PR-ски по Царски

"Айриш Таймс": Симеон е ревностен защитник на България, разхожда се без охрана и е готов да оглави ЕС
13 юни 2008 16:12,
61
PR-ски по Царски
Снимка: БГНЕС

Под заглавие "Царят оставя короната, за да стане глава на ЕС", авторитетното ирландско издание "Айриш Таймс" публикува статия за лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

"В един регион, който екзекутира или прогони предишното поколение монарси, и където премиерите все още биват убивани от време на време, единственият, който е бил и двете, се придвижва сред народа си необезпокояван, пише журналистът Даниел Маклафлин.

Около бившия премиер и цар на България няма охрана, а спокойствието му опровергава репутацията на София като столица на наемните убийци в ЕС.  Симеон ІІ разговаря с хората си на български език, запазен през 50 –те години, след като комунистите изпращат в изгнание деветгодишното дете-цар, екзекутират регентите му и премахват монархията в страната, пише авторът.

Днес, на 70 години, в София се носят слухове, че той може да добави към уникалния си публичен живот поста на първи президент на ЕС, ако Лисабонският договор, създаващ позицията бъде одобрен от държавите-членки.

"Винаги съм търсил диалог, толерантност и отвореност към света", заявява Сакскобургготски пред „Айриш Таймс и допълва: Ако на този пост бъде избран човек от тази част на света, това ще представлява изключителен жест към (бившите комунистически) страни, които се присъединиха към ЕС след 2004 г. Би било глупаво да кажа, че не се интересувам, но има и много други подходящи потенциални кандидати за работата – включително Бърти Ахърн, казва Симеон ІІ.

„Висок, слаб и безупречно облечен, Сакскобургготски притежава обноските на аристократ. В разговор, обаче, той е прям, с добро чувство за хумор и словоохотлив на английски език, когото говори перфектно наред с френски, испански, италиански и немски – резултат от изгнаничеството му в Мадрид.

Авторът допълва, че това лято се очаква доклад на ЕС, който да отправи критики към коалиционното правителство, за безсилието по отношение на престъпността и корупцията, което може да доведе и до спиране на финансирането за София.

"Би било нелоялно да се спират помощите", смята обаче Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
da преди 15 години
***, проблемът е че за разлика от хората на които са реституирали имото, които са притежавали, на тази мижитурка реституираха имоти, които не са били негови или на семейството му, неразбрал ***.
39
1
 
3
 
! Отговори
hahahahaha преди 15 години
този ако тръгне без охрана колко метра ще измине без да получи удар по тиквата от случайно прелитащо павенце?
38
1
 
3
 
! Отговори
Смърт на царете преди 15 години
***,дано едни и същи червеци ви ручат скоро заедно с наложницата на крал Хасан....
37
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
за тези,които мислят,че всичко е пари,но са безкрайно далеч интелектуално от мен! Симеон Сакскобурготски си реституира имотите,както милиони български граждани! Докато гладните,голи и боси комунисти,които го прогониха,крадоха и продължават да крадат. Голтаците нямат какво да си реституират,за това крадат.Разбирам ги,че злобзтз ги разяжда-и 5 живота да изживеят,няма да стигнат до нивото на един роден аристократ! Айде,че много време ви отделих,а не заслужавате:))) От различни светове сме!
36
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Ако там, в ЕС всички са като негово велико нищожество, трябва много да съжаляваме, че сме под крилото им?! И нали вече казаха, че номинирането му е само блъф,тия ирландци пак ли искат да ни пробутват 20-годишно месо, та се утрепват да го хвалят?! Да дойдат НАС да питат, а не да им плаща Симеон, за да си поддържа нарцистичните комплекси! Егати цирка!
35
1
 
3
 
! Отговори
Manip преди 15 години
Биха го слижили на този пост само за да унищожи България напълно.
34
1
 
3
 
! Отговори
В.Кунчев преди 15 години
Дано Господ прати бавна и мъчителна смърт на това брадато изчадие и на инцестните му наследници...или да се намерят смели българи,които га им приложат схемата "Романови"....
33
1
 
3
 
! Отговори
Hari преди 15 години
а до 27-ми (СТИГА СМЕ ДЖАФКАЛИ) както и до други малоумно надяващи се България да има някакво полза от Кобурга.
32
1
 
3
 
! Отговори
Hari преди 15 години
За България е СРАМ че това 'величество' бе премиер, а сега е в Тройната коалиция."Шанс" Негово нищожество да бъде президент на ЕС няма НИКАКЪВ, т.к. той за нищо не е годен.
31
1
 
3
 
! Отговори
Хари преди 15 години
(поправка,извинете!)
30
1
 
3
 
! Отговори
Hari преди 15 години
Този либерален до глупост наш "първи демократично избран президент" направи и тази недомислица, която струва много на България. Но,освен цената, това ще остане като един куриоз в историята.Сега е ясно за всички че Кобургът не се издига над обикновената шмекерия и измама.Но...може би ние българите и не заслужаваме друго...
29
1
 
3
 
! Отговори
Минаващ преди 15 години
СТАТИЯТА Е ОТ 21 МАЙ....АМА И ВИЕ СТЕ МИ ЕДИН НОВИНАРСКИ САЙТ....А, ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
28
1
 
3
 
! Отговори
И пари не ми дават преди 15 години
Утре вечер чакам следващия на гости.Взе да ми харесва да съм на тясно,и подаяния приемам,че си нямам ***.
27
1
 
3
 
! Отговори
Преминаващ преди 15 години
МОЖЕ ВСИЧКО ДА СИ ГОВОРИМ ЗА КОБУРГА, ИСТИНАТА Е ПРОСТА - ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ЧЕСТ АКО ТОЙ СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА ЕС. ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ДОКОЛКО ТОВА Е ВЪЗМОЖНО.
26
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно кой и с какви пари е платил на този вестник - "Айриш Таймс" за тази очевидно поръчкова и заплатена статия? Надявам се поне да не са същите хора които платиха на "Файненшъл Таймс" - за да направят статия и интервю със Сергей Станишев - в която той едва ли не заплашваше ЕК - заради очаквания негативен доклад за България....
25
1
 
3
 
! Отговори
car преди 15 години
razhojdal se bez ohrana ! ami 4e toi e nedosegaem be bratia !
24
1
 
3
 
! Отговори
gothic преди 15 години
Не е луд тоя който яде зелника, а този, който му го дава. Излови се тогава народа на 800-те дни, а пък сега: "Ооооох"!!! Сега всички, които гласувахте тогава за царя, отивайте да гласувате за рожденника, а след една година почвайте пак да се оплаквате....
23
1
 
3
 
! Отговори
car преди 15 години
car ot balgaria niama!ima kniaz mojebi!ferdinad lisicata e suspendiral BG konstituciata ise e samoprovasglasil za car!a madridskoto 4u4elo go domakna ilia pavlov,nego bog da go prosti ,no ne na vsiaka cena!slu4aiat sas simeon e bolest na naroda ni .a v evropa toi se legitimira 4rez bulgaria ane obratnoto!
22
1
 
3
 
! Отговори
стан преди 15 години
хич да го не виждам и чувам този предател. уродлива ***. изходи се на паметта на род и потекло. иде ми да се ритна сам отзад, защото признавам бях един от тези, които гласуваха за този бандит. дойде тука само за да си вземе имотите. и за да му ги върнат доведе със себе си една кохорта от изчадия на бивши комунистически величия, та ни еб..а милата майчица. да си го избират, ако ще и началник на Ниагарския водопад да го направят. само да се маха от България, че вече много мирише - МОШЕННИК
21
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
естествено че ще си вземе имотите, да ги остави на *** ли? не им стигна че окрадоха държавата и народа, ами и неговите имоти да вземат.