Кабинетът намери 10 млн. лв. за пострадалите в Карловско

Те искат 38 млн. лв. и заплашват с протести
Обновена: 30 май 2024 14:54 | 30 май 2024 14:53, Петър Бойчев
21
Кабинетът намери 10 млн. лв. за пострадалите в Карловско
Снимка БГНЕС

Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско.

Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов. В разговора в Министерския съвет участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

В спешен порядък ще се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата. Така, след като месеци наред местната власт е отправяла апели за помощ от държавата безрезултатно, вече ще могат да продължат редица важни дейности по речните корита и мостовете.

Кметът на Карлово обяви вчера, че търпението на жителите на района, както и на кметовете, се е изчерпало. Емил Кабаиванов бе категоричен, че ако средствата не бъдат отпуснати, протестът ще премине в безсрочен.

Последва и реакцията на премиера Димитър Главчев, който заяви, че областният управител трябва да изрази становище, а след това междуведомствената комисия да се събере, за да отпусне възможните средства в рамките на бюджета. По думите му исканите от кметовете 38 млн. лв. няма как да бъдат отпуснати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Долното Акасемиче нали първи беше в тия села и оспокояваше ,ме ще има пари и нямапроблеми,акаква стана тя?ПП и ДБ подариха ядрените ректори на Украйна и въоръжение ,за милярда но ,за Българските села излъгаха с помоща Продъжаваме Пропадането.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НИКОЙ НЕ ПРАВИ СЕЛО ДО РЕКАТА....ха,хахаааа....малко акъл се иска за това..!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук някой редовно обвинява народа, че не бил се застраховал. В конкретния случай коя застраховка покрива изграждане на нови мостове и пътища?. парите се искат за инфраструктура, защото всичко е отишло само за превоз на свлечените отгоре трупи дъресина и наноси. Как човек да се застрахова за унищожаването на мостове и улици? Що за плямпало!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Карлово хората са наясно,че причината за наводнението е кмета от ГЕРБ. На изборите те пак си избраха кмет от ГЕРБ. Защото е необходимо ,всички Ние да плащаме за тяхните грешки. Не ми е ясно все още , що за народ живее по тези земи.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15,ако е изтеглил заем добре,но някои други да не ревнат за забавени плащания.Иначе 14 е прав,че дадени разходи не са включени в бюджета.Фрапиращ случай е гласуваното повишение в Закона за висшето образование и непредвидените за това средства в Бюджета и сега Главчев ще е виновен на всички недоволни.
15
2
 
6
 
! Отговори
предизборно преди 1 месец
Дървената мафия на ДПС с любезното съдействие и бездействие на ГЕРБ допуснаха такова поголовно изсичане на горите и затлачване на речните корита, както и добиването на инертни материали от там. И то в продължение на много години.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кабинетът е изтеглил още заеми, а не е намерило пари. Тези заеми ще ни лишат някой ден от територията ни, като не може да ги върнем.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо Денков и Василев не са си свършили работата Къде са отклонили тези пари шарлатаните
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И са селяни се грижете повече за имотите си.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откъде,някакви подробности няма ли да има?
10
3
 
3
 
! Отговори
Тоя кабинет преди 1 месец
Колко похарчи за транспортиране на кокаляците на виновника за две национални катастрофи на България м масрафа с абсолютно циничното му посрещане? Борисов е онзи, който допусна тази свинщина. Бодигард на Симеон гробар ка котилото Кобурги! Плачи Българиьо!
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки реве за помощи. Да си направят застраховки на имуществото и няма да имат грижи. Да си изберат други кметова, които ще се погрижат за деретата, реките, мостовете и тн. да не преливат реките.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може всичко да се покрива от данъкоплатците, другия път да си напрвят застраховки. А дотогава, протестирайте на воля според закона.
7
3
 
2
 
! Отговори
Динко ПРЕМИЕР преди 1 месец
Укропитеците са висши същества,а татарите са скотове свикнали да живеят в нищета и мизерия...и даже им харесва..
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едва ли ще стигнат дори за окопаване на дерето
5
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
кметовете да не се допират до парите граж комитети да решават за какво да сеизползват някъде четох че липсвали 200 климатика за нуждите на населението
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Към днешна дата 30.05.2024 все още действат всички облаги за украинските навлеци - безплатно настаняване в хотел и хранене, безплатно паркиране, освобождаване от застраховка и от пътни такси/винетки, бесплатен обществен транспорт, бесплатен лекар, ежемесечно изплащане на помощи и т.н.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата ни демократична евроатлантическа държава няма капацитета да възстанови няколко улици и малки мостове в няколко села. Обаче се пъчи и перчи, че сме били в елита на света. Ако бяхте дали подробно какви поражения има тази пролет в Казахстан само, поради бързото снеготопене и рязкото вдигане на нивото на реките, да се види какви изсиквания към властта има в "не дотам развити демокрации" и как се справят. ... Но в Б-я пари за смърт в Укр. има.
2
3
 
13
 
! Отговори
Добруджанец преди 1 месец
Укрите по хотелите ,нашите по фургони .Няма такава държава като нашата
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
щом "намериха" 10 ще намерят още 28! да земат от укри туристите! не клякайте на душманите!!!!!