Четвъртият вот не успя

Вотът на недоверие към кабинета "Станишев" заради корупцията не мина в парламента
22 фев 2008 17:24,
51
Четвъртият вот не успя
Станишев посочва с пръсти, че и четвъртият е успешен за него. Снимка: БГНЕС

Със 149 гласа "против", 86 "за" и без нито един въздържал се, народните представители отхвърлиха четвъртия вот на недоверие към кабинета „Станишев“, внесен от опозицията заради корумпираността на правителството.

Единствената пробойна в редиците на Коалиция за България дойде от депутата и лидер на ПД "Социалдемократи" Николай Камов, който гласува против правителството.

Всички опозиционни партии и независимите депутати подкрепиха вота на недоверие.

Веднага след отхвърлянето на вота опозицията напусна пленарната зала.

„Преди всичко от името на МС искам да благодаря на народните представители, които подкрепиха правителството не самоцелно, а България да се развива по динамично“, обяви Сергей Станишев.

Според него приключва доста мъчителен за страната шестмесечен деструктивен период за непрекъснати опити за дестабилизация и за предизвикване на предсрочни избори.

Опозицията парламентарната и извънпарламентарана, според премиера, е осъзнала, че не може да увлече гражданите и затова са оглавили граждански недоволства и са ги използвали за конюктурни цели.

„Ако някой твърди, че няма корупционна среда, това би било глупаво, защото има такова явление и практика и то е наследено от прехода“, заяви на свой ред лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Той отбеляза, че очакванията му от вота са били по-високи от гледна точка на това, че корупцията е изключително благодатна тема.

Първият вот на недоверие към правителството беше на 19 април 2006 г. заради несправяне с наводненията.

Вторият - на 22 февруари 2007 г. за тежките проблеми в българското здравеопазване.

Третият вот на недоверие беше в резултат на учителската стачка, внесен на 16 октомври 2007 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 16 години
Естествено,че вотът ще е в полза на мнозинството. Това правителство дойде ,за да тръгнем по европейските закони и пътища на законодателство. Уличниците не могат да ни управляват. Не е като през онази слощастна година, когато извиха ръцете на правителството на Виденов. Тогава дойдоха озлобени и неграмотни хора ,които взривиха парламента. Това обаче не стана факт сега. За радост на мислещите българи.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Приказка за стълбатаПосветено на всички, които ще кажат:"Това не се отнася до мене!" Кой си ти? попита го Дяволът... Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие. Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци ми са братя. О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие там горе, вие...Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати в закана юмруци. Вие мразите ония горе? попита дяволът и лукаво се приведе към момъка. О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя зарад братята ми, зарад моите братя, които имат лица, жълти като пясък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!Дяволът се усмихна: Аз съм страж на ония горе и без подкуп няма да ги предам. Аз нямам злато, аз нямам нищо с което да те подкупя... Аз съм беден, дрипав юноша... Но аз съм готов да сложа главата си.Дяволът пак се усмихна: О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си! Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека... Ти пак ще чуваш! успокои го Дяволът и му стори път. Мини!Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна: Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!Момъкът спря и се вслуша: Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... И той пак се затече.Дяволът пак го спря: За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!Момъкът отчаяно махна ръка. Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!Дяволът: Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни: Виж голите им кървави меса. Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво!
48
0
 
0
 
! Отговори
INTEL преди 16 години
moje da imame turska jilka vsi4ki no nema zna4enie. moiata priatelka e turkinia ot Haskovo. super se ebeme s neia i *** sex mi dava nesto koeto nikoia bulgarka do sega ne mi e davala. taka 4e az obi4am turskoto mnogo, priatelu
47
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 16 години
кой си еб..л бре циганино,чак ме разсмиваш,ами добре,че ние сме добри с вас,че още не сме ви надупили,той живков добре беше тръгнал,ама айде от нас да мине-прибрахме още едни ***,че нашите не ни стигат,..брей турци се наричали..говорят си там на цингарела,пък си мислят,че са хора-ти не разбра ли,че това *** не е човек,и си миришете ей,няма спор..айде изчезвай,че се излагаш../и брато не моа да те нарека,къв брат си ми ти на мене..еб..ч са праиш..леле,колко туркини са ми минали..ама смърдите бе,и за еб..не не ставате.
46
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 16 години
АМИ КАК ЩЕ УСПЕЕ, като КОМУНИСТИТЕ са ОКУПИРАЛИ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, ВЛАСТ И ВСИЧКО
45
0
 
0
 
! Отговори
МО преди 16 години
Как да гласуват против като целия бизнес ще им се згромоляса.После как се живее без пари.Другото което като дойдат избори народа да вземи да се позамисли избирателната система правилна ли е?Имали за някого за когото си заслужава да се гласува.Защото по сегащната с-*** се гласува за един човек а други влизат.Или иначе казано гласува се за партия а тя кого ще сложи да те управлява тя си знае.Отделно като се вгледаш в лицата на депотатите какво се оказва че дни и същи вече 14г са си във власта и си въртат игричките.Е гласувайте пак скъпи граждани,поне като няма да е единия ще е другия :)))
44
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 16 години
priateli kvo 6te kajete da se saberem hiliadi i da 6tormuvame parlamenta?6te vleznem vatre i 6te gi dupime na bankite a niakoi 6te ubiem???????
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Bravo z 42...I az taka mislia,taka misli vseki normalen Balgarin,koito ne iska Ciganistan tuka!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
IVO преди 16 години
Ia se uspokoi malko , mnogo filmi gledach i kvo chte napravich kato im vidich smetkata , koe e tvoeto konstruktivno rechenie ..., nai malko ni triabva edna destabilizazia koiato da otchae investitorite i pak da se sgromoliasame ,vmesto da davach revoluzionni idei ot srednovekovieto otidi da porabotich malko .
41
0
 
0
 
! Отговори
z преди 16 години
Стойте си в къщи пред компютрите,пишете по форумите и чакайте някой да ви"оправи"Стадо ***.Вместо да се обединим и да им видим сметката,ний си чешем езиците и искаме някой да ни съжали.Щом не излезнахте да протестирате,значи сте доволни от всичко.Затова поне млъкнете!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 16 години
То е ясно.С това гласуване стана ясно,че корупцията е законна политическа практика.
39
0
 
0
 
! Отговори
Сър-ГЕЙ преди 16 години
кво ви пука и да напсуам се таяот Бай Милен
38
0
 
0
 
! Отговори
AZ SYM преди 16 години
и Костов мислеше,че е вечен...да го беше попитал как се чувства,сред народната любов...нещата се забавят, но не се забравят..Сер-гей
37
0
 
0
 
! Отговори
RAD преди 16 години
Жалко, но нищо-животът родължава... Все пак ще трябва да се понапънем и да ги изтраем..
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Европейска , цивилизована държава !
35
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Това просто е продължение на темата 'България - бедната посестрима на Европа'
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Az ne znam toq stanishev, d malka bukva e narochno, kak ne go beshe sram dnes da se izpravi i da govori. Ama to taka e, tiq deto nqmat suvest i moral, stoqt nai- otpred na parada.
33
0
 
0
 
! Отговори
babbbabab преди 16 години
na pasmina kato nas,takiva voda4i.zaslujavame si gi......kolkoto i da ni e tujno
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
zaradi hora kato Stanishev Bulgaria e na tova polojenie..zaradi tqh mladite hora kato men sa prinudeni da bqgat nadale4 za da mogat da se realizirat!zashto trqbva da se razdelq me s bluzkite si i da stradame?zaradi tezi pseta!
31
0
 
0
 
! Отговори
Александър преди 16 години
А вие какво очаквахте, ако падне коалицията най-вероятно ще възникнат още повече трудности. Не че ги защитавам, особено неприятни са ми турчина и руснака, обаче няма кой да задвижи системата както трябва. А ние си стоим блеем си като стадо, охкаме и се оплакваме по форуми и каде ли не. Истината е че няма никакви наченки на народно управления в тази пародия на демокрация. Създадоха я същите хора на които вярвахме и се надявахме в началото на "прехода". Така че спокойствие, не хабете нерви и без това едва ли всички ние сме толкова компетентни по темата, има хиляди други предпоставки в управлението за които не знаем.