Адмирал Ефтимов: Сигурността не е безплатна

Нуждите на армията да са обект на консенсус в обществото
10 апр 2024 18:23, Красимир Ангелов
51
Адмирал Ефтимов: Сигурността не е безплатна
Снимка: БГНЕС

Нуждите на армията трябва да бъдат обект на консенсус в обществото, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той участва в заседанието на парламентарната комисия по отбрана, на която беше приет проект на решение за определяне на военни формирования и структури за допълнение на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили.

"В последните години говорим за рязко влошената среда за сигурност. Последствието за Българската армия е, че задачите се увеличиха много. Имахме COVID-19, мигрантска криза, над 400 души на границата. Натоварването непрекъснато се увеличава.

Некомплектът пряко влияе върху натоварването на личния състав", коментира адмирал Ефтимов. Стремим се да не допуснем да се отрази върху качеството на изпълнението на задачите, добави той.

"Трябва да се вземат мерки. Не искам всяка седмица на бюрото ми да има рапорти от напускащи офицери", заяви адмиралът.

"Обществото трябва да знае, че сигурността не е безплатна. Тя изисква ангажимент на цялата държава, на всички възрастови групи, да бъдат наясно какви са проблемите по сигурността, да бъдат наясно с какво могат да допринесат към тази сигурност", каза още началникът на отбраната, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от София
ОС иска спешен ремонт на минералната баня в "Горна баня"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
До Емо МъжО преди 2 седмици
Срам ме е, че те познавам! Срам ме е, че съм служил под твое командване! Срам ме е, че си бил част от ВМС, и че не съм те застрелял на някой караулен развод във вмб Варна, но ако знаех .... ако знаех само колко поразии ще сътворите с Тагарчук, нямаше да ти простя, ... но не е късно, ще дойде ден когато ще платите с животите си за националното предателство, което извършвате в момента.
42
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 2 седмици
До АнонименТи тогава не си бил роден!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този ми прилича на един дето се спомина скоро! Та оня голям го вадеше и оплюваше Русия! Този е същия!!!Спри се бе човек!!! Америка Далечко! Русия е близо!!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Адмирал на Испанската армада - 2 продънени корита има у Черно море :)))
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
армията ни не може да гарантира сигурност
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За каква сигурност ми пееш Пенке ле, при такива управляващи и депутати!!!! Те са истинската заплаха за България! Никой и нищо друго! А пропо, за тях плащаме скъпо и прескъпо и изобщо не може да се твърди, че са ни безплатна придобивка и бонус!
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До . ако са квалифицирани дрмрк под 160 ги слагат за щефове в кремъл другите си изпращат в Олгиново да пагалят костя
36
0
 
6
 
! Отговори
. преди 2 седмици
Нали знаеш какво правят в Русия с геьовете?
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До pege България е запад гей руски
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 30 то и фелтфебел му много ... Добито е редник ТРусовак в 25 Дагомански строителен 11 месеца и после бега шумкарин там е става един от тримата замесници на комисаря ....
33
0
 
6
 
! Отговори
. преди 2 седмици
Този е редовно пиян! Срам за пагона! Гледах го и по телевизията... пълен ужас! Само повтаря едно и също като развален грамофон.
32
0
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 2 седмици
легендата гласи, че опитите на майкрософт с ИИ са приключили, когато две машини са си развили език за комуникация, който специалистите не са успели да декриптират. да беха видели коментарната секция на народно читалище днесбеге, да са се научили на чалъм
31
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
До Анонимен25 изобщо не е мит . миеха го само по национални празници
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ние реално нямаме армия още от 1945 на сам Акаквото поостана замина в канала през 60 години на 20 век като напълно се пие щата и дезорганизацията на ссср армията от тогава ... То и ссср от тогава реално нямат де защото периода е болна тема което криво ляво бе ставало и проверено във войната и платрно с тонове кръв го сменихас с колхозната си мисъл и кефти охилени репи по парадитр и боядисване на бурдюри на кило с митове за савецки уръжия тип крив к'нец
29
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
До Анонименколега дежурен, римския император муниций или имаш предвид или химическия елемент със същото име?
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Начело на БНА преди 1989г 28 години беше Добри Джуров,фелдфебел от царската армия и с манталитет на такъв.Тодор Живков го наричаше в очите Въ шкарник.Толкова за "професионалното "ръководство на БНА.Също толкова години Началник на Генералния щаб беше Атанас Семерджиев,полуграмотен партизанин,Доносник на ДС.През 1976 г в България имаше 600 генерала. Във Великобритания 20 ......
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 27 ами не е ... защото тогава имаш въоръжена с леко оръние тълпа дето незнае на ляволи да ходи на дясноли и която остава без муниций да втория ден ... няма да си държш в къщи гаубица с 5-6хиляди снаряда в гатажа то4но до танка на съседа Пещо и подводницата на Гошо я .. да ме говорим в какво се превръща тълпа с оръжие без централна армия ( В банди мародери ) ИСТОРИЯТА Е ПЪЛНА С ТАКИВА ПРИМЕРИ
26
0
 
5
 
! Отговори
маалатъ преди 2 седмици
Адмиралче на трета ръка хонландски Гемии без ПКР и ПРО въоръжение, държавата ни няма нито Концепция за армия, нито Национална Доктрина, за каква Сигурност говориш, бе?! Сигурно и Фуражката ти е по-умна от теб!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
единственото решение на пропадналата армия е да има добре обучен и въоръжен народ, който знае как да борави с оръжие и си го държи в къщи. Иначе никой няма да се бие и даде живота на едни морално продадени и слаби политици и генерали.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя има визия на пропаднал пияница който като едно кубче лед си топи морала и интегритета всеки ден...

Спонсорирани публикации