Адмирал Ефтимов: Сигурността не е безплатна

Нуждите на армията да са обект на консенсус в обществото
10 апр 2024 18:23, Красимир Ангелов
51
Адмирал Ефтимов: Сигурността не е безплатна
Снимка: БГНЕС

Нуждите на армията трябва да бъдат обект на консенсус в обществото, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той участва в заседанието на парламентарната комисия по отбрана, на която беше приет проект на решение за определяне на военни формирования и структури за допълнение на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили.

"В последните години говорим за рязко влошената среда за сигурност. Последствието за Българската армия е, че задачите се увеличиха много. Имахме COVID-19, мигрантска криза, над 400 души на границата. Натоварването непрекъснато се увеличава.

Некомплектът пряко влияе върху натоварването на личния състав", коментира адмирал Ефтимов. Стремим се да не допуснем да се отрази върху качеството на изпълнението на задачите, добави той.

"Трябва да се вземат мерки. Не искам всяка седмица на бюрото ми да има рапорти от напускащи офицери", заяви адмиралът.

"Обществото трябва да знае, че сигурността не е безплатна. Тя изисква ангажимент на цялата държава, на всички възрастови групи, да бъдат наясно какви са проблемите по сигурността, да бъдат наясно с какво могат да допринесат към тази сигурност", каза още началникът на отбраната, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер мит е,че преди 1989г сме имали армия.
22
0
 
1
 
! Отговори
Имал над 400 души преди 1 месец
на границата, горкия. Май и много му се виждат. Та аз не ги виждам тези 400, дори терминатори да са, да успеят да защитят нещо си. Ковид му бил пречел, моля те. Утре ще е пролетният грип.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 21Мисълта ми беше що човек правещ 10 к месечно не мож да се вчеше?Я Руските войници са окей гнилото е в москва че им раздадоха храна от преди 25 години и 50 годишни танкове на които модернизацията е да им сложат лампа.Гепили са дори бронежилетките и кубинките.Укрите са с последен модел противотанкови ракети руснаците с т72-барутарник замислен от банда алкохолици през 60-те... На миналият век.Десантът с 40 год хеликоптери в нисък полет (за да ги гърмят с пистолети) е без аналог
20
2
 
4
 
! Отговори
! преди 1 месец
Това е ясно. Политиците обаче крадат много и не остава за армията. Белене и КТБ само са 5млрд нагоре!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто станахме член на ЧВК НАТО заговорихме за рязко влошена среда за сигурност. Смени се реториката-политиците ни добиха куража да заплашват. Военна техника се разхожда по пътищата ни... Абе стана тя каквато стана... Като нямаме наша армия, ще плащаме на наемници, на които ама хич не им дреме за нашата сигурност! Унищожихме енергетика, икономика, земеделие, образование, здравеопазване... Иначе сме най-първи в украина.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 19 за воените е задължително да изглеждат и направо да са такивюа демек убици Това им е работата инай имаме гей мажоретки като руската армия ухилени като репи да набива бодро крак по параддите и за никакъв друг Гре,,,,,,,,,здей да нестават ...
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що винаги бг полицаи и военни изглеждат или като мутри или актьори в долнопробна комедия?Как па един няма избръснат вчесан и без алкохолни торбички под очите?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен13 вата я си гледай сопстерния ви жалък руски флот щото то веке е по малак ))
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нямат хора а *** и какви критерий има зада влезеш как да имаш 5 години военен стаж и специалност механик на бмп като не си бил военен преди това Ама е Критерий за постъпване на работа ... просто вижте какво представляват изискванията за постъпване ... Ако си 2 метра 130 кг мусколи канара в пергектно здраве под 30 ПАК ще те одрежат
14
1
 
1
 
! Отговори
00014 преди 1 месец
Слугинажът и той се заплаща, нали бе марксист-ленинец. Бояджия!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адмирал е незная кой ви е произвел.Но същия трябва да си хвърли дипломата в клозета ,а заедно с това и вашата.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иде, иде голямата метла. Да си търсят миши дупки тия с вирнатите глави и айдушкото нагушване
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хи, хи, хи Адмирал на 3 корабчета и 5 катера! Цирк!
10
6
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 месец
Ние Българите не подкрепяме васална армия и евроатлантици които работят против България и българите !!!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всеки който е бил комунист или е син на комунист не трябва да се издига пове4е от мета4
8
2
 
1
 
! Отговори
В превод: преди 1 месец
Чертижите ни пазят, имяме нужда от повече чертежи!
7
0
 
2
 
! Отговори
Като им видя преди 1 месец
комунистическите визажи и ми се драйфа!
6
0
 
5
 
! Отговори
Не е я..... преди 1 месец
Сега сме в НАТО. Основата му е чл. 5 - и ти очакваш помощ от съюзник, и ти си готов да идеш да помагаш. Ама никой не казва- какви пари ще взимаш като идеш да защитаваш? Хем това няма да е като да бичиш караул в Босна и да разправяш, че си рейнджър..... Затова няма желаещи - щото работата е малко като договор с операторите. Подпиши сега, ама как и колко ще се променят работите- *** разбери......" Ще плащаш, баце, ще плащаш....."
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
свеа твърде дълго се задържа без война не естествено . Средно се падат по една на всеки 14 години на всяка държава а то отиде близо 75 мир просто не е нормално
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
наемник :)))