Детето чудо, в което се влюби цяла Русия

15-годишната Юлия Липницкая стана най-младата олимпийска шампионка
Обновена: 11 фев 2014 14:10 | 10 фев 2014 11:40, Красимир Ангелов
207

Поздрав за публиката след перфектно изпълнената волна програма. Снимка: Reuters

Рускинята Юлия Липницкая, която спечели злато в отборното състезание по фигурно пързаляне, стана най-младата олимпийска шампионка в историята на зимните олимпийски игри.

В неделя вечер, в деня на победата, Юлия бе на 15 години и 249 дни, което е с шест дни по-малко от друга фигуристка - американката Тара Липински, която победи на олимпийските игри в Нагано през 1998 година.

Благодарение и на блестящата Липницкая, която победи при жените и в кратката, и във волната програма, Русия спечели първа титла в Сочи след триумф в отборната надпревара на турнира по фигурно пързаляне. Това е нова дисциплина, която дебютира в програмата на олимпийските игри.

Лично Владимир Путин поздрави първите шампиони на своята страна, а руската тенисистка Мария Шарапова не скри възхищението си от младата своя сънародничка.

"Какво безупречно и красиво представяне на Липницкая. А тя е само на 15 години", написа Шарапова в своя личен профил в социалната мрежа Туитър.

Мария Шарапова, която е родена в Сибир, но като дете шест години е живяла в Сочи, се намира на зимната олимпиада като журналист-консултант на американския телевизионен канал NBC.

Всъщност това не е първата титла за родената на 5 юни 1998 година фигуристка. Само преди месец тя стана европейска шампионка при своя дебют на голямо първенство за възрастни, а през 2012 година стана световна шампионка за девойки отново при своето първо състезание в тази възраст.

Сега цяла Русия е в очакване да види дали детето чудо от Екатеринбург ще успее да се пребори и за олимпийската титла при жените при своя дебют на най-голямото спортно събитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
444 преди 10 години
До TRAKIECTi pyk ot kyde se prykna?
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
колко сме злобни, колко сме лоши, колко сме прости...за съжаление!не можем да кажем просто"Браво, Юлия!"детето се пързаля леко, фантастически, каква пластика и какъв характер! какъв труд !а ние плюем!!!!!
168
1
 
6
 
! Отговори
Fuck the EU преди 10 години
Много болни европеидни *** има по форумите...Седят си пред скапаните телевизори в гетото и им течат лигите :-)Глади, прости и болни мутренски тикви.
167
5
 
2
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
PRABULGARITE SA SI TIURKI DRUG E VUPROSA KAKVI DRUGI KLANOVE SA IMALI TAM..... PRABULGARITE KATO CQLO SA SI TIURKOGOVORQ6TI TURANIDI(NAI VEROQTNO) A TOVA KVI SA BILI V DNESHEN AFGHANISTAN E DRUG VUPROS........ TAQ ISTORIQ ZA MADARSKIQ KONNIK Q ZNAM
166
0
 
2
 
! Отговори
boko преди 10 години
185не намирам мисъл в написаното - но щом ще се пращаме насам натам - стани уахабитски демократ.г-н тракиецподминаваш въпроса с разговорния език, цитираш хипотеза,и съвсем другарски - прочети за бактрия и балх там има мадарски конник/тракийски/."опашката" на това царство превзето от александър се намира в индия а хората наричат себе си българи/не тюрки/
165
3
 
8
 
! Отговори
222 преди 10 години
От всичко написано виждам какви *** се упражняват в писане. Не са разбрали какво искаха да кажат руснаците с азбуката. Те просто се преклониха пред своите велики предци като ги изброяваха по азбучен ред , за да не се прояви предпочитание. Никъде не казаха, че азбуката е измислена от тях. Но нашите русофоби може ли да разберат това. В главите им мухи и бръмбари. Русия ще пребъде, защото народът й е велик и се гордее със страната си и историята си, не се срамува от миналото си като нас.
164
1
 
9
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Браво на нея ,успехи в бъдеще.
163
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е малко ку.ве с тенденция да стане голяма ***. И Мадона така се премяташе доскоро. И какво от това? Олимпийското злато прави ли те уважавана жена? Не е задължително.
162
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като миналата седмица в Москва едно генералско внуче застреля в училище учителя си по география и притичалия се на помощ полицай, вчера откачен бивш военен влязъл в църква в Южно-сахалинск и утрепал две бабички и ранил още 6 православни.
161
1
 
4
 
! Отговори
БГто преди 10 години
Като гледам тук ми става ясноооо....българина наи-много мрази българите
160
1
 
1
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
TRAKIICITE SA SI TRAKIICI A BULGARITE SA TIURKSKI NAROD OT SREDNA AZIQ(PODOBEN NA KAZAKHSTANCITE) A INACHE Q SE OGLEDAI MOJE BI BABA TI E TUAREG HAHAHAHA
159
6
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До АнонименБраво на малката! Де да бяха и нашите 15-годишни такива, а не пияни чалга кифли...-------------- Твоите може и да са пияни кифли, а моята е шампион по математика. Затваряй си шиб*ната уста.
158
8
 
1
 
! Отговори
1 преди 10 години
до 145 ,,Може и самият Путин да я опъва като гледам колко мил е на псевдоснимките.. Болен мозък и абсолтно празен.
157
8
 
4
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Всички са грабили, но само Русия продължава още да граби. Освен това ни дере с цени. На това трябва да се сложи край, славяни славяни, ама малко умереност трябва. Какво е това нещо - 140 милиона, а награбили ресурси като за два милиарда. В Индия хората не си дояждат...
156
0
 
3
 
! Отговори
BGto преди 10 години
Поздравления за успеха! Днес коментираха по телевизията за нейния успех, но казаха че най младата олимп. шампионка е била на 13г по шортрек.
155
0
 
2
 
! Отговори
преди 10 години
До бокоKaza im go na teia typani pichaga. Estestveno che vsichki koito sa imali dostatychno sila sa grabili prez cialata istoria i shte prodylzavat da grabiat. Polovinata sviat govori ispanski ezik, portugalcite sa vzemali ot kydeto kakvoto mogat. Tyrgoviata s robi e bila delo na Anglia i Holandia. Francia imat ostrovi na drugia krai na sveta. I rusnacite sa syshtite.
154
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на малката! Де да бяха и нашите 15-годишни такива, а не пияни чалга кифли...
153
0
 
2
 
! Отговори
боко преди 10 години
173 а чте делает Путин и *** 300 години вече , те не грабят ли .Апропо какво за Ирак , кажи нещо за Катар , Дюбай , Абу Даби , Кувейт....казвам1 разбира се че грабят както са грабили и французи германци испанци и всички силни за деня2 Катар Дубай Абу даби Кувейт/и саудитска арабия/ не пращят от демокрация но са по-сговорчиви при сделките ,Садам се опъна /спря плащанията в долари и мина на евро и др/и беше варварски убит а Ирак РАЗ-ГРА-БЕН.А тая дето започва със ЩЕ - цял живот я слушам
152
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко сладко п..е
151
1
 
4
 
! Отговори
боко преди 10 години
г-н тракиецтъй като изправяш кривите влакна от преди дедо адам, ще ми се да те питам какво ще правиш ако се появи некой неандертал и си заиска земята? а иначе траките са много древни и са ЧАСТ от българските корени/а също гръцки и румънски/, за другите части може да се съди по използвания език в ежеднивните разговори.Чехи и поляци пишат като тебе на латиница но не се сърдят на себе си че са славяни.А като гледам каква злоба изливаш - дали пък не си и малко туарег.