Пожар погуби българско семейство в Германия

Сред жертвите са и две малки деца
27 мар 2024 07:37, Нели Христова
18
Пожар погуби българско семейство в Германия
Снимка: Facebook

Българско семейство с две малки деца изгуби живота си при пожар в жилищната сграда, в която живеели в германския град Солинген. Огънят избухнал в избените помещения на стогодишната сграда около 3 часа на 25 март, съобщи кметът на пловдивското село Костиево Георги Калоферов, цитиран от Dir.bg

28-годишният Кънчо Жилов, съпругата му Катя и двете им момиченца - 3-годишната Галиа и 6-месечната Емили са обитавали апартамент под наем на таванския етаж. Когато пламъците избухнали пътят им надолу бил отрязан, тъй като първо изгорели стълбите, които са били дървени.

След потушаването на огъня пожарникарите открили обгорелите тела на Кънчо, Катя и по-голямото им дете, а бебето било обявено за изчезнало. Няколко часа по-късно под руините обаче е открито и неговото телце. Девет души са били откарани в болница с различна степен на тежки наранявания.

Причините за пожара към момента не са известни.

Кметът на Солинген Тим Курцбах обяви ден на траур и разпореди да бъдат свалени знамената.

Междувременно кметът на Костиево призова съселяните на семейство Жилови да дарят средства, за да може телата на загиналите да бъдат транспортирани от Германия до България. Необходимата сума е 18 000 евро.

"Нека проявим човешка солидарност към трагедията", заяви Георги Калоферов.

Призив за помощ отправиха и от футболен клуб "Гигант Съединение", в който играе братът на загиналия Кънчо - Здравко Жилов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
До 14-Немец преди 4 седмици
Грешна информация - новото строителство не е с дърво. В избените помещения има дървени стени и врати, но на всякъде в блоковете има пожароизвезстителни системи! Но това разбира се струва повече. Не се изказвайте неподготвени! Жалко за изгубените човешки животи! Бог да ги прости! Голяма трагедия!
14
2
 
3
 
! Отговори
немец преди 4 седмици
За съжаление в Германия много неща не са както всички си мислят. Едно от тях е строителството старите къщи (строени до 1980) са на 100% гредоред а и новото строителство е много често от дърво. Такива жилищни сгради с дървени стълби, подове и тавани са по-скоро правилото отколкото изключение... Затова е задължително да имаш системи за аларма при пушек и огън... не че много помагат, ама поне да не задушиш на сън... Лека им пръст на хората, каква ужасна смърт
13
2
 
2
 
! Отговори
японска дубайка преди 4 седмици
Интересно тези със двойното гражданство като какви са ? Африкански норвежци от Туркестан ?!? Няма такова животно като двойно и тройно гражданство. Все едно извънземно от Патагония със китайски паспорт. Т шак
12
2
 
2
 
! Отговори
. преди 4 седмици
По описанието ми се струва, че са живели в нещо мизерно. Как така стълбището е било дървено?! От коя година е сградата?
11
3
 
3
 
! Отговори
японски индиец преди 4 седмици
Жалко за загиналите . Обаче тези със български документи ама небългари какви точно се водят ? Американски китайци ? Дървено желязо ?
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Фашистите "прочистват" страната си от "нежелани" елементи! Също както ГЕПП го правеше в България.
9
1
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 4 седмици
Това ли са същите пострадали, за които турското консулство се е застъпило?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КУПЕТЕ СИ НОЖКА СОЛИНГЕН!!
7
2
 
15
 
! Отговори
Българинъ преди 4 седмици
Трагедия, ужас...
6
3
 
15
 
! Отговори
Ади преди 1 месец
До В.Узунов - Питайте, уважаеми, дали застраховката ще успокои вашите родители, ако загубят дете вас, съпругата ви и внуците си накуп!
5
8
 
36
 
! Отговори
Ади преди 1 месец
Освен застраховка, аз питам къде е държавата! Абдикирала по всички възможни начини, да гони младите, да не се грижи за болните, родителите ни да мизерстват с тези пенсии и накрая ние да събираме пари, за да си върнем децата, които тази държава прогони!!! Вижте им разходите на управляващите - то не бяха джипове, охрани, супер луксозни жилища! А сега ние от нашите стотинки ще съберем, но това ли е моралът? Само един от тези дбело...вци може да даде цялата сума, НО няма го направи, защото е алчен!
4
16
 
5
 
! Отговори
дедо асен преди 1 месец
Украйна е виновна
3
20
 
25
 
! Отговори
Евроромалесте преди 1 месец
Ааааа.....българско, ама само по документи!
2
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре е да се отбележи, че това се е случило в Германия, а не в Русия.
1
15
 
18
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 месец
Нямат ли застраховка?