Рецептата Dnes: Пухкав сладкиш с праскови и сметана

Лесен и вкусен десерт за цялото семейство
21 фев 2018 08:36, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Пухкав сладкиш с праскови и сметана
Снимка: pixabay

Продукти:

2 чаши брашно
3 яйца
1 чаша захар
100 мл олио
1 бакпулвер
1 ванилия, течна
1 щипка канела
500 г праскови
1 чаша сладкарска сметана
½ чаша орехи, смлени
 
Приготвяне:
 
Разбийте яйцата със захарта. Нарежете на ситно прасковите. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете го с канелата, олиото, орехите. Смесете съставките с яйцата и захарта. Разбъркайте добре сместа с дървена лъжица. Изсипете я в тава за печене, предварително леко намазнена. Може да ползвате и форма за кекс.
 
Разбийте сладкарската сметана с миксер. Добавете към нея ванилията и разбийте още малко. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути. Намажете готовия сладкиш с нея след като изстине. За украса подредете няколко парченца праскови отгоре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: десертсладкишпраскови
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Тортата преди 6 години
Сметай как съм я опраскал!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президент е истинска сладкарска сметана. Но е скъпа. В Лидел има сладкарска сметана. С по-ниско съдържание на мазнини е от стандартната, но ако я разбиеш студена, става.
1
3
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
Изглежда вкусен, но няма да е зле някой да ми каже откъде мога да купя горепосочената сладкарска сметана, търсил съм на много места и единственото което откривам е палмово олио с надпис сметана и рисунка на бита сметана върху кутийката. Няма значение дали е "халта" , "маги" или друга марка- като се зачетеш в съставките виждаш че е имитиращ продукт, за разлика от цената ...