На хотел като на война! Добре дошли в Сараево!

Хостел в босненската столица предлага странен военен комфорт
17 ное 2016 20:00, Красимир Ангелов
7

Снимка: БТА

Бихте ли платили за хотел, в който всичко вътре да ви напомня за ужаса на войната? Е, със сигурност има хора, които го правят.

Доказателство за това е странен хостел в столицата на Босна и Херцеговина Сараево, който е посветен изцяло на войната в бивша Югославия. Негов собственик е младият Ариан Курбашич, който твърди, че предоставя уникална възможност на своите гости да живеят като цивилни граждани в една военна зона.

В хостела няма ток, няма и течаща вода. За сметка на това по стените има следи от куршуми, прозорците не са със стъкла, а топлото идва от печка на дърва. Ако вечер искате светлина, тя идва от свещи.

Колкото и тежки да ви се виждат условията, за нощуване в хостела има желаещи. Повечето от тях са от САЩ или Западна Европа – хора, за които липсата на ток, на вода и стандартните удобства на един хотел, са нещо интересно и вълнуващо, а не просто ежедневен проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
35
 
! Отговори
123 преди 7 години
Interesno e!
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЗОХИСТИ
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че аз съм спал само върху послан чаршаф на циментов под в помещение без отопление под посред зима, защо си мислите, че ще би ми било крайно неудобно в този хотел? В сравнение с местата, на които ми се е налагало да спя, това си е направо 5 звезден лукс.
2
4
 
32
 
! Отговори
do vqrd преди 7 години
te ti ( .l. ) kalashnik ot kazarmata drugo ne si vijdal
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро прилича на тренировъчен лагер за ислямисти.