Пет влизат, три излизат

ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА и НАПРЕД (ВМРО, ЛИДЕР, ЗНС) заемат места в парламента, ако изборите са днес
29 юни 2008 17:05,
42
Пет влизат, три излизат
Снимка: БГНЕС

Ако днес бяха парламентарните избори, пет формации влизат в следващия парламент - ГЕРБ-20.89%, БСП-14.92%, ДПС-6.11%, АТАКА-5.08% и Движение НАПРЕД /ВМРО, ЛИДЕР, ЗНС/, което е с резултат около 4-те процента, показва социологическо изследване на агенция "Барометър.инфо".

Според социолозите партията на кмета все по-малко се приема като алтернатива на сегашното управление.

ГЕРБ обаче запазва своята водеща позиция, но има спад с около 1 % в сравнение с април и наближава психологическата граница от 20% подкрепа от страна на избирателите.

Въпреки всички негативи, които понася БСП, партията успява да запази нивото си на подкрепа.

При ДПС и АТАКА се наблюдава същото явление – запазват своята електорална подкрепа и получават почти идентичен резултат.

В сравнение с април, проекто-коалицията между ВМРО и ЛИДЕР се утвърждава като реален субект, даващ заявка за участие в политическия живот на страната.

СДС събира 2 на сто подкрепа, ДСБ - около 1%, а НДСВ - 0,62 на сто.

Около два процента от анкетираните са заявили, че ще гласуват за "друга партия", а 43,17 на сто - че няма да гласуват.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Do 9 преди 15 години
Никакъв не съм,но щом не си изразяваш гласа показваш колко те интересува дадено нещо.А щом е така защо даваш мнение
20
0
 
0
 
! Отговори
петко войвода преди 15 години
АКО СОЦ-АГЕНЦЙИТЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА , В КОЕТО СЕ СЪМНЯВАМ , ТО ПАРТЙИТЕ ОПРЕДЕЛЕНИ СПОРЕД ТЯХ В ПАРЛАМЕНТА ОКОНЧАТЕЛНО ЩЕ ПОГРЕБЪТ БЪЛГАРИЯ !
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българийо, майко мила! Доведоха те до напълно безпомощно състояние, а сега и ще те заровят жива в гроба...
18
0
 
0
 
! Отговори
бъг преди 15 години
дано тези резултати да неса вярни .. щото нищо няма да се промени ако герб и бсп са в коалиция ... САМО АТАКА БЪЛГАРЧЕТА
17
0
 
0
 
! Отговори
ОК преди 15 години
15, петрола през 2000 година беше 15 долара. За да има в Нефтохим по това време запаси за 3 млрд, значи че е имало 200 милиона барела петрол. Повече от световното производство за няколко дни. Аман от небивалици, явно Костов ще остане виновен за всичко и след 300 години.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти или си на хранилка от турско-комунистическата мафия или по добре *** се прегледай С две думи искаш да кажеш че Жан Виденов е оставил Нефтохим с 8 млрд. USD активи? Май лекар по добре извикай отсега лекар.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Иван Костов продаде нефтохимическия в Бургас за 100 милиона , при положение че е имало в самия завод преработен нефт за 3 милиарда , а самото предприятие е имало пазарна цена 5 милиарда. За какво говорим....
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каот гледам какви коалиции се оформят и след тези избори,единствения спасител на нацията се очертава Иван Костов.Колкото и да не харесва на някой хора,няма друга алтернатива на сегашното управление,виждате ккаво става в дясното пространство и с кой играе Бойко Борисов.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имам много приятели сред турците. Това са хубави и работливи хора. Очевидно поведението ти е провокативно. Виж си родословието, за да не се окаже че прадядо ти е бил българин. Бъди жив и здрав и не се вземай толкова насериозно.
12
0
 
0
 
! Отговори
Nedun преди 15 години
Тия дето не гласуват не осъзнават ли, че като не пуснат гласа си реално помагат на ДПС. ДПС си имат един електорат, който винаги е активен на избори. Ако всички тези, които не гласуват пуснат гласа си за която и да е българска партия, то ДПС ще си остане наистина с 7-8%. Елемнтарна математика! Разберете го!
11
0
 
0
 
! Отговори
Осман преди 15 години
ТИР-ове не пропускат колоните от леки коли през прохода Шипка29 юни 2008 | 13:44 | Агенция "Фокус" Габрово. Около час отнема преминаването на прохода Шипка с лек автомобил, предаде репортер на Агенция Фокус. През прохода и днес преминават много камиони и ТИР-ове, които като цяло пречат на движението. Чуждестранните камиони често не спазват правилата за движение. ТИР-овете, много от които са турски, пътуват в плътна колона един зад друг. Изпреварването им е невъзможно. Шофьорите на чужди ТИР-ове почти не пропускат леките автомобили да се "вклинят" между тях и да ги изпреварят един по един. Особено опасни стават, когато започнат да се изпреварват помежду си. Шофьорите на леките автомобили са изнервени и от факта, че по трасето почти никъде няма полицейски постове на пътна полиция. ТИР-овете като правило сами не отбиват на определените за това места, за да пропуснат колоните зад тях. Местните пътни полицаи пък видимо не ги спират и санкционират, оплакаха се шофьори на леки коли, които често преминават по този участък"*** да се научат да слушат агите си!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
тт преди 15 години
Като имам предвид резултатите от изборите за Европарламента,когато Герб,БСП и ДПС бяха много близо едни до друг ми се вижда доста невероятно ДПС да вземе само 6 процента.Те си имат твърд електорат,които изобщо не го интересува каква политика водят.а напоследък взеха да привличат и ***,така че честно казано очаквам голяма изненада от тях.иначе срамно е за десните партии да взема по 1 и 2 процента.Засрамете се и се обединете,защото не влезете ли в парламента изчезвате от политическата сцена.А стане ли това -спирам изобщо да гласувам-не искам да избирам между комунисти,бивши охранители и съдружници на мутрите,или пък настоящи комунисти като Атака.
9
0
 
0
 
! Отговори
краен националист преди 15 години
А ти какъв се явяваш, за да казваш кой има право да коментира и кой не. Според мен ти нямаш такова право.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Христо Ковачки си поръча социологическо проучване.Някои вярва ли на тез смешници.
7
0
 
0
 
! Отговори
VIP преди 15 години
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА И Е БЕЗ РАЗЛИЧЕН НЯМА ПРАВО НА МНЕНИЕ И ДА КОМЕТИРА ОБСТАНОВКАТА В ДЪРЖАВАТА
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Eee,пак ли платени проучвания,ама другите като не наддават така няма да ги номинират за парламента :)
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 3, какъв ти е проблемът не разбирам? Хората се умориха от всякакви негодници, които ги лъжат вече 20 години и на другия ден след изборите забравят за тях.
4
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Главният проблем на нацията е, че системата за издигане на кандидати е порочна - и ще бъде такава, докато всяка набързо стъкмена партийка може да издига кандидати за всякакви избори. Ако кандидатите бяха достойни и умни, хора, които гледат на възможността да станат депутати като мисия в полза на загиващата ни нация, тогава всички биха излезли да гласуват. но когато изборът е между мошеник и ***, хората не си правят труда да отидат да пуснат поне една празен плик.Как да се издигат свестни кандидати - това да обсъждаме в интернет.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами тези които не гласуват са вечните маргинали, вечно излъганите и вечно недоразбралите. Те са оная сива, бедна, отчаяна маса която би гласувала само ако някои им даде 5 лева ... навсякъде ги има, но у нас относителната тежест на тези хора е много голяма и това е огромна опасност за демократичното общество и огромен шанс са разбойниците с пари да продължават да са на власт.
2
0
 
0
 
! Отговори
ще гласувам преди 15 години
43,17 на сто - че няма да гласуват.Тези после не трябва да имат никакви претенции за абсолютно нищо , защото дават гласа си на друг да определи кой да ги управлява , но точно тези - негласувалите после надигат най голям вой !!!