Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАЙ-ВАЖНОТО Е , ЧЕ ПОКАЗА НА СВЕТА КАКТО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДНО СРЪБСКО КОМУНИСТИЧЕСКО СЕМЕЙСТВО!
59
9
 
12
 
! Отговори
Одобрявам преди 2 години
На такава брада - такъв бръснач!
58
17
 
23
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 2 години
Странна птица е българинът. Ако нещо такова беше сполетяло Григорът, в мрежата щеше да има 1 милиард подигравателни коментара, но за сръбкинчето-антиваксърче сълзи се леят, за свобода и антифашизъм говорят панелкаджиите.
57
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да си излязал от селото, но селото не е излязло от теб. Балкански тарикат! Срам.
56
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немогат да преглътнат ,че един Балканец ще стане най добрия тенис. Един балканец ще победи звездите им и то с лекота. Каква тъжна картинка за спорта.
55
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле затова е един от най-великите в своето поприще а именно, че не се отказва никога, бори се докрай и никога не избира да се пуска по бързата и отъпкана писта.
54
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много шум за нищо. Има много по-важни неща от това дали някакъв спортист ще играе на един турнир. Като не играе на този ще играе на следващия.
53
12
 
18
 
! Отговори
SDI преди 2 години
Получи се една смесица от балкански тарикатлък (Джокович), отявлената и неприкрита омраза на англо-саксонците към хора като нас от Източна Европа веднага лъсна с пълната си сила, защото за тях ние сме втора ръка хора и ако не беше Джокович, а Надал или Федерер щяха да си затворят очите. А най- интересното поне за мен беше това, как един човек може да отмени по своя воля решението на съда, при това най- обикновен министър. Недопускането до турнира го разбирам, но те си направиха страшна гавра.
52
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия стана тоталитарна ***, както и целия западен свят. В България бе добре преди идването на Просто Киро. Не разбирам защо е този терор щом човекът седящ срещу мен може да ме зарази независимо от ваксинационния си статус.
51
18
 
12
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Адмирации ! Аман вече ми писна да слушам за тоя селю ! Дано го вкарат и в затвора !
50
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да му позволят да има най-много титли от големия шлем. За това е цялата работа. Повече на АОупън няма да играе. Предполагам и в САЩ няма да играе. Иначе че лъже за тестове и карантини е без съмнение. Все пак е от Земунския клан на мафията.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистите без бой няма се дадат
48
11
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НОВАКС ЛЪЖЕ ДЖОКОВИДЧ: И КВО КАТО СЪМ НАГЪЛ СРЪБСКИ ИЗМАМНИК И ЛЪЖЕЦ И АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ!! КВО КВО КВО ЩА МИ НАПРАВИТЕ БЕ КВО БЕ
47
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път стомна за вода,втори път стомна за вода,трети път се счупи.Явно там бе виреят балкански нрави.
46
8
 
29
 
! Отговори
Волф преди 2 години
Брей, много ваксърчета екстремисти в коментарите, откъде се народихте толкова - готови да се бучат на всеки 3 месеца, за да спасят света. А този неблагодарник Джокович не иска - а бе направо в затвора, а?
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе имаше един Сидни Австралия често пишеше и обясняваше колко страхотно там.Ко стана стана с този човек. ДА не е в концлагер пишете че го мисля туй момче.
44
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма вече никакво значение дали,ще играе или не. В главата ми са само думите на Австралийския министър председател: "дай ми причина, защо не си ваксиниран".Дай ми причина да ти гледам турнира и да ти пълня джоба Австралийски клоуне? Айде чао завинаги гнусни фашяги
43
21
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СРАМ ЗА АВСТРАЛИЯ , ЧЕ НЕ МУ ПОТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ЛЪГАНЕ ПРЕД СЪДА И В ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ВИЗА!!!!
42
11
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Австралийците можеше и да направят компромис,ако не се беше надигнала тази шовинистична пропагандна вълна в Сърбия...
41
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми дреме нито за австралийците нито за сърбина ама... Малко достойнство трябваше да покаже и да си тръгне още като го вкараха в мизерния хотел за мигранти, забраниха му да влиза в страната, а не да напусне.