Лектори от девет държави идват за MusicPRO 2013

Международната конференция на музикалната борса ще бъде на 21 и 22 септември
0
Лектори от девет държави идват за MusicPRO 2013
Снимка: MusicPRO 2013

11 фестивала от 6 държави ще бъдат представени от своите директори в първия ден на международната музикална конференция, част от MusicPRO 2013.

На 21 септември, между 12.00 и 18.00 часа в Зала 2 на Интер Експо Център посетителите ще могат да се запознаят отблизо с концепцията и организацията на разнообразни музикални събития – борси, фестивали, шоукейс форуми и клубни поредици. 

Българската публика ще се срещне с германския Jazzahead в лицето на директора му – Петер Шулце, най-големия фестивал за балканска култура – Balkan Trafik, белгийския Brosella Folk&Jazz, българските A to JazZ, Reel Feel,  Alarma Punk Jazz, RTM+Beer и Арт форум “Без граници”, както и балканските гиганти Exit (Сърбия), Taksirat (Македония), Pohoda (Словакия) и др.

Международната конференция на MusicPRO отново ще включва и редица лекции и панели с практическа насоченост, чиято цел е да се направи осезаем принос към развитието на музикалния сектор.

Специален акцент ще бъде и двудневното Пичинг обучение. В първия ден - 21 септември, събота, начинаещи музиканти и организатори на събития ще могат да се научат как да представят себе си и музиката си, проекти и събития, с които да спечелят всеки спонсор и бъдещ партньор. Във втория ден пред комисия от журналисти, PR и маркетинг специалисти и представители на българските компании, които най-често спонсорират музикални събития, всеки ще може да представи проект в рамките на 10 минути и да спечели финансиране, нови фенове и контакти в бизнес сектора, или награда за Пичинг.

Във втория ден на международната конференция на MusicPRO ще чуем адвокат Свилен Овчаров, който ще даде съвети относно договорите, които музикантите подписват. Лекцията на графичния дизайнер Мартин Русев пък ще е за визуалната идентичност на музикалните продукти. Рут Колева и други български артисти, постигнали успехи на международната сцена, ще споделят своя опит в самоменажирането. Елена Пенева ще направи работилница за медия планиране, а някои от най-добрите български музикални журналисти ще споделят полезни съвети и опит в панела “От музика до медия: как журналистът става фен”.

И тази година в MusicPRO ще се включи Валентин Пасков – българин, работещ в една от най-големите френски букинг агенции – Furax. Заедно с Мартин Попов (HMSU), Радослав Мирчев (Mixtape 5) и Красимир Йончев (Acoustic Waves) той ще сподели опит, звързан с озвучаването и предизвикателствата на звуковите нива в музикалните клубове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ONFestMusicPRO 2013
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари