»звънредно заседание на социалната комиси€ за вдигане на пенсиите

«а утре е предвидено и пленарно извънредно заседание
20 май 2024 08:29, ≈лка ¬асилева
26
»звънредно заседание на социалната комиси€ за вдигане на пенсиите
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

ѕарламентарната  омиси€ по труда, социалната и демографската политика ще има извънредно заседание днес по точка единствена - разглеждане, обсъждане и гласуване на проекторешение за задължаване на представителите, определени от ћинистерски€ съвет в Ќадзорни€ съвет на Ќационални€ осигурителен институт (Ќќ»), да подкреп€т решение за осъвремен€ване на пенсиите.

ќще по темата
—тава дума за повишаване на пенсиите с 11% по член 100 от  одекса за социално осигур€ване по така нареченото швейцарско правило.

«а утре е предвидено пленарно извънредно заседание, на което да бъде изслушан служебни€т премиер ƒимитър √лавчев във връзка с по€вилата се в публичното пространство информаци€ за намерение на Ќќ» да намали процента, с който да бъдат повишени пенсиите, от 11% на 10%, припомн€ ЅЌ–.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


26
ќще от ќбщество
ѕускат от днес възпоменателна монета "100 г. лека атлетика в Ѕългари€"
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
24
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо —траничен наблюдател  олега,6 години получавап с около 200 лв по-ниска пенси€,от реално изчислената,заради тавана.–абот€ 12 г. след пенсионирането ми-внас€м по над 200 лв месечно в Ќќ»,получавам 30 ?! —ъщевременно всеки втори е с административно определена минимална пенси€,защото приноса му е почти нулев !
23
0
 
0
 
! ќтговори
ѕро—о“о преди 4 седмици
не са дални !..“ежко ”¬–≈ƒ≈Ќ» са !
22
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
“ова вече се прие ѕј  шарлатански лъжи алчни наглеци ¬ън шарлатани убийци на обикновени българи и пак безнаказано лъжат
21
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
“и€ въобще не са в ред. Ќадзорни€т съвет на Ќќ» вече прие 11 процента. “и€ ще го задължават да приемат 11 процента. ѕодир дъжд качулка. ѕредизборни напъни за измислен проблем. “олкова са долни.
20
8
 
6
 
! ќтговори
—траничен наблюдател преди 4 седмици
”величение с 11% на пенси€ 2300 лв. е 253 лв., а на пенси€ 450 лв. (каквато получават 40-50% от пенсионерите в Ѕългари€) е 49,50 лв. ƒоста "справедливо" швейцарско правило - богатите (дори пенсионери) стават по-богати, а бедните по-бедни!!! Ћиберасти€!!!—оциални€т принос на всеки пенсионер е отчетен при определ€нето на неговата пенси€. —лед това е редно пенсиите на всички да се индексират с еднаква сума, определ€на ежегодно от правителството или от Ќародното събрание.
19
1
 
9
 
! ќтговори
лицемерност +10% преди 4 седмици
Ќ€ма такива наглеци просто!
18
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ѕаси лъжата е ц€лата държава
17
5
 
9
 
! ќтговори
ћай, 2024 преди 4 седмици
“ези са абсолютно неадекватни.  акто и останалите депутати. —поред последни€ отчет на Ќќ», приходи за 4 млн., разходи за 8 млн. лева. “е искат да увеличават пенсиите и по този начин да намал€т инфлаци€та. ѕенсиите са разходи за Ќќ». ј прихходи н€ма. «а това е фалирала Ѕългари€. ¬реме е да започнат да пе€т за фиска. ’ј…ƒ≈ » ќЌќћ»—“»“≈. ч≈—“»“ ‘»— .
16
0
 
17
 
! ќтговори
√ќ–ƒ ≈¬–ќѕ≈≈÷ преди 4 седмици
¬≈„≈ —Џћ —ѕќ ќ≈Ќ «ј ÷≈Ќј“ј Ќј “ќ ј ќ“ 1 ёЋ». —Ћ”∆≈ЅЌ»“≈ ѕќ Ѕ“¬  ј«ј’ј,„≈ ЌяћјЋќ ƒј ЅЏƒ≈ 30%,ј Ќ≈«јЅ≈Ћ≈∆»ћ»“≈ 29,99% ѕќ “≈’ЌќЋќ√»я“ј Ќј ¬≈–»√»“≈ «ј ’–јЌ»“≈ЋЌ» ѕ–ќƒ” “» - ÷≈Ќ»“≈ ¬»»Ќј√» ќ ќЌ„ј¬ј“ Ќј 9 - ’’,69лв...
15
0
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
това им е предизборната платформа на всичките бездарници!
14
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
популист по ми€ ри
13
1
 
19
 
! ќтговори
стига сте преди 4 седмици
дъвкали тези 11% !! “е отдавна са изхарчени от непрекъснатото увеличение на храна ,лекарства и бит. јми вземете ,че намалете депутатската заплата на минималната за страната . Ќали ,,милеете,, за народа! ўе живеете като т€х.
12
1
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ѕенсиите тр€бваше да бъдат увеличени с 20% още след Ќова година. —егашната 11% индексаци€ на пенсиите ще отиде за ток. “окът поскъпва и ще последва поскъпване на всички стоки и услуги. ѕенсионерът н€ма да усети нищо от нещастните 11% увеличение.
11
2
 
15
 
! ќтговори
ћјЋ »я“ ѕ–»Ќ÷ преди 4 седмици
’ј  ј Џ¬ ¬≈Ћ»  ѕќѕ”Ћ»«Џћ » Ћ»ѕ—ј Ќј »Ќ—“”÷»јЋ»“≈“ ¬ “ќ«» ѕј–Ћјћ≈Ќ“!!...
10
2
 
23
 
! ќтговори
‘акт преди 4 седмици
’ора докато стой чл.в «ƒќќ където народа и държавата плаща за над 100 000 държавни служители,който и лев не внас€т лично в Ќќ» а получават големи обезщетени€ и пенсии. Ќе може да има нормални пенсии,търтейте из€ждат бюджета.
9
7
 
8
 
! ќтговори
ћафи€та краде преди 4 седмици
9 Ќе болтай *** ¬ладе€ н€колко чужди езика перфектно на български език аз сами€т не жела€ да съм грамотен за мен е срам да си българин!
8
6
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо ћафи€та краде аква мафи€ те краде бе колега ? “олкова си неграмотен,че на теб мафи€ не ти тр€бва !
7
4
 
15
 
! ќтговори
√ол€ма работа преди 4 седмици
ўе свършат ти€ туне€дци. ј защо кри€т какво гласуват за ”крайна и за собствените си заплати и ƒћ—
6
3
 
15
 
! ќтговори
 ирил преди 4 седмици
2012 г-740 лв само,че реално получавах 625,останалите отиваха във фалшивите и до днес-доброволно-задължителни допълнителни пенсионни фондове-четири години.ƒнес 2368 лв,обаче с една подробност-почти не съм спирал да работ€.ѕри ћутрата се увеличи най-малко.ќт 2021 г до сега се увеличи повече от два пъти.Ћошото е,че се дават пари на тези,които заслужават най-малко и са с най-малък принос,към пенсионното осигур€ване.
5
6
 
13
 
! ќтговори
ћафи€та краде преди 4 седмици
Ѕългари€ толкова много че нищо не остава за народа.ћожеше всичко да е като в –омъни€ ,”нгари€ и други държави които са Ќад Ѕългари€ в всички класации!!!Ќо те имат едно огромно предимство не са лош български матер€л и си из тре паха комунистите.