен и принципен човек и изключителен специалист.Безусловно най-добрият в своята област.Ако на мен не вярвате,питайте неговите ученици.
15
5
 
7
 
! Отговори
456 преди 1 месец
С цялото ми уважение,не е ли време проф.Гайдарски да си гледа старините,или до "последно" такива като него ще участват в комисии,предавания и т.н.Малко себеуважение,а?!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвременният модел на здравеопазването, който се среща в България, ни беше наложен насилствено отвън по време на управлението на Костов по нареждане на МВФ
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравния кашон е пълен - за кражба има много :)))
12
0
 
7
 
! Отговори
Дучето преди 1 месец
Куца защото сте куци крадливи ***, и на края в месомелачката, няма къде да избягате?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравеопазването е в ,,Кома,, но много скоро здравеограбването ще започне да куца!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Америка, Нато, САЩ, Киро, Костов, Европейския съюз, демокрацията и т.н. и т.н. са виновни.
9
0
 
9
 
! Отговори
Здравеопазването е преди 1 месец
У луксозната коя в болница Лозенец
8
2
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Гайдарски и ти си съпричастен към "куцането".Много си мек в изказа си ,при положение ,че си безчувствен,завистлив,злобар по природа ,въпреки професионалните ти умения."Здравеопазването "е окупирано от "бялата мафия " индивиди обладани от алчността си да трупат ,още и още и още..и заради това превърнаха болните хора в "опитни мишки" и същото съществува донякъде ,заради добрите медицински специалисти,които все още ги има и въпреки мафиотската система.Да не се обърне срещ тях - здравеопазването им
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То няма такова. Това е пералня, нищо повече.
6
0
 
8
 
! Отговори
Здравеопазване преди 1 месец
За избрани
5
0
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Не куца, а е с 2 два ампутирани крайника!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куца от кражби и некадърност. То и в цяла запъдна европа е пълна катастрофа.