Еврокомисар: България страда от свръхвисока инфлация

Сегашното правителство не следва предписанията на Европейската комисия за излизане от кризата
9 май 2008 15:10,
53
Еврокомисар: България страда от свръхвисока инфлация
Снимка: Булфото

България страда от свръхвисока инфлация, като в същото време стандарта на живот не се е променил. Това каза за БГНЕС Антонио Лопес, Генерален секретар на Европейската народна партия на Испания.

Лопес е и съветник по икономическите въпроси в Европейската комисия в Брюксел. „Трябва да изчистите организираната престъпност от образа на България, за да се подобри имиджа на страната ви”, каза още Лопес.

От срещата със съветника стана ясно, че сегашното правителство не следва предписанията на Европейската комисия за излизане на страната ни от икономическата криза и не полага и най-малките усилия, за да ги спазва.

Другият голям проблем у нас е организираната престъпност, с която още не сме се справили. Комисията е категорична, че в България корупцията е взела превес.

„През 2013-та година предстои изключване на страни от Европейския съюз и, ако дотогава не се справим с корупцията и престъпнността, България може да попадне в този списък”, това каза Румяна Желева, евродепутат в Брюксел от листата на ГЕРБ.

Тя лобира „Да се преведе Европа на български”, т.е. правителството да положи всички усилия да защитим членството си в Евросъюза. Факт е, че доскоро страните членки не са познавали България, са ни запомнили с поръчковите убийства и ниският стандарт на живот, ниските заплати и убийствената инфлация.

Желева спомена още, че заради нерешените ни индустриални проблеми като Кремиковци предстои налагане на наказателни клаузи за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо не опъваш ти, ти си един скопец,
31
0
 
0
 
! Отговори
гневна преди 15 години
номер 27 - прав си, напълно те подкрепям, положението е много тежко и не виждам изход.
30
0
 
0
 
! Отговори
Ивчо преди 15 години
СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ЕДНО МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСВТО, КОЕТО СИ РАЗИГРАВА КОНЯ КАКТО СИ ИСКА, ТЪЙ КАТО ДЪРЖИ ВСИЧКИ ВЪЗЛОВИ ЛОСТОВЕ НА ВЛАСТТА, А КЪМ ТОВА СЕ ПРИБАВЯ И ОВЧЕДУШИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, КОЙТО КАКВОТО И ДА ГО ПРАВЯТ СИ ТРАЕ ЛИ ТРАЕ - НЕ НАПРАЗНО ПОЕТЪТ Е КАЗАЛ - НЕ НАРОД, А *** - СРАМУВАМ СЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН, ДОВОЛЕН СЪМ ЧЕ НАПУСНАХ *** - СТРАНАТА НА ПРОСТИТУТ-ИТЕ, МАРШРУТКИТЕ, КИЧА И ЧАЛГАТА
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nomer 28, qko si tap momche. Qsno e che nqma chisti politici, ama v Bulgaria sa si 100% mrysnici!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
toia otvorko shto ne vzeme da si zatvori pliuvalnika i da se vurne v Madrid che ot negovata partia zakopchaha ciala komisaria s 30 policai barabar s komisaria za reket i iznudvania v Coshlada - Madrid, vsichkite ot narodnata mu partia, che te vsichkite korumpirani do shiata ama sega shte padat kato zreli krushi a sapatero e s yakiat prut i gi bruli yako, navun e mnogo po goliama korupciata i inflaciata..............
27
0
 
0
 
! Отговори
№ 19 преди 15 години
Не мога да споделя Вашият оптимизъм, тъй като не информацията и коментарите в медиите са моя източник на проблеми, а недоброто ми финансово състояние. Нямам един ден прекъсване на трудовия стаж, откакто не уча, не съм спирал да работя. Получавам толкова недостойна за вложените от мен знания и усилия заплата, че ме е срам от децата ми. Работя на длъжност, която не е от изпълнителските, но това не пречи едва-едва да връзваме двата края. Примерите, които ни поднася живота, са фрапантни - 20-25 годишни момченца и госпожици с луксозни автомобили, работодателка-собственичка на частна фирма на 27 години и т.н. и т.н. В Европа има разделение на средна класа и богати, а бедните са някакъв минимален процент, и това са предимно хора, които са избрали асоциалното си положение по някакви техни си причини. И най-нископлатения работник спокойно заплаща нормалните и присъщи за цивилизования човек разходи - наем, отопление, комуникации, храна, дрехи, гориво за автомобил, някакви развлечения. Тук хората на интелектуалния труд, ръководителите от среден ранг, т.е. тези, които в ЕС биха били средна класа, живеят на ръба на оцеляването. Е, с какво е повод за гордост членството ни в ЕС? Нима е нормално да работиш, за да оживееш? Какво трябва да направиш /без да лъжеш държавата с укрити доходи и без да вършиш престъпления/, за да можеш да ремонтираш дома си, да отделяш за книги, театър, курорт, пътувания? А хората в по-малките градове и селата, те пък нямат дори храна, ако не си я произведат сами. Нима това е нормално за страна-член на ЕС?
26
0
 
0
 
! Отговори
Кой и да е преди 15 години
Пове4е глупости на едно място трудно се срещат......Българската икономика била в криза.........ами добре.Едва ли някой друг знае 4е сме в икономи4еска криза!2013 6тели да изклю4ват страни от ЕС.......не думайте.Това е като САЩ да исклю4ат Невада от Щатите......Изоб6то работата е "гледай си работата"
25
0
 
0
 
! Отговори
venelin преди 15 години
Не страдаме пич,кефим се на високата инфлация и си свиркаме.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Indubio mnogo pravo si go rekul. Nai dobre tezi deto chetat *** samo ot bg medii vklyuchitelno tezi deto dobivat znaniyasi za subitiyata po beliya svet ekskluzivno i samo chrez visokokvalificiranite sluzhiteli v dnes.bg, da NE SE izkazvat tuk (ili kudeto i da e drugade vsushtnost) po politicheski vuprosi. :D:D:D Vredno e za horata po-malko do ednakvo neinformirani ot vas (ako po-malko ima, dano nema che.. :D:D:D) Aide sus zdrave, piite si rakiyata s kamchiya salam, i krotko krotko nishtete politikata s komshiyata, no ne publichno molya vi BIG LOL
23
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Останалите твърдения на въпросната Желева са също толкова абсурдни и не прилягащи на депутат в Европейския парламент, колкото и основното й такова относно апокалиптичната 2013... Интересно наистина каква е квалификацията на тази жена...
22
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
i estestveno se obrushtah kum 19ti komentar, ne 18ti.
21
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
*Икономически погледнато последна имах предвид, използвам една руска страница за кирилица, затова се получават проблеми.
20
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
до 19:Ще остана спокоен и ще се опитам накратко да ти обясня защо бъркаш в аргументите си, макар и принципно да си в правото си да се ядосваш:1. Идеята, че ЕС сочи някой от членовете си като лош пример(и говоря за ЕС, Комисията, Парламента и останалите му звена, А НЕ МЕДИИТЕ) е абсурдна. Всички страни членки на ЕС, чисто юридически погледнато са напълно равни. Така, както България на този етап е икономически последна сред останалите, така в процес на повече от 20 години Гърция и Португалия бяха отзад- на опашката и само благодарение на милярдите дошли от ЕС евро нещата там се раздвижиха. Никой в рамките на ЕС не сочи България с пръст. България е страна член и си има своите проблеми, също както Германия си има своите и е обект на не едно или две наказателни производства от страна на органите в ЕС. Това, че страници като ДНЕС.БГ представят толкова абсурдно, нелепо, откачено, едностранно и не знам още как нещата не трябва да те(ни) заблуждава. Това в никакъв случай не значи, че подценявам проблемите на БГ, които са достатъчно много и тяхното решаване следва да стане отвътре, не отвън. За петненето на народа съм съгласен, но за да спре това, трябва и много по-силна гражданска воля, а не себеотрицание, на което повечето от нас са свикнали. Поздрави. Пс. И не, БГ не е най-жалката държава в ЕС, колкото и да ни го втълпяват българските "медии".
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И какво ако няма процедури за изключване, не сме ли най-бедната и жалка държава в ЕС? Нашите управници нямат и капчица срам, че непрекъснато ни сочат в най-лошите примери в съюза. Какво като сме присъединени и сме част от богатата общност, щом продължават да крадат и лъжат и с това петнят целия ни народ
18
0
 
0
 
! Отговори
Indibio преди 15 години
"През 2013-та година предстои изключване на страни от Европейския съюз"Това, това....Това твърдение ми скри шапката отвякъде...Това е нелепа глупост, Дами и Господа "журналисти" и аз се отказвам категорично да приемам с каквато и да е сериозност написаното по вашата страница. Засрамете се, че по този брутален начин представяте невярна информация, та ако ще тя да идва от въпроснат ГЕРБ депутатка или от когото решите. Това аз наричам пълно отсъствие на компетентност и абсолютно незнание относноно структурата, принципите и функционирането на институциите на Европейските общностти. Shame on All of You!
17
0
 
0
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
Ама наистина ли има инфлация? аз пък си мислех че лошият ЕС нарочно вдига цените за да излага доброто комунистическо правителство...тц,тц,тц
16
0
 
0
 
! Отговори
Indibio преди 15 години
на тия от ДНЕС: дайте ми ясен цитат за въпросното изказване относно тази така наречена "Kick Off Clause" или както смятате, че се нарича, да видим как се справяте с доказателствената част на твърденията си. Аз имам не само наблюдения, но и доста приятели в рамките на ЕС институциите и КАТЕГОРИЧНО ВИ КАЗВАМ, ЧЕ ДРЪНКАТЕ И СЪОТВЕТНО ПИШЕТЕ СМЕХОТВОРНИ НЕЩА, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН САМО НАЛИВАТЕ МАСЛО ЗА БЕЗСМИСЛЕНИ КОМЕНТАРИ ОТ СТРАНА НА МНОЗИНСТВОТО "КОМПЕТЕНТНИ" ТУК В ТОЗИ ФОРУМ. УЖАС, УЖАСЯВАМ СЕ ОТ ЕЛЕМЕНТАРНАТА ВИ ЛОГИКА, ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ!
15
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
KO RIECHI... OIROPATA NINA SHTIALA..?!
14
0
 
0
 
! Отговори
Indibio преди 15 години
'През 2013-та година предстои изключване на страни от Европейския съюз и, ако дотогава не се справим с корупцията и престъпнността, България може да попадне в този списък''Shte ni izkliuchat razbira se, kolko li se proklinat, che vuobshte ni vzeha"Пълни нещастници, необразовани и непознати с материята , пишещи куп глупости по форумите. Това са 80 процента от Вас, драги пишещи, както и 80 процента от самите създатели на тази страница. 1. ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ Е СУПРАНАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БАЗАТА НА ВЗАИМНИЯ ИНТЕРЕС И ДОГОВОРНИТЕ ОТНОШЕНИЯ! ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ НЕ ПРИЕМА ЧЛЕНОВЕ ПРОСТО ЕЙ ТАКА, ЗА ДА СЕ ТЮХКА ПОСЛЕ ОТ ТЯХ. В ДОГОВОРИТЕ, НА КОЙТО ЛЕЖИ ЕС, КАКТО В РАМКИТЕ НА ОСНОВНИТЕ МУ ПРИНЦИПИ НЕ ФИГУРИРА НИКАКВА ПОДОБНА КЛАУЗА ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ, НИТО ПЪК В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ФИГУРИРА. ИНСТРУМЕНТАРИУМЪТ НА ВЪПРОСНИЯ ЕС СЪДЪРЖА ДОСТАТЪЧНО ВАРИАНТИ ЗА ВЛИЯНИЕ ОТВЪТРЕ!2. ЕДИНСТВЕНИТЕ, КОИТО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ РЕВАТ, ОПЛАКВАТ СЕ И ВЪЗПРИЕМАТ ЕС КАТО НЯКАКЪВ РАЗЯРЕН ДАСКАЛ, КОЙТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ СЕ НЕРВИ И ИЗКЛЮЧВА УЧЕНИЦИТЕ СИ, ТОВА СТЕ ВИЕ, СЪОТВЕТНО НИЕ, САМИТЕ БЪЛГАРИ!3. АРЕ СТЕГНЕТЕ СЕ И ЗАЩИТАВАЙТЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ НАЦИОНАЛНАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ БЕ, ***! ВИЖТЕ НЯКАКВИ ЦИГАНЬОРСКИ ГЪРЦИ, КОИТО И В ЕВРОЗОНАТА С ЛЪЖИ ВЛЯЗОХА, ВИЖТЕ ГИ КАКСЕ ДЪРЖАТ, МАКАР ДА ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ПРОБЛЕМИ САМИТЕ ТЕ! АРЕ СТИГА СЕБЕОТРИЦАНИЕ, ЛИГОТИНА И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКВО! ОТЪРВЕТЕ СЕ НЕЗАБАВНО ОТ ЛОГИКАТА "ЛЕЛЕЕЕЕ, КАКВИ СМЕ ***, НЕ СМЕ ЗА СВЕТОТО ЕУ...." Писна ми от *** изказвания в тоя форум, та затва така...
13
0
 
0
 
! Отговори
goriko преди 15 години
ТА НИЕ НЕ СМЕ ВКЛЮЧВАНИ ЗА КАКВО ИЗКЛЮЧВАНЕ ГОВОРЯТ.