Маневрен и познат: Китай представи нов стелт

Изтребителят Джей-20 напомня на американския Ф-22
Обновена: 1 ное 2016 09:06 | 1 ное 2016 08:42,
77

 Снимка: БТА

На авиосалона в южния китайски град Чжухай Пекин представи пред публика за първи път най-новите си постижения във военната технология, съобщи Асошиейтед прес. Сред тях е изтребителят Джей-20 стелт пето поколение.

Машината изпълни поредица от маневри. Външно самолетът прилича на американския Ф-22 Раптър, който е на въоръжение във ВВС на САЩ. Пентагонът посочва, че втори китайски изтребител стелт Еф Си -31 ще бъде предназначен за износ като конкурент на американския Ф-35.

Джей-20, който е въоръжен с ракети въздух-въздух, извърши първия си пробен полет през 2011 г. Според доклад на Пентагона Китай гледа на технологията стелт като на ключ към превръщане на преобладаващо териториалната си военновъздушна сила в сила, способна за извършва офанзивни и отбранителни операции, посочва АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Китайизтребителстелт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предкрилките скосяването на крилото и оперението отдолу са най-типичните чети на раптора ще занете :)
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
китайците си личи че повече са крали от миг 1.44 отколкото от раптора но щом медиите така пишат :)
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стелт, ама друг път.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До HELLAS ARMED FORCESМи айде идвайте, пробвайте се. :) Нали това говорим. Нека видим колко сте силни. Хубаво си понаучил български, остава турски и ще си намериш с лекота работа в бъдещ Юнанистан.
64
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До ИСТИНАТАЗащо така? Освен цитираните от Вас лица... Останалите да не би да НЕ СА такива?
63
2
 
4
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 7 години
БВУГАРОС, ВИЕ НЯМАТЕ С 300, КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ НА ГРЪЦКТЕ 208 САМОЛЕТА -- 4 -ТО ПОКОЛЕНИЕ = 160 Ф 16 БЛОК 52 И 48 МИРАЖ 2000 = 208 СУПЕР МОДЕРНИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ + ОЩЕ 400 БРОЯ Ф 4 ФАНТОМ И ДРУГИ ПО-СТАРИ МОДЕЛИ..... А МНОГО СКОРО И НОВ БОЕН ДЖЕТ !! В ЕЛЛИНИКИС АЕРО-ДИНАМИС СТРАТИАТИА !ТА ВИЕ НЯМАТЕ И 5 ИЗТРЕБИТЕЛЯ, ВЪШЛИВИ СЛУГИ.
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
освен САЩ/Индия в доста по-дългосрочен план като евентуален противник може да се добави и Руската Федерация и особено далечния изток . Просто естествен ход на нещата . До колкото може да се разбере из нета , китайската програма е с доста по-слабо финансиране от руската (въпреки че едва ли имат проблеми в тази посока ) , което вероятно означава че китайците просто изчакват големите да се наиграят . Преоборудване на ВВС с 5-то поколение вероятно би разорило Русия
61
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Концепция Русия/ИндияТ-50 директен наследник на Су-30МК - многоцелеви самолет с доста боен товар(4 бомбо/ракето отсека) Прекрасно стелт изпълнение в предна полусфера, Добра в странична и каквато може в задна полусфера. Свръхзвукова крейсерска скорост и свръхманевреност дори и със сегашните двигатели АЛ-41.Чакат се нови двигатели 117 вероятно и палубна версия. Със сигурност ще има Индийска/Експортна версия
60
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Концепция КитайJ-20 стелт тактически бомбер за да се приближи максимално до противникова цел(самолетоносач САЩ/Индия) и да пусне няколко ракети и обратно - става да ползва на първо време и АЛ-31 руски двигателиJ-31 умалено копие на Ф-22 - ще се ползва за самолет за завоюване на превъзходство във въздуха - пак проблеми с двигателите - ползва двигатели от МиГ-29 няма свръхманевреност за сега.
59
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Чета коментари и вътрешно се смея ...СТЕЛТ концепция на САЩ - създаване на самолети невидими за радарите(Ф-117) - не стана ако си невидим в сантиметровия диапазон, си видим в метровия, дециметровия и микровълновия.Стелт форма за намаляване на разстоянието на откриване(всички радио диапазони) + свръхманевреност (Ф-22) или минимални демаскиращи други фактори (Б-2)Частичен успех но се откриха нови методи за ИНДИРЕКТНО засичане - Турболенция в атмосферата - технология от ловци на Торнадота
58
2
 
4
 
! Отговори
C-300 преди 7 години
"ХААА ХЪЪХ ААХХАХАХ..БВУГАРОС, ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА СЕ ПРОБВАТЕ СРЕЩУ ГРЪЦКИТЕ ВВС ?"Ще окапете като зрели круши още на българската граница след срещата с ПВО, даже не знам дали е нужно да хабим гориво да вдигаме МИГ-овете или просто да пратим рим.ляните с каруците да ви обират византийската скрап.
57
2
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Радев, Цачева и Каракачанов московски мекерета!Аз, дето съм блъскал на три смени по партийно поръчение ви го казвам!Късно им разбрах номерата! За да ни владеят, ни разделят на сини, червени и всякакъв цвят овце!
56
4
 
2
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 7 години
със J-20 просто се учат китайчетата , иначе самолетът е с почти нулева реална бойна стойност . Най големият проблем е невъзможността на китайската индустрия вече десетилетия да произведе адекватен двигател , заради което се разчита на руски . Към момента Русия също няма двигател за 5-то поколение , но разработката му е в доста напреднала фаза , като китайците известни като последователна и практична нация , първо отработват планера изчаквайки подходящ момент да изкопират двигатели и авионика
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малякис, ние с туркофилите и турците можем и да си се плюем тука, това са си наши вътрешни работи по комшийски, но не забравяй, че наложи ли се ще станем като един да защитим родината си. Не сме забравили жестокостите на патриаршията и кой ни защити срещу нея. Не сме забравили и андартите и българоубийците вилняли над българи в македония.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... и без друго Капитан Андреево е претоварен. Може в Днес-а да се храним разни туркофили, туркофоби и каквито още там има, ама някакъв гърчеещ се да идва да се меша как пък не.
53
0
 
6
 
! Отговори
Мост преди 7 години
След китайските айфони и маратонки адибас, идва ред на стелт изтребителите.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гръка:Не разбирам за какви "скилидки" говориш (чесън ли е, какво е), понеже не смятам да ти уча езика, но 56 е прав. Не се дръвчете много гърците, че България и Турция да не решат да отворят нов граничен пункт помежду си... край Солун примерно.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малка, нали знаеш, че ако малякас посегнат на България с хеллас ще се случи същото каквото с Къбръс? Вече ще сте Юнанистан.
50
12
 
4
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 7 години
ДО 53 НОМЕРО -- СКИЛОС , КАИ СКИЛИЦА.НИЕ СМЕ ДРАЛИ И КЛАЛИ БЪЛГАРИ МНОГО МНОГО МНОГО ПЪТИ.. НИЕ СМЕ ВИ ЗАЛИЧАВАЛИ НА ДВА ПЪТИ ДЪРЖАВИЦАТА ВИ, БЪЛГАРСКИ РЕОТАН .
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой не е разбрал страните които разработват "стелт" или така нареченото пето поколение самолети не ги правят за отбрана а за " ключ към превръщане на преобладаващо териториалната си военновъздушна сила в сила, способна за извършва офанзивни операции" !!! И да за отбрана стелт не ти трябва защото радарите са си твои!!!