Пет влизат, три излизат

ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА и НАПРЕД (ВМРО, ЛИДЕР, ЗНС) заемат места в парламента, ако изборите са днес
29 юни 2008 17:05,
42
Пет влизат, три излизат
Снимка: БГНЕС

Ако днес бяха парламентарните избори, пет формации влизат в следващия парламент - ГЕРБ-20.89%, БСП-14.92%, ДПС-6.11%, АТАКА-5.08% и Движение НАПРЕД /ВМРО, ЛИДЕР, ЗНС/, което е с резултат около 4-те процента, показва социологическо изследване на агенция "Барометър.инфо".

Според социолозите партията на кмета все по-малко се приема като алтернатива на сегашното управление.

ГЕРБ обаче запазва своята водеща позиция, но има спад с около 1 % в сравнение с април и наближава психологическата граница от 20% подкрепа от страна на избирателите.

Въпреки всички негативи, които понася БСП, партията успява да запази нивото си на подкрепа.

При ДПС и АТАКА се наблюдава същото явление – запазват своята електорална подкрепа и получават почти идентичен резултат.

В сравнение с април, проекто-коалицията между ВМРО и ЛИДЕР се утвърждава като реален субект, даващ заявка за участие в политическия живот на страната.

СДС събира 2 на сто подкрепа, ДСБ - около 1%, а НДСВ - 0,62 на сто.

Около два процента от анкетираните са заявили, че ще гласуват за "друга партия", а 43,17 на сто - че няма да гласуват.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 15 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ СТЪКМИСТИКИ! ЛИДЕРИТЕ НА ИЗБРОЕНИТЕ ПАРТИЙ СА ЧЕНГЕТА ОТ ДС И КГБ!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако не плаща царя ще е с по-малко от 1%. Кой му верва и проучванията показват това -не са далеч от реалноста . Той отива в нафталина.Сбогом цар .Взе което ти се полага и това което не ти се полага а на мен и 6дка гора не върнаха дори ашколсун царю аршина е друг той е цар да на самодивите в гората .Кой го бръсне за слива.
39
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Лъжа е че НДСВ ще бъде извън парламента С хора като Вълчев Велчев това е просто невъзможно
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък ще си гласувам сладко-сладко за БСП, щото тея са единствените сериозни в политиката! Разни там Бойко и Ковачки да си гледат животеца и да не се бъркат! Само БСП !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
Като не искаш червени или ДПС, гласувай за друг.
36
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
си е чист идиотизъм дори не простотия!След като не гласуваш нямаш и моралното право да упрекваш управляващите за всичките им грешки!Така че на избори!Червените олигарси и кардиналите от ДС пак се опитват да приложат член "1" видоизменен на комунистическата конституция!Кой има право да забрани на ново сформирани формации с алтернативни платформи да се представят на следващите избори!Явно кокала се изплъзва ...БСП+ДС=ГЕРБ=МАФИЯСДС на мутрата Пл.Юруков и Атака с Боленчо не са никаква алтернатива!Нуждаем се от нови лица с нови платформи , политици загрижени за бъдещето на България!
35
0
 
0
 
! Отговори
burgas преди 15 години
samo SDS!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вече се вижда защо ни е такъв хала. Празна главо където печелят избори Турците веднага уволняват Българите и на тяхно място слагат Турци ми нали утре и на твоето място ще сложат Турче и ти ще ревеш пред социалните за помощи. Нали утре твоето дете няма да си намери хубава работа щото на хубавите места ще са Турците бе. Толкова ли си ***? Ти си изумителен. Я се осъзнай малко. Не разбираш ли ,че с тъпата си глава наливаш вода в чужда мелница и режеш клона на който ти самия стоиш.
33
0
 
0
 
! Отговори
чичо лелин преди 15 години
Дали ще ме крадат червени или турци-все тая!А ти като гласуваш за кой да е,поддържаш статуквото!Щото мисленето е болезнен процес,ама е задължително!Вдяваш ли,многоумнико!:)))
32
0
 
0
 
! Отговори
rob преди 15 години
Няма да гласуват защото всички са лапачи и екслоататори. Малка надежда има с АТАКА, но и там ще се промъкнат тъмни субекти и крадци. Така ,че България вече е загинала и няма спасение. Боже опази ни от мизерници и крадци.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
S dvete race ZA glasuvanetonaistina e tapo da si misli6 4e kato ne igrae6 ti na igra4ite im prai6 ne6to na onaq raltaedinstveniq na4in da ne im izlqzat smetikite e ne da ne glasuvame a VSI$KI da glasuvametogava nikvi parvona4alni scenarii nqma da izleznat za6toto te sa pravenio za 30% aktivnost
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Герб и АТАКА ще имат по около процент над тези, които са изнесени, ЛИДЕР няма да влезе в парламента.СПоред мен де :)
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да наричаш идиотизъм желанието на хората да не ги управлява ДПС се нарича тъпота на избирателя.. "Аз няма да гласувам защото не виждам алтернатива!!" Това е най-малоумната фраза.. Кво очаквате да дойдат най-честните хора във властта и с вълшебна пръчка да ви направят милионери? Това не се е случило никъде по света. По добре гласувайте за всичко Българско и Анти ДеПеСарско. Щото заради *** като теб, Доган Изсече горите ни до голо и завзема Черноморието ни. И докато такива като теб се блъскат в гърдите ,колко са умни ,че не гласуват то Турците ни се наместват на местата. Къвто народа такива и Управниците му. Време е да проумеете малоумието си и да отидете да си дадете гласа . За който и да е!
28
0
 
0
 
! Отговори
ни ляв,ни десен преди 15 години
Да не гласуваш не означава безразличие!Да гласуваш за натрапени кандидати е идиотизъм!
27
0
 
0
 
! Отговори
настройчик преди 15 години
А бе,***!Бръкни си с отвертка в мозъка и развърти потенциометрите!Може и да се получи!:)))
26
0
 
0
 
! Отговори
sergo-paris преди 15 години
stiga babite i mujete im opredelqt koi shte upravlqva budeshteto na BULGARIA!Nie mladite,kadurnite bulgqri trqbva da izberem. DOLU BSP I DPS-mekereta na bulgaria.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Въпросните социолози пак не са си дочели читанките. Бариерата за влизане в парламента е 4% ОТ ВАЛИДНИТЕ ГЛАСОВЕ, а не от гласоподаватлите. В такъв случай при 43,17% негласували ГЕРБ ще има 36,8%, а другите които ще влязат в парламента ще са БСП, ДПС, Атака, ВМРО и СДС+ДСБ (ако се коалират). След презарпределението на местата в парламента ГЕРБ ще има 93 места, БСП - 66, ДПС - 27, Атака - 23, ВМРО - 18 и СДС+ДСБ - 13.ГЕРБ, ВМРО и СДС+ДПС заедно ще имат 124 мандата и могат да съставят правителство.Ако НДСВ се коалира с някоя от десните партии те ще съставят правителство още по-лесно, ако се коалира с ДПС не ми се смята кой колко и откъде ще получи. Още не е ясно и дали "люспите" от НДСВ ще участват в изборите и ако да - с кого и как. Т.е. много малко неща са ясни отсега.Ваш,Анчо :)
24
0
 
0
 
! Отговори
S преди 15 години
Ne sam simpatizant nito na Lider, Nito na VMRO ili ZNS!Tova prouchvane nai veroiatno e porachkovo, kakto i povecheto takiva!Moje naistina da ima preuvelichenie na tazi izmislena koalicia, no imaite predvid che samo VMRO i ZNS imat okolo 2 procenta zaedno. LIDER mojebi niama i procent, no v razgara na edna predizborna kampania plius kupuvane na glasove e napalno vazmojno da uspeiat ... Dostatachno e i dogan da prenasochi savsem malka chast ot negovite hora!
23
0
 
0
 
! Отговори
Бъдещ рекламен агент преди 15 години
Тези, които не гласуват просто са добре при всяка власт. Защото са кадърни и работят. Човек, който е кадърен вирее при всяка власт.
22
0
 
0
 
! Отговори
тошо преди 15 години
нормално е Герб да губи подкрепа. Лично мен, Борисов ме загуби като симпатизант след увеличаването на цената на билета в София.