Получихме $400 хиляди в хуманитарни помощи и спасително оборудване

Инициативата е част от проект за управление на кризисната ситуация, финансиран от Американската агенция за международно развитие
23 авг 2005 11:38,
Американската агенция за международно развитие /ААМР/ предостави чрез КЕЪР България 400 хиляди долара в спасително оборудване и хуманитарни помощи, за преодоляване на последствията от наводненията в страната и подпомагане на пострадалото население.

Протокол за приемане на имуществото подписаха пред журналисти представители на Държавна агенция "Гражданска защита" и дарителите.

Инициативата е част от проект за управление на кризисната ситуация, финансиран от ААМР. Проектът е с продължителност до края на септември 2005 г. и освен техника, предвижда предоставяне на храна, на над 100 тона питейна вода, дезинсекция и производство и разпространение на информационни материали.

Средствата са за 80 моторни помпи с различен капацитет, 15 лодки с извънбордов двигател, 258 комплекта облекло за работа във вода, 50 химически тоалетни, 48 моторни триона и 22 комплекта водолазно оборудване, заяви вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем и уточни, че част от тях вече са раздадени.

За населението в бедстващите райони са осигурени и 5000 хранителни пакета, над 42 хиляди литра минерална вода, 11 000 санитарно-хигиенни пакета и 20 000 информационни брошури, допълни Етем.

Временно управляващият посолството на САЩ у нас Джефри Левийн изрази надежда, че предоставената помощ ще облекчи страданието на хората и ще им помогне да се върнат към нормален начин на живот. Сертификати за съпричасност получиха Джефри Левийн, представител за ААМР и изпълнителният директор на КЕЪР България Огнян Друмев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание