¬ажни портали на Ќќ» н€ма да работ€т

“ехническа профилактика на основни системи
14 апр 2024 07:58, ѕетър Ѕойчев
1
¬ажни портали на Ќќ» н€ма да работ€т
—нимка Ѕ√Ќ≈—

„аст от електронните портали на Ќационални€ осигурителен институт н€ма да работ€т от 18 до 22 април включително, поради извършване на планова техническа профилактика на основни системи на института, съобщиха оттам.

¬ременно н€ма да функционират специализираните портали на институци€та, чрез които от задължените лица - осигурители, органи на медицинската експертиза и лечебни заведени€, се извършва:

- регистраци€ на потребители с квалифициран електронен подпис ( ≈ѕ) за подаване на данни;

- подаване на данни към Ќќ» и тест на данни с  ≈ѕ, както чрез уеб-приложени€ достъпни в сайта на Ќќ», така и чрез уеб-услуги, интегрирани с информационните системи на потребителите;

- оперативни справки от регистрирани потребители с  ≈ѕ;

- достъп до издадени документи (чрез изпратен линк) с  ≈ѕ.

¬сички тези дейности са свързани с изплащането на парични обезщетени€ за болест и майчинство, подаването на данни за издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза и подаването на данни от издадени еѕротоколи за извършени услуги по профилактика и рехабилитаци€. «а болничните е необходимо данните да се подадат към единни€ регистър на болничните листове след възстанов€ване на услугите.

≈лектронната услуга „¬ъвеждане/пром€на на координати за получаване на съобщени€ от Ќќ» за изплатени парични обезщетени€ и помощи от ƒќќ“ също н€ма да е достъпна през този период.

Ќе се планира прекъсване на достъпа до справочните услуги и онлайн за€в€ването на административни услуги, но са възможни смущени€ при т€хното използване. ќсигурителните плащани€ ще се извършват в законоустановените срокове и съобразно с об€вени€ от Ќќ» календар за месеца, по€сн€ват от института.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


1
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
1
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕраво преди 1 месец
“очно преди крайни€ срок за подаване на декларации за доходите умниците планирали профилактика. ј след не€ както винаги нищо н€ма да работи нормално десетина дни. ј планираха ли удължаване на срока и отм€на на глобите? » без това когато се натовар€т системите работ€т хълцайки, а сега и спиране с промени. Ќ€мам думи!

—понсорирани публикации