Сливен е домакин на Седмицата на гората

Тя ще се проведе под мотото “Гората е живот и… обща отговорност”
Обновена: 27 мар 2024 16:37 | 27 мар 2024 13:57, Инна Ангелова
0
Сливен е домакин на Седмицата на гората
Снимка: Peter H от Pixabay

Тази година град Сливен е домакин на Седмицата на гората под мотото “Гората е живот и… обща отговорност”. Ежегодно в първата седмица на април (1-7) лесовъдската колеги отбелязва своя професионален празник.
 
По повод Седмицата на гората в Сливен ще има организирани образователни игри и забавления. В помощ ще се включат експертите от Дирекция на Природен парк "Сините камъни", Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен. Шатрата ще бъде разположена в продължение на три дни (30/31 март и 1 април) пред Областна администрация - Сливен.

На гостите и жителите на града ще бъдат предоставени безвъзмездно от горските служители на Югоизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство – Сливен 2500 фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб. Горските специалисти ще бъдат на място, за да обясняват на всички желаещи да получат фиданки как правилно да засадят дръвчетата и кои са подходящите места за това според вида им. Информация ще им бъде предоставена и за правилните грижи, които да бъдат положени за тяхното успешно отглеждане във времето.

На 1 април, понеделник, Община Сливен организира концерт на деца от региона на открита сцена пред Общината.   По време на цялата Седмица на гората всички горски структури организират събития с партньори, браншови и неправителствени организации, Лесотехнически университет, Институт за гората, доброволци, журналисти по региони. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Общество
Нови правила по летищата след влизането ни в Шенген
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари