Станишев: Сърбите плащат за грешките, допуснати от режима на Милошевич

Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 г., коментира премиерът
14 мар 2008 19:38,
49
Станишев: Сърбите плащат за грешките, допуснати от режима на Милошевич
Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 година, коментира премиерът. Снимка: Булфото

По повод очакваното влошаване на отношенията със Сърбия след признаването на Косово от българска страна, премиерът Сергей Станишев заяви в Брюксел, че България е приятелска на Сърбия държава. Това съобщава БНР.

Според Станишев, би било много жалко, ако някой в Сърбия по политически причини реши да променя сегашните добри двустранни отношения.

Станишев е разговарял със свои колеги от други страни-членки на ЕС, които планират да признаят Косово, като Унгария, Чехия, Португалия.

Очакваното влошаване на отношенията със Сърбия в резултат на този акт Станишев коментира с думите, че Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 година и процесът вече е необратим.

За съжаление, днес сръбският народ плаща за грешките, допуснати тогава от режима на Милошевич, заяви премиерът.

Ако въпросът за затварянето на литовската атомна централа „Игналина“ бъде преразглеждан на европейско ниво, това трябва да се направи и за „Козлодуй“, каза още Станишев.

По време на Европейския съвет той се е срещнал с премиера на Литва, която в момента се опитва да предоговори сроковете и условията за закриването на "Игналина", предвидено за 2009 година.

Трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" са много по-модерни, не са от чернобилски тип и в тях са вложени много пари, включително и на европейските данъкоплатци, припомни Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Sani преди 16 години
Mnogo sym razo4arovana 4e priznahme Kosovo. Ispancite i Rumyncite ne biha otstypili, no bezpodobni dupedavci kato Stani6ev ni upravlqvat i tova e to. Kolkoto do nas, to ot 20 g. nasam e o4evadno, 4e pla6tame gre6kite na socializma, i pri tova 6te gi pla6tame mnogo dylgo vreme...
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
А Българите за грешките на БСП
46
0
 
1
 
! Отговори
Daniela Atanasova преди 16 години
absurdno e vsi4ko, koeto se slu4va v stranata ni i 6te prodaljava da e taka, s pisane samo vav forumite ne stava.
45
0
 
1
 
! Отговори
levski преди 16 години
.;surbite edva sega 6te b razberat posledstviyata ot tyahnata antibulgarska politika!! Bulgariya e s 15 godini napred ikonomi4eski!! Surbiya o6te nee stupiulo na dunoto, za da moje da izpluva!! 4aka gi golyam uy!!
44
0
 
1
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Не знам за какво плащат, но сърбите са с по-висок стандарт на живот от нас, така че другаря ***гей Станишев трябва да си наляга парцалите, когато заради такива червени *** като него без един ден трудов стаж и без изслужена военна повинност продължаваме да сме най зле в Европа
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
станишев знае много, но вина е предпоставил, ако проекта югославия е бил възможен само с тито за начeло, макар и тогава, в хубавия им живот, капитана леши ходи да усмирява албанци, които не искат живот заедно, после почва кървава раздяла, де ги силите тогава, що се ля невинна кръв, и мир носят ли сега
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Значи и ние ще плащаме за грешките на нашите комунисти! ГОЛЯМО ПРИЗНАНИЕ - шефеее:):) Те отдавна се виждат, остана да видим колко още има да плащаме НИЕ, не ВИЕ
41
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
човеку може да си предполага, планове да си крои, Господ разполага, ще реши, доста лъжи потребни са истината да се крие, а без нея няма как да отбереш добро и зло за тебе, що е крив народ страдален
40
0
 
1
 
! Отговори
christo преди 16 години
NE STAVA VAPROS ZA PRIZNAVANE ILI NEPTIZNAVANE NA EDNA MAFIOTSKA DARJAVA , NITO ZA TOVA KAKVI SA SARBITE . OSNOVNOTO E NA KOJA STRANA STOIM NIE , KOGATO SE ATAKUVA S CEL UNISHTOJENIE NASHATA CIVILIZACIJA I KULTURA . NIE POMAGAME NA USMIHVASHTIJA SE AGRESOR , KOJTO SAS SIGURNOST SI IMA PLANOVE I ZA NAS V BLIZKO BADESHTE , SLED KATO PRIKLJUCHI SAS SARBITE . OTVRATEN SAM OT OVCHITE MOZACI I ROBSKATA PSIHIKA NA MNOGO OT NASHITE SANARODNICI . VIE ROBSKI KRATUNI NE ZNAETE NISHTO ZA ZAPADA I ZA TEHNITE CELI SPRJAMO NAS . S HORA KATO VAS BALGARIA SHTE RUHNE . EDINSTVENIJA VAPROS E SAMO KOGA .
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
що не кротнеш пича, тъпо е със етикети, и с мислене не си снабден и могъщ във слово, няма как, естествено е кърджалиите да са ти дерт
38
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Да плащаме за глупостите на Станишев които ще извърши с признаването на Косово?
37
0
 
1
 
! Отговори
Филип Тотю преди 16 години
Ако Кърджали се беше отделило от България,/което е абсолютно невъзможно/,нямаше да пролейте толкова сълзи и сополи бе *** -3.Чудя се как успяват тия сърби да промиват мозъци.Македонците вече са промити сега почват българите.Много кухи *** в тая България,затова всички се изнасят.Ако сте българи кажете нещо добро за държавата си ,стига сте плакали на чужд гроб.
36
0
 
1
 
! Отговори
izotzadze преди 16 години
Ти на масовите гробове като кажеш грешки, какво трябва да е станало, за да наречеш нещата със собствените им имена. Ама как да си плюете в устите с Гоце, той нали си кореспондираше най-редовно с Милошевич?
35
0
 
1
 
! Отговори
No1 преди 16 години
До 35. - 07:26 - До сръбските подлогиБегай си вземи амфетките и се успокой , наркоман нещастен
34
0
 
1
 
! Отговори
Идея за България преди 16 години
ПЕТИЦИЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМ!!!! България сега е поставена пред съдбоносен избор - дали да признае самообявилата независимост, автономната в република Сърбия област - Косово. Над България се оказва натиск от външни сила за признаване прецедента "независима държава Косово", а българските управляващи са склонни да го признаят, изхождайки само от своите лични и служещи на чужди държавни интереси. Нека ние-българските граждани им покажем верния път в защита единствено на българските национални интереси, чрез формите на пряката демокрация-РЕФЕРЕНДУМА. Като по този начин държава България ще каже НЕ на "нова държава Косово" и ще завоюва независима и неутрална външнополитическа позиция. Никой външен и вътрешен фактор няма право да отрече волята на Българския народ. Откритата на 24.2. 2008 г. от Гражданското Движение за реална демокрация в България-Идея за България ПОДПИСКА ЗА ИНИЦИИРАНЕ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА ЗА ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ПРЕЦЕДЕНТА "НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА КОСОВО" ПРОДЪЛЖАВА. ДА ДАДЕМ СВОЯ ГЛАС И НАРОДНА ВОЛЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!Ще намерите и подпишете петицията петицията в интернетния сайт на Движението .ideyazabulgaria.org
33
0
 
1
 
! Отговори
Поп Харитон преди 16 години
*** сърбомани и болни мозъци,задръстихте форумите с вашите бръщолевиния.Това е мазохизъм в извратена форма.С настървение се надпреварвате да ближете осраните сръбски з.......Те били най-достойните,те знаели как се отстояват национални интереси.Добре щом знаят,значи така са искали,вие къде се слагате?Не виждате ли,че всички бивщи републики много бързо просперират без опеката на Сърбия.Мислех,че след Милошевич ще им уврат кратуните,но не би трябва им още бой по манерката.Нашите мекерета и те си слагат главата на дръвника.Нямам намерение да плащам чужди сметки.За всеки умен българин е ясно,че за нас няма никаква опастност-членове сме на НАТО и Европейския съюз.Веднъж и Станишката да ми хареса.Ние няма да се отделяме от цивилизацията.А който иска да слага сръбското кепе със звездата и да минава границата.
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
27. - 00:21 - От: АнонименИсляма настъпва бавно но сигурно в Европа - през Албания и Косово! Албания - е единствената мюсюлманска държава в Европа (беше - сега има и втора такава - Косово)......................................... .................................................. .......Забравяш Босна! Забравяш, че Македония и България имат многобройно население изповядващо исляма! Не знам дали бъдещето ни не е вече предопределено...
31
0
 
1
 
! Отговори
мислещ преди 16 години
Унгария ,Чехия и Португалия са много години пред нас и да ги наричаш джуджета е израз на твоите комплекси.
30
0
 
1
 
! Отговори
TNT преди 16 години
Признаването на измислена държава от наркотрафиканти и терористи си е чиста глупост.Милошевич никакви грешки не направи а много храбро и смело защитаваше суверенитета на страната си - нека се замислим ако това утре стане у нас като в косово което е много вероятно и ние Българите се опитаме да си защитим суверенитета - това пак ли ще бъде грешка?Мисля че подобни изказвания са нелепи и абсурдни.
29
0
 
1
 
! Отговори
Тангра-Ювига преди 16 години
Преди време ви застанаха с кръста на портите,склонихте глава сложихте си го.А човечество е имало много преди да измислят Христос.Сега застанаха на портите ви с полумесецът,кой ще е другият страхливец Борис.Вяра от страх не се дава-вяра предават страхливците.Вие сте такива и го доказахте.Това което вашите деди навремето от страх да воюват за своето семейство, си спасиха кожата,децата им ги сполита още по-голямо зло.Семейство,родни традиции не се дават.поради никоя причина.Такива уж хитри страхливци които предават семейството си,симейство никога не съумяват да създадат.Посегни на истински родители,създали те, бдяли над теб,дом градили за теб и се самообричаш да скиташ,никому не мил и не драг.