ОЛАФ подгони Първанов и сенките му

ДСБ, ОДС, БНД искат оставката на президента заради констатациите в доклада на ОЛАФ, че мафията е финансирала предизборната му кампания
16 юли 2008 14:02,
51
ОЛАФ подгони Първанов и сенките му
Снимка: БГНЕС

ДСБ настоява президентът Георги Първанов да обясни пред Консултативния съвет за национална сигурност констатациите от доклада на Европейската служба за борба с измамите -  ОЛАФ.

Президентът трябва да обясни "за връзките си с престъпните мрежи, от които е взел пари за предизборната си кампания", заяви Иван Костов.

Лидерът на тъмносините каза, че докладът на ОЛАФ, който разкрива източване на пари от САПАРД чрез мрежа от компании на лица, за които се смята, че са свързани с управляващите, напълно отнема каквото и да е морално или политическо право на държавния глава да претендира за реформиране на българската политическа система.

"Човек, който е вземал пари от хора, влезли в такъв доклад, дължи големи обяснения", коментира Иван Костов.

От ДСБ искат още довечера премиерът Сергей Станишев публично да обясни за констатациите в доклада на ОЛАФ "за срастване на правителството с престъпни мрежи", каза Иван Костов.

"Докладът е изцяло основан на факти и стоим зад всяка дума написана в него", обяви пред БНР говорителят на ОЛАФ Йорк Вуйан.

Той подчерта, че в европейската служба за борба с измамите са крайно недоволни от изтичането на информация в медиите и смятат, че това застрашава разследванията,за които става дума в документа.

Информацията за документа не е изтекла от Брюксел, а от София.

Вуйан обаче не се ангажира с коментар как ще повлияе този факт в по нататъшната комуникация с българските власти.

"Ако се потвърди информацията от доклада на ОЛАФ, имаме правото да искаме отстраняването на президента", обяви и шефът на сините парламентаристи Йордан Бакалов.

Според него няма как, ако в България тече нормално разследване, Първанов да бъде на поста, който заема.

"За това нормалната стъпка е президентът сам да се оттегли от поста си", каза Бакалов.

От "Българска нова демокрация" /БНД/ настояха Георги Първанов незабавно да подаде оставка.

"Това, което се случва, е безпрецедентно. Влиятелна европейска институция заявява открито, че българският президент и правителствени кръгове са свързани и закрилят представители на съмнителни групировки. България преживява най-голямото си унижение пред света през последните 20 години! Срина се доверието в България", се казва в декларация на БНД.

От ДПС обявиха, че докладът на ОЛАФ носи обезпокояваща информация.

Според депутата Камен Костадинов докладът трябва да бъде обследван от правоимащите по закон органи, а виновните лица, както в администрацията, така и извън нея, да понесат отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Каквото и да говорите, Костов започна процесите за евроинтеграция и за НАТО
29
1
 
2
 
! Отговори
Летец преди 15 години
След управленията на БСП и трева не никне! Кога ще помъдрее този *** народ!
28
1
 
2
 
! Отговори
GOSHO преди 15 години
NE SE NADJAVAJ . NJAMA DA MU DADAT VLASTTA .
27
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
нещо някой да е доказал че той краде,а умници,кой ни извади през 1997 година от блатото,а кой ни вкара в това блато тогава,а,много лесно забравяте нещо,
26
1
 
2
 
! Отговори
тьмносин преди 15 години
само деди НЕДЕЛЧО БЕРОНОВ И КОМАНДИРА
25
1
 
2
 
! Отговори
GOSHO преди 15 години
MILIONI BALGARI RAZCHITAHA NA VAS PREZ POSLEDNITE 20 GODINI DA IZMAKNETE BALGARIA OT LAPITE NA HAOSA . VIE NAJ-AROGANTNO SE PODIGRAHTE S VSICHKI TJAH ! STIGNAHTE DORI DOTAM DA POZVOLITE NA DOLNIJA KRADEC KOSTOV DA IMA PALNO PRAVO DA VI NARECHE PRESTAPNICI I PREDATELI ! GOLJAMO PADENIE !
24
1
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 15 години
ALX, ти си подла душица за "крадеца Костов" само ти знаеш /и Слави Трифонов/. Марионетки! Сега се видя кои са крадците! Г-н Стамболов, Вие ме "провокирахте" да пиша тук. Щастлив съм, когато чета такива исказвания в нета, и то написани с големи букви! Благодаря Ви!
23
1
 
2
 
! Отговори
European Union преди 15 години
Mr Parvanov should be removed from his position as a president of Bulgaria! He is a disgrace to the country and the people of Bulgaria!
22
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
ами сега преди малко казаха по новините че тези двамата Стойков и другия герой Николов ли беше...са ги арестували...а ДПС и БСП се карат в Народното събрание заради някакъв закон за МВР...става много интересно
21
1
 
2
 
! Отговори
СТАМБОЛОВ преди 15 години
СЕГА КОСТОВ ЩЕ ИМ КАЖЕ ! ИЗПРОСИХА СИ ГО ! СЕГА ИВАН КОСТОВ ЩЕ ТРИУМФИРА СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ 7 ГОДИНИ БЕ ПОРЪЧКОВО ОПЛЮТ И ОЧЕРНЕН ! СЕГА ОБАЧЕ Е ТОЙ НА ХОД И АЗ И МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ И КОЛЕГИ СМЕ ЗАД НЕГО ДО КРАЙ ! А БАЛЪЦИТЕ И ХИПНОТИЗИРАНИТЕ МОЖЕ ПАК ДА СИ ГЛАСУВАТ ЗА КЕГЕБИСКИТЕ ПРОРУСКИ ИЗЧАДИЯ ! КОЙТО ГЛАСУВА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ Е ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ И РОДООТСТЪПНИК ? КЪДЕ СА СИДЕРОВЦИ И БОЙКОВЦИ , НЯМА ГИ ЗАЩОТО СА КУКЛИ НА КОНЦИ С ЕДИН И СЪЩИ КУКЛОВОД ! ДАВАЙ ИВАНЕ НИЕ СМЕ С ТЕБ ! ПОВЕДИ НИ ! ТИ ЗНАЕШ КАК !
20
1
 
2
 
! Отговори
kiroooooo преди 15 години
НЕ СТЕ ДОСТОЙНИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА ТОЗИ ВЕЛИК ЧОВЕК!
19
1
 
2
 
! Отговори
Lisan преди 15 години
Гадни руски агенти, да повтарят думите на Волен 1:1 !
18
1
 
2
 
! Отговори
Zlata преди 15 години
Къде са "интелектуалците", подкрепящи Го!!! Хайде, спретнете една защита пред Европа!!!!
17
1
 
2
 
! Отговори
ALX преди 15 години
че са наакани това е ясно.. че няма да има наказани това също... само немога да се нарадвам на крадеца Костов как скача като японско петле... много подли душици...
16
1
 
2
 
! Отговори
Пич преди 15 години
"Нещо са се покрили тия дни.Истинската опозиция са Костов и СДС !"НЕ, грешка ! Истинската опозиция е само Костов. СДС го дадоха на кучетата. Само Костов може да оправи нещата ... за пореден път.
15
1
 
2
 
! Отговори
mitko преди 15 години
И тоя Първанов ми се правеше на много честен. Ама народа го е казал: тихите води са най-опасни. Чак от Европа разкриха Първанов. Браво.
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
гоце, гоце, гоце ...
13
1
 
2
 
! Отговори
orli преди 15 години
Видяхте ли, че не Костов е корумпиран, а самия мажоритарно избран президент Гоце Първанов. Ето Европа с документи ни покзва, че Първанов и БСП са корумпираните. Всички нападки срещу Костов са били измислица от мръсните комунисти и агенти. Аз си спомням, че корумпирания Първанов най-много обвиняваше Костов навремето, без доказателства. Сега видяхме цялата истинна с документи кой е бил прав. Само ДСБ и Костов. Ако вие се живее добре гласувайте за тях.
12
1
 
2
 
! Отговори
Dari преди 15 години
Горкичкия президент,толкова много го харесвам,тези от ОЛАФ,точно с него ли се захващат.Един свестен и представителен мъж да има в тая страна и не го оставят на мира,но според мен именно,защото е много интелигентен и много красив,затова и толкова много врагове има,дано всичко да му се размине и да няма неприятности.много е хотин,направо е супер.
11
1
 
2
 
! Отговори
stralin преди 15 години
Абе този *** и той какво се прави на интересен, нали и оня кон Стоянов му намекна Иване кажи си но той се направи на ударен.