Станишев: Сърбите плащат за грешките, допуснати от режима на Милошевич

Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 г., коментира премиерът
14 мар 2008 19:38,
49
Станишев: Сърбите плащат за грешките, допуснати от режима на Милошевич
Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 година, коментира премиерът. Снимка: Булфото

По повод очакваното влошаване на отношенията със Сърбия след признаването на Косово от българска страна, премиерът Сергей Станишев заяви в Брюксел, че България е приятелска на Сърбия държава. Това съобщава БНР.

Според Станишев, би било много жалко, ако някой в Сърбия по политически причини реши да променя сегашните добри двустранни отношения.

Станишев е разговарял със свои колеги от други страни-членки на ЕС, които планират да признаят Косово, като Унгария, Чехия, Португалия.

Очакваното влошаване на отношенията със Сърбия в резултат на този акт Станишев коментира с думите, че Косово фактически е откъснато от Сърбия от 1999 година и процесът вече е необратим.

За съжаление, днес сръбският народ плаща за грешките, допуснати тогава от режима на Милошевич, заяви премиерът.

Ако въпросът за затварянето на литовската атомна централа „Игналина“ бъде преразглеждан на европейско ниво, това трябва да се направи и за „Козлодуй“, каза още Станишев.

По време на Европейския съвет той се е срещнал с премиера на Литва, която в момента се опитва да предоговори сроковете и условията за закриването на "Игналина", предвидено за 2009 година.

Трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" са много по-модерни, не са от чернобилски тип и в тях са вложени много пари, включително и на европейските данъкоплатци, припомни Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Станишев е добър премиер и го знаете !
7
0
 
1
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 16 години
АБЕ КУКУ , *** ЗАЩО ПЛЮЕШ ТВОЯТ ЛЮБИМЕЦ ? А АЗ ИСКАМ ДА ПИТАМ серГЕЙчо КАКВИ ПИСМА СИ ПИШЕШЕ НЕГОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ СЪС МИЛОШЕВИЧ ? МАЙ НЯМА ПО ШАРВАНТИИСКА ПАРТИЯ ОТ САТАНИНСКАТА ПРОРУСКА БСП ??!
6
0
 
1
 
! Отговори
Гарднър преди 16 години
грешките на комунистите в България са къде къде по-големи и повече от тези на г-н Милошевич, а този Станишев наистина е рядко тъпо - драйфа ми се като му скивам лакираната мазна физиономийка
5
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 16 години
Тоя Станишев е рядко ***. Отвори голямата уста, ама ХА! - никой не клъвна и остана с пръст в ***. И сега какво? Ако беше на място щеше да си мълчи, но понеже той е *** ще признае Косово, за да се подмаже на и той не знае кого...
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ГРЕШКИТЕ НА ГОСПОДИН СТАНИШЕВ И МАФИЯТА ОКОЛО НЕГО.И ТО СКОРО !
3
0
 
1
 
! Отговори
No1 преди 16 години
Защо заради една талибанска държава , управлявана от наркотрафиканти , ние да си разваляме отношенията със Сърбия? Да живее сръбската музика и кебапчетата:)))
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
a nie kakvo pla6tame? pe....
1
0
 
1
 
! Отговори
Bachvarov преди 16 години
Ako priznaesh Kosovo,da znaesh che tova ne e glasa na naroda i Ako priznaesh Kosovo,poveche nqma da si premier.