СДС: Всички коментират, но никой не е виждал договорите с Русия

Управляващите трябва да отговорят на много въпроси, смятат десните
20 яну 2008 16:59,
57
СДС: Всички коментират, но никой не е виждал договорите с Русия
Никой не знае истинските параметри на договорите с Русия. Снимка: БГНЕС

“Никой не знае какви са параметрите в подписаните договори по време на посещението на президента на Русия Владимир Путин в България. Всички коментират много неща, но предстои да видим дали са верни или не.

В една нормална държава тези договори би трябвало да са в интернет и всеки да има достъп да ги прочете и коментира. Притесненията ни са, че всичко става на тъмно. Поставят ни пред свършен факт”, заяви пред медиите варненският депутат и зам.-председател на СДС Димитър Димитров.

Той акцентира, че министър председателят и министърът на икономиката и енергетиката са отсъствали от работната вечеря, която бе дадена за Путин, а за подписването на договорите хората са били извикани около 12 часа вечерта.

Според Димитров това са два много важни въпроса, които се подминават. “Оказва се, че най-големият проблем е подписването на договора за петролопровода “Бургас-Александруполис”. В следствие от това ще има двама или трима милиардери. Тук стои въпросът защо да няма няколкостотин милионери.

Във Варна основният бизнес е туризма. Около 14–15 % от Брутния вътрешен продукт се реализират чрез туризма. От тях 10 % се реализират на българското Черноморие. С подписването на този договор има съществена вероятност голям процент от споменатия да бъде намален.

От друга страна България има нулева готовност за борба с разливите. Това ще бъде една екологична бомба.

От друга страна къде ще бъде нашият морски бизнес? Кои ще бъдат танкерите, с които ще бъде превозван петрола? Руснаците и гърците вече са готови с танкери. Нас пак ще ни няма”, каза още Димитров.

Той коментира и подписаният договор за ферибота Варна – Кавказ. “Този проблем е в обръщение от около 7 години. Подписа се документът, за да се отчете поредна дейност на министъра и министерството. За бизнеса е много добре да има такава връзка с Кавказ, но ние не сме готови. Примерно и в Кавказ няма изградено пристанище за фериботи.

Газенето на нашите фериботи, които в момента имаме, е много дълбоко, а там е много плитко. Държавата трябва да купи фериботи, а не се знае от къде ще се вземат парите.

Проспан е много дълъг период от време. Това трябваше да стане още преди шест години, когато министър беше Николай Василев.

Морските среди във Варна, както знаете са оставени в ръцете на Свети Николай Чудотворец и това е проблем от доста години”, бе мнението на Димитров.

Той уточни, че ще зададе въпрос защо се подписва “кух” договор и до колко време е възможно да бъде изградена фериботната връзка и кога бизнесът може да очаква добър контакт с Русия в този смисъл.

Депутатът акцентира, че е възможно на всички възникващи въпроси да има отговори в договорите, но фактът, че документите не се предоставят, си остава притеснителен.

“Интересувах се дали има опасност от екологичен проблем, който може да възникне заради газопровода “Южен поток”, които ще минава през Варна. Отговориха ми, че има тройна защита и мисля, че е възможно да няма толкова голям проблем, колкото се очаква да е “Бургас - Александруполис””, посочи зам.-председателят на СДС.

Не на последно място Димитров коментира, че според слуховете именно министър Петър Димитров е бил този, който е успял да убеди руската страна, че България трябва да има 50 % дял в “Южен поток” и дори е заявил, че ако това не е се случи, той ще подаде оставка и няма да подпише такъв договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - Haskovo- TY преди 16 години
Vinoven e ov4iqt mantallitet na Bg na.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
съсипаха България а сега отново се опитват да се намърдат във властта за да лапат както преди. Да ама не !
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сега и тия искат да се чуе,че са живи.Много късно,защо не бяхте загрижени когато си бяхте помислили,че сте женени за власта и от едната синя идея за свобода се изродихте на алчни и безскруполни кариеристи?
13
0
 
0
 
! Отговори
07 преди 16 години
03 като говорим за СДС и тем подобни управляващи . Защо се се мълчи за квотите дадени на България и с лека ръка изоставени в Либия
12
0
 
0
 
! Отговори
Има ли значение преди 16 години
Защо никога разните партии не работят заедно за БЪЛГАРИЯ, Костов го намразих още повече когато каза на последните парламентарни избори - "С БСП няма да работят" или нещо такова беше.Че като не работиш с най-многобройната партия в парламента с кой ще работиш? Тогава значи, че няма да работи за БЪЛГАРИЯ!Благодарение на добрата политика на неговото правителство над 1 000 000 българи не знаят какво е дом и семеен уют. Пенсионната система е много-добра та хиляди нови пенсионери от онова време се пенсионираха с по 50 лв пенсия. Благодарение на това, че последните им години на трудов стаж роботодателите не им плащали осигуровките, ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ, но няма как защото министри и депутати от тогавашния парламент са участвали в бордовете на директорите на много от фирмите и т.н.Това с бетонирането на морските ни брегове е вярно. Много от големете фирми, които можеха да са лидери сега в света бяха умишлено поставени в "ПАТ" за да бъдат ПРИВАТИЗИРАНИ. Какво да ви коментирам още. Имам такива познати, които са го изпитали това и са били в адмистрацията на един такъв завод. А това за да стане значи са получавали пари ОТ ВЪН за да се спре дейноста на конкурентни на тях предприятия в България.ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, но не тази на СДС и ДСБ.А щях да забравя:Зариди правителства на СДС сега АЕЦ Козлодуй неможе да смогне да захранва дори България.НАГЪЗИ СЕ КОСТОВ И ГО ПОЕМИ ЧЕТВЪРТИТ. така както го провеше преди, ама тогава *** ти беше свеж и млад, изпънат и стегнат. Срам и резил.
11
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 16 години
костов отново премиер.........не е нужно,той краде достатъчно,за да живеят добре и внуците му.ти да не си му правил ***,или си крал и ти през неговото управление,че си за това пак да е премиер бе съеденител....п.п.съеденител означава долен ляв,в случая десен ***..........
10
0
 
0
 
! Отговори
Dedo Liben преди 16 години
Според моето скромно мнение, след последните избори - тия местните- бате Бойко видя, че въпреки, че го хуят и хулят отвред рейтингът му се покачва като Дунава напролет. Поради това той подаде куйрук на оная умна кафеварка - новия лидер на СДС и му подметна, че ако на следващите избори надигне процента ... ша за оженЪт в Министерски съвет.Затова кафеварката се размириса така тия дни, запуши и зави!!!Ако обаче не му стане на синьото голямо, бате Бойко ще си сложи една червена дамска превръзка в гащите, с БСП и ще рахатяса 4 години. А ние с вас ще я караме, кой както се уреди,демек самоиндивидуално.Не чакайте ни на Бойко ни на Серго ни на Царя - викайте неволята и се справяйте с живота си сами. Успех и да сте живички и здрави!
9
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Ружди,защо трябва тези хора да се бодат с ножове??? диваци ли са?? Не могат ли да седнат около една богата трапеза да хапнат,да пийнат и да се повеселят за празника???
8
0
 
0
 
! Отговори
dobriq преди 16 години
сдс е бита карта,тези които гласужат за сините са наи големите ***.
7
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 16 години
изказваите се по темата,не като тоя за празника му ***
6
0
 
0
 
! Отговори
Ружди Салим Салим преди 16 години
През втория ден на празника в свещения шиитски град Кербала са се стекли огромни тълпи вярващи, дошли да отдадат почит пред имам Хюсеин, убит през 680 г. пред портите на града от сунитски войски.По официални данни близо два милиона поклонници денонощно отдават почит пред жертвата на мъченика, внук на пророка Мохамед, син на Али (основателят на шиизма), чиито тленни останки почиват в Кербала, на 110 км южно от Багдад.След дългите шествия на самобичуващи се вярващи, тази сутрин е започнал ритуал с барабани, под ритъма на които стотици каещи се грешници се удрят до кръв по челото с острието на огромен нож. След това стотици хиляди поклонници започват да сноват между мавзолеите на Хюсеин и неговия полубрат Абас.Подобни чествания, в които участва цялата шиитска общност, която има мнозинство в Ирак, стават с подобен плам в основните шиитски градове в Ирак, както и в кварталите Садр и Казимия в Багдад.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Напълно те подкрепям СДС сами си го сложиха .Аз лично НИКОГА не бих си дал вота повече за тези сини САМОЗВАНЦИ.Дори БСП не ги мразя така както тези сини ***
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СДС и ДСБ не били виждали договора.Че кои са те та да им се покаже.Тези нагли долни алчни крадци ще си получат заслуженото.Тези дето окрадоха заводите легализираха бизнеса на мутрите и изгониха един милион българи да се скитат немили недраги по света имат наглостта да се появяват.Тези дето с окраденото построиха бетонните чудовища по морето и планините,тези дето ни гонят от плажа и ни суровакат с по 200лв за спане на вечер и 6 лв шезлонг и три за чадър да не говоря за другите неща искат да видят договора.Тези дето ни нямат за нищо и се отвращават от нас искали договора.През *** ми е за вас драги крадци и мошенници.Щял да стане разлив ами въобще не ме интересува нали именно вие направихте така че моето семейство да не ходи на море.Колкото по бързо фалирате толкова по голям кеф за мен.АЕЦ и нефтопровод ще привличат много туристи.Честито.Хвала на президента Първанов Станишев и министър Петър Димитров.Браво.На следващите избори моето семейство е за вас.
3
0
 
0
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 16 години
ИВАН КОСТОВ РАЗЯСНЯВАШЕ И ДЕБАТИРАШЕ ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ ! НЕЩО , КОЕТО ПРЕСТЪПНАТА ТРОИНА КОАЛИЦИЯ НЕ ПРАВИ ! ИСКАМ ДА ВИДИЯ КОСТОВ ОТНОВО ПРЕМЕР ! ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ! АМИН !
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тия 3 дни след като си замина Путин се събудиха, май! :) Този е най-противния от всички, разбира се даже преди царя! ! Личи му по тъпия поглед какво нагло *** е! Прави се на интересен.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СДС го убиха некадърници като Надето и корумпирани политици като Божков.След като тези хора бяха в ръководството на синята партия, трябва да си откачен за да гласуваш за техните наследници.А тези, които посрещаха Бъкито на летище София след сключения договор с Рем Вяхирев знаеха ли параметрите на договора сключен в Русия?(некадърни бивши комсомолски сътрудници!)R.I.P. СДС