Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме

Няма подкрепа, нямаме "Пейтриът", нямаме снаряди
30 мар 2024 09:10, Петър Бойчев
319
Зеленски призна: Без помощ от САЩ започваме да се оттегляме
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако Украйна не получи обещаната военна помощ от САЩ, блокирана от споровете в Конгреса, нейните сили ще трябва да започнат малко по малко да се изтеглят, предаде БТА.

"Ако няма американска подкрепа, това означава, че нямаме противовъздушна отбрана, нямаме ракети "Пейтриът", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди", заяви Зеленски пред в. "Вашингтон пост".

"Това означава, че ще се върнем назад, ще отстъпим, стъпка по стъпка, с малки крачки", каза той. "Опитваме се да намерим някакъв начин да не отстъпваме", добави той.

Недостигът на боеприпаси, каза той, означава, че "трябва да се справяш с по-малко. Как? Разбира се, да се върнем назад. Да направим фронтовата линия по-къса. Ако тя се разкъса, руснаците ще могат да се насочат към големите градове".

Президентът на САЩ Джо Байдън призова контролираната от републиканците Камара на представителите на САЩ да одобри пакета за военна и финансова помощ, но председателят на Камарата Майк Джонсън отлага въпроса от месеци, позовавайки се на вътрешни приоритети.

В телефонен разговор в четвъртък Зеленски каза на Джонсън, че одобрението на пакета е жизненоважно. Миналия месец руските сили превзеха източния град Авдеевка и оттогава постигнаха малки успехи, но фронтовата линия не се е променила почти никак от месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Обратното броене за Зеленото почна, по-малко от година до края. Ще го загинат геройски от "руски" ракетен удар като стой, та гледай. Тръмп не прощава минали обиди!
164
16
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ние българите трябва да подкрепим Украйна с нещо повече от пари и оръжия, ако искаме да живеем демокрация.
163
15
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Сега най-важното за нас българите е да се готвим за война. Ако искаме да живеем в демокрация трябва да се готвим за война с Русия. Демокрацията е най-висшето благо дадено на човечеството и трябва да бъдем готови да защитим демокрацията дори и с кръвта си.
162
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А сами защо не можете бе, xoxли? Нали Русия Нигерия със сняг изостанала без канализация и с външни тоалетни? 30 години целият запад ви въоръжава и финансира? Какво стана сега, Нигерия със сняг?
161
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друсалката се опитва да изнудва господарите ли си,или на мен така ми се струва?Пфууууу....долно племе са хохолите,няма по-гнусно племе от тях-само лъжат,крадат и продават телата си,нищо друго не умеят
160
2
 
1
 
! Отговори
Значи преди 1 месец
До МАРИЯ Когато тези същите помагаха на СССР срещу Хитлер, не вършеха такива неща, а сега ги вършат?
159
0
 
12
 
! Отговори
до 163 преди 1 месец
Много са ти е грешна информацията. За 2023г Русия е първа икономика в Европа с най голям БВП. Ако можеш да използват гугъл , въпреки че се силно се съмнявам можеш да го провериш. Типично за неука слуга като теб !!
158
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
157
1
 
13
 
! Отговори
МАРИЯ преди 1 месец
Защо слуш Англосаксонците бе Хохол. Тяхната цел е само да разидиняват ,сисипват и ограбват .Толкова сте про.сти че не заслужавате да имате държава.Не можете да я управлявате, не можете да си гледате националния интерес, неможете да бъдете достойни граждани на независима държава. Всичко това означава че не трябва да имате държава!!!
156
0
 
15
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Ми като нямаш де си трьгнал бе просяк?
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до Майстор Манов Защо кораб, няма ли да могат да летят ?
154
3
 
2
 
! Отговори
ТАЙНИЯТ ГЕНОЦИД преди 1 месец
От СПИН годишно умират около МИЛИОН УКРАИНЦИ която е безпорният номер 1 по заразени със СПИН в ЕВРОПА а на ВТОРОТО МЯСТО в Европа по заразени със СПИН е РУСИЯ..........ЧЕТЕ СИ ПУТИН ГЕРМАНСКИ ВЕСТНИК В КРЕМЪЛ В ОРИГИНАЛ и там имаше статия цитирам:"НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ ИЗМИРА А ПУТИН НЕХАЕ"......... Нахлуването на ПУТИН в Украйна беше на следващия ден............АРАБИТЕ след 10.11.1989 по самопризнания на българските престъпници са държали МОНОПОЛА С НАРКОТИЦИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ!.....Африка? Русия?..
153
0
 
16
 
! Отговори
до Майстор Манов преди 1 месец
Кви Ф16 бе брат. Американците още не са построили завода който ще ги произведе , камоли кораба който ще ги достави !
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо мислиш, че ще излитат от трети страни?
151
2
 
9
 
! Отговори
Майстор Манол преди 1 месец
Да забрави за обещаните Ф16.Путин вчера имаше разговори с пилоти на изтребители които го питаха как ще се действа когато Украйна се сдобие с изтребителите. Путин,Летищата които ще бъдат използвани от трети страни за излитане ще бъдат легитимна цел за нас
150
2
 
13
 
! Отговори
БАЙ 100ЯН преди 1 месец
Аз ви казвам. Съвсем скоро Зелката ще клекне много мазно пред Путин и то в Кремъл. Ще му отиде на гости ,ще му се извини и ще моли за милост. Това им е най-добрия ход на Укрите и само си представям запада как ще се упули ! ХАХАХАХАХХА
149
0
 
16
 
! Отговори
Ами Зелка преди 1 месец
Наемничеството е доходен бизнес, но има опасност за живота!
148
0
 
14
 
! Отговори
aaaa преди 1 месец
А като нямате що не седнете на масата и да преговаряте вече??? Или и позволение за преговори нямате от вашите задокеански приятели !
147
0
 
12
 
! Отговори
Емй... преди 1 месец
Стига бе зелен ще уплашиш ЛГБТ обществото
146
1
 
23
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
От 2 седмици Руснаците трупат огромни войскови части северно от Харков и източно от Одеса на брега на Днепър.Всички знаят какво означава това.Само Бг Евроатлантиците никога не са във час защото нямат достатъчно мозък да осъзнаят как ги маниполират нашите медии.