Станишев уволнил Петков, ама с голям зор

Според Атанас Атанасов, ако зависело от Петков, той никога нямало да подаде оставка
13 апр 2008 14:10,
37
Станишев уволнил Петков, ама с голям зор
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

„Оставката на Румен Петков е едно събитие, което трябваше много отдавна да се случи, но, за съжаление, беше употребена страшно много обществена енергия и в страната, и извън нея, за да бъде принуден Станишев да вземе това решение“.

Така коментира случващото се депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

„Това е решение на Станишев и малкият кръг от хора, на които той има доверие“, заяви Атанасов.

"Ако зависеше от Петков, той никога нямаше да подаде оставка. Това е решение на министър-председателя, но той трябваше да бъде принуден да го вземе с много натиск“, допълни Атанасов. 

„Ако Станишев смени един човек на “Монтерей” с друг човек на “Монтерей”, може и да си изкара мандата, но това ще е финалът на политическата му кариера“, каза още  той.

Според Атанасов премиерът е направил отчаян опит неговата партия да участва в следващ мандат.

По думите му, още в петък, при гласуването на вота на недоверие към правителството, е станало ясно, че въпросът със смяната на Петков е решен, след като Станишев е "изплюл фразата" за структурни и персонални промени в кабинета.

„ДПС през цялото време заявяваха лоялност, но отдавна са казали на Станишев, че сам трябва да вземе решение. Доган се интересува от постъпленията в неговата партийна каса, а не от съдбата на Петков“, заяви Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Нестороф преди 14 години
Ах, че си роб. Какво ще кажеш ЕС да контролира и кога да спиш с жена си и кога да излизаш с децата си на разходка, А?
35
0
 
0
 
! Отговори
venera преди 16 години
Защо се обиждате един друг?Ония горе се надпреварват да крадат и лъжат и едва ли са прочели и един ред от това. Не става нищо в тази скапана държава изобщо ако това може да се нарече държава. Командуват ни турците, отглеждаме си ***,поддържаме си хрантутниците в парламента и правителството.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Някой ще познае ли в коя групировка след ВИС и СИК ще започнат стрелби.
33
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 16 години
Нямам думи от скудоумието ти.***,***,та вдлъбнат.Заблудена овчица. Това е болшевишко поведение,с лозунги и клишета,без мисъл, оценка, гледна точка и мнение. Заради такива като тебе сме дотука...
32
0
 
0
 
! Отговори
Vlad преди 16 години
Мушмурока Станишев не може сам никого да уволни .Има други ,които го ритат по *** и му казват какво да направи .Жалко че преди 19 години прескочихме военния режим ,през който минаха Испания ,Португалия ,Гърция и др. Тогава дали щяха да управляват мутрите ?
31
0
 
0
 
! Отговори
Колумбия на Балканит преди 16 години
Единствения ни шанс да се направи нещо е ЕС да контролира какво ще правят правителствата в България!ЕДИНСТВЕНО НА ТЯХ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА!
30
0
 
0
 
! Отговори
токай-то преди 16 години
Оставката на Румен Петков закъсня , защото премиерът му даде време да направи доклад?- нееее! Даде му време да си покрие следите в МВР, да оправи документацията и да излезе чист пред закона!
29
0
 
0
 
! Отговори
varna преди 16 години
...ne ste obache lepenkite na *** ot varnenskite magazini....predpolagam, che pechalbata na Chimimport rjazko shte padne..
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Пълна национализация на всичко и правителство от експерти.
27
0
 
0
 
! Отговори
Kuk преди 16 години
С кои големи проблеми щеше да се справи Румен Петков ако беше оставен за министър?
26
0
 
0
 
! Отговори
gil преди 16 години
Петков не трябваше да подава оставка, но натскът от нисички хорица бе огромен. Интересно кой ще поеме поста и как ще се справи с големите проблеми? Може би комплексираните мъже, без работа от форумите ще застанат зад престъпността и корупцията? Или критичните граждани,които освен на опашката за кисело мляко да застанат ,друго не могат. Толкова озлобен народ, некадърен и нещастен. Жалко,че политиката на толерантност е на преден план. Съжалявам, но Петков ще трябва да обяснява пред какво е свършил през годините. И то на човечета като Атанасов и на подобни като Миленчо Цветков да речем.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всички са от един дол дренки!Ами добре,че западнярите натиснаха!И то яко!
24
0
 
0
 
! Отговори
Danik преди 16 години
Abe 22 ,ti nared li si? Kostov I DSB sa nai golemite izmamnici! Ne 4u li ,4e i Georgi Stoev go kaza kato beshe pri Veneta v NOva TW. Dosta govori za nego i jena mu!
23
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Бог да ни пази от такива като тебе. Костов и Атанасов - нали тия направиха корупцията в БГ официално явление. Най-добре отивай да крещиш пред някоя пропаст вярността си към тия болкуци, а после се мятай без да му мислиш...то ти и без това не мислиш много много. А и както се изрязаваш...доста е спорно кой е ***.
22
0
 
0
 
! Отговори
ганьо преди 16 години
ЕЙ *** ВЗЕМИ СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ , ЧЕ АКО ТЕ ПИПНА МАМИЦАТАТИ ЩЕ РАЗПЛАЧА БЕ *** ! НЕ ВИЖДАШ ЛИ БЕ КРАТУНО , ЧЕ АКО НЕ Е ДСБ , КОСТОВ И АТАНАСОВ ЩЕ СЕ ВЪРТИМЕ В ОМАГЬОСАН КРЪГ ! А ТИ ТРЯБВА ДА СИ ЩАСТЛИВ , ЧЕ СМЕ ТЕ ОСТАВИЛИ ДА ДИШАШ ВЪЗДУХ ЗАЕДНО С ТЯХ ! ТАКИВА КАТО ТЕБ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАТРИВАМЕ ОТ РАЗ ! ЦАПАТЕ ФОРУМА МУТРЕНСКИ *** ! БРАВО НА АТАНАСОВ И КОСТОВ ! С ВАС СМЕ НАПРЕД !
21
0
 
0
 
! Отговори
В.Б. преди 16 години
БРАВО,ако всички мислеха като вас щяхме да сме по-добре,но уви има много задръстеняци.
20
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 16 години
Сашко, нали си на 21 - как помниш, че мафията разцъфтя по времето на АА? А? По времето на Костов имаше 4 (!) поръчови убийства за 4 години... След него до 2008 - 150 убийства.. Последните 2 - за един ден! Питай мама и тати, кой и кога махна лепенките на СИК и ВИС от кварталния магазин?
19
0
 
0
 
! Отговори
Levski преди 16 години
Узрявате бавно,бавно ,за едничката истина:СИДЕРОВ е спасението на българите....
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А, бе! Тия са големи смешмици.. искат нещо, а като го поискат - било късно! Като недоволни клиенти в ресторант, на които са им забавили поръчката! Що не си гледат бизнеса тези...със смешните им 5% от избирателите!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Този горе какво се пъне? Да не би Костовия табун да влезе пак в парламента! Гюрултия за да бъдат забелязани - този с изхвръкналите очи да не смята, че има умен човек, който да се поведе по мозъка му (ако го има) на бивше плюещо ченге.