Разбиха "лукс" оранжерия за канабис край София

Тя е разкрита на територията на село Яна, задържани са двама
17

Снимка: МВР

Антимафиоти разбиха високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис на територията на село Яна  в столичния район Кремиковци, съобщиха от МВР.

При претърсване в района на промишлена зона Яна антимафиотите открили в производствено хале специално обособено и изградено помещение на работеща оранжерия за отглеждане и преработване на канабисови растения.

То било оборудвано с необходимата инсталация, осветление, отопление и вентилация, както и с техника за последващо сушене, обработка и автоматизирано отделяне на съцветия.

От помещението са иззети 115 саксии с канабисови растения, с височина от 25 до 100 см, около 45 кг сухи съцветия, разпределени в 11 чувала,  други пет чувала, съдържащи зелена тревиста маса и съцветия, както и оборудване за производството и последващата обработка на наркотичното вещество.

Задържани са двама мъже - на 53 и 34 години, чиято съпричастност към престъпната дейност се изяснява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяяяма работа,кажете че някой политик е умрял,това ще е новина
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "МВР е ОПГ". Сигурно и диплома за начално образование си купил.
8
1
 
5
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
Милиционерите са я открили случайно сигурно. Знам от десетилетия че ако искаш да си купеш много трева трябва да ходиш до Пазарджик или Сандански. Знам и че във Дупница ако те хванат милиционерите със много дрога ти я вземат и неповдигат обвинение. Ей бе Мафия паднали сме от небето другите
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е на киро пешкиро веднага да върнат чувалите
6
2
 
18
 
! Отговори
БайХ преди 1 година
Така е когато българските закони и манталитет са здраво закостеняло и закотвени в миналото. Хората са си направили спретната фермичка по всички стандарти но в неправилната държава. Някъде по света акциите на подобни предприятия се търгуват на стоковия пазар а държавата упражнява качествен контрол на билките и облага с данъци. В бг държавата оставя хората на произвола и риска да употребяват неизяснени субстанции, нарича ги престъпници и съзнателно не събира данъци.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте разбили ве спреляци. Пълно е с продукти от коноп из целия нормален свят. Тукашните минцифайки разбиват оранжерии. Да разбият каналите за оръжие и емигранти...
4
2
 
10
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
Сменят фермера. Старият е бил здрав и не е кихал. Затова и съсипаха здравната система, за да започнат хората масово да кихат.
3
3
 
18
 
! Отговори
От БАН преди 1 година
Каква мафия. Това си е чисто и просто честна частна инициатива. Да отглеждаш билки в полза роду. Гадните еничери отново са сгуевнясали ситуацията. Да им га...
2
1
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Не са прости. Мафията от какъв зор ще плаща данъци?Читавата трева в БГ е колкото тази в Холандия дори някога и по-скъпа...и не плащат данъци. Печалбата е огромна.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се правят на интересни и не плащат комисиона на местните полицаи така ще е