Шефът на "Пирогов" отново ще се кандидатира за директор

Д-р Валентин Димитров не е усещал политически натиск
15 май 2024 09:40, Инна Ангелова
10
Шефът на "Пирогов" отново ще се кандидатира за директор
Снимка: БГНЕС

Директорът на “Пирогов” д-р Валентин Димитров сподели, че е получил голяма подкрепа от персонала на болницата и отново ще се кандидатира за директор. “Дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание", каза пред БНТ директорът на болницата.

Д-р Димитров уточни, че го нарича "състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират. Това е конкурс”, допълни още лекарят.

По думите му ситуацията в “Пирогов” в момента е спокойна, а болницата се развива по правилния начин. “Излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу "Пирогов" и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят и само с документи и с факти", каза шефът на "Пирогов".

Димитров споделя, че не е усещал политически натиск, тъй като не членува в нито една партия или организация. “Като мислене съм десен човек. Аз не го крия. Ако бях политическо лице бих заподозрял политически натиск". Но е категоричен, че е получил политическа подкрепа и то без да я търси. Това определено е лакаскало егото и самочувствието му. Според Димитров тази подкрепа е получена, защото е оценено развитието на болницата и в каква пососка върви.

Шефът на "Пирогов" беше категоричен и за това, че е политически неутрален. "Няма да ме видите в нито една листа. Няма да ме видите на нито един митинг. Няма да ме чуете да прокламирам "гласувайте за този или за онзи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: болницадиректор
Още от Общество
Безплатни прегледи в национална кампания за борба с хипертонията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ТОЗИ преди 3 седмици
е попадащите в правилото 1 към 20 заплати спрямо минималната в дадената болница. Сами си го гласуваха. При мин. заплата 2500, неговата може да 50000. На месец разбира се.
8
0
 
0
 
! Отговори
до баба мара преди 3 седмици
Може ли да напишете какви са критериите за 21 век?
7
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
пирогов е пълна скръб нови болници а тези старите да се събарят защото неотговарят на 21 век
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ-ДПС на власт,означава власт на наглите!
5
1
 
13
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Харесва му да краде....
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама разбира се че ще кандидатства та нали трябва да се краде. Тоя само като му видя селската нагла мутра и ми призлява .Фейса му олицетворява булгарише здравеопазване. БЕгам с 200 !!!
3
1
 
11
 
! Отговори
ХаХа преди 3 седмици
Направо да връщат оня де оперира на бацо здравия минискус
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Готино е да си директор.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
оо,тоя дето се кри толкова време и даже 15 лв не плати таксата за делото си ,че нямал толкова пари,сега много горяма телевиз.звезда стана..срам за герберския кадър.много неща за покриване в Пирогов има..