6 по ОЛАФ люлее парламента на 24 юли*

Шести вот на недоверие; "Очаквам от правителството само да си подаде оставката", обяви за Dnes.bg бившият регионален министър Евгени Чачев
17 юли 2008 14:26, Екип на Dnes.bg
39
6 по ОЛАФ люлее парламента на 24 юли*
Снимка: БГНЕС

На 24 юли парламентарната опозиция внася поредния, шести вот на недоверие към кабинета Станишев.

До момента са събрани 80 подписа, в това число и 15 от независими депутати.

Основният мотив за шестия вот на недоверие е за нанесени материални и морални щети на България и нейните граждани поради неусвояване на парите от европейските структурни фондове.

"Кабинетът не направи нищо, за да капитализира европейското членство на България. Ние върнахме няколко десетки милиона евро по различни програми на ЕС.

В момента са ни спрени над 600 млн., предстои отнемане на акредитацията на най-важните агенции, които усвояват средства от различните програми", обясни пред Dnes.bg мотивите за вота депутатът от ДСБ Евгени Чачев.

Бившият регионален министър в кабинета Костов допълни, че в мотивите са отбелязани и конкретни провалени политики на кабинета, довели до тежкото положение на България в момента.

Сред тях са нулевото усвояване на средствата от ЕС по седемте оперативни програми през 2007, изоставането в изграждането и развитието на пътната инфраструктура и неравностойното положение, в което се намира българският бизнес в сравнение с фирмите от другите страни членки.

Чачев бе категоричен, че най-малко за две години ще бъдат спрени кохезионните и структурните фондове за България.

По думите му, опозицията в това Народно събрание е изключително слаба, но той все пак очаква пробив сред управляващите, които да загърбят партийните си интереси и да подкрепят вота.

"Очаквам от правителството само да си подаде оставката, защото след всяка нормална държава, след тези убийствени критики, на които то е подложено от страна на европейските институции, всяко правителство отдавна да си беше подало оставката", завърши Чачев.

Междувременно стана ясно, че Европейската Комисия ще отнеме правата на две български агенции да управляват еврофондове по програма ФАР. Това е записано в доклада за управлението на европейските пари в България.

Става дума за Изпълнителната агенция ФАР в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и за Централното звено за финансиране и договаряне в Министерство на финансите.

Сутринта пък агенция Ройтерс обяви, че България е наела PR компании от САЩ и Австрия, които да променят нейния имидж.

През декември миналата година българското правителство е подписало договор за 1,87 милиона лева (1,53 милиона долара) от парите на данъкоплатците с австрийската компания "Хохегер Комуникационсбератунг", показват данни от официалния уебсайт на Агенцията за обществени поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
пише се ,,деветки" , а не ,,девЯтки" , ама в Симеоново правопис не се учи , нали ? :-)))Датайба и теб в *** помиярче :-))))
37
0
 
0
 
! Отговори
асо пика преди 15 години
Айдееее,голите девятки пак се появиха!:)))
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е ИВан Костов - човекът който участва в плана Ран-Ът за унищожение на България от 1990г., сега се прави на спасител..!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
изпълзял от кхенефа , значи пак им пари на *** на твоите господарчета :-)))Те само за това те ползват , да ги бършеш на уеб ниво :-)))....или не само....., а? :-))))
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kak si predtavqte komunisti4eskoto otro4e stani6ev i kompaniqta mu ot dps sami da si podadat ostavkite ,kade tarsite moral hora ,komunist da si podade ostavkata ha ha ha
33
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
Я , бе форумрастите, я про4етете полските, унгарските и 4ешките ножини. Пролебите с лафовете на ОЛАФците са еднакви навсякъде. Аз не вярвам 4е нашите са провели САПАРСКИТЕ далавери навсякъде в тези държави. По-скоро е за вярване 4е самите ОЛАФци са си генерелрали по една и съща схема в тези бивши сиц държави еданкви корупционни схеми зада да резнат парите. А изобщо къде са парите? Ако ние сме"профукали" 5 милиона, поляците са пове4е от нас-нека са пръхтисали 20 милиона. Еми с 4ехите, словаците и там разните Бабалтийски републикета , ми то излиза 4е биха липсвали десетки милиони.И кво-затова е виновен Сергоникидзе, Фирстванов Дог ТиганоффЪ? Аре се скрийте бе мушмороците.
32
0
 
0
 
! Отговори
пролетарий преди 15 години
До комсомолец- ти май не си в час. Ми те БСП станаха най-големите капиталисти,а пък дедо ти Иван боб хвърля за нас/имат повече в пъти олигарси от нас/.Всички дори душите си продават за пари. Съжалявам ама път назат вече немааа. Те това е.Тези от тройката са такива гьон сурати ,че не вервам да си подадат оставката.Нали някои трябва да остане да заличава следите на грабежите.Да му мисли пролетарията- гол ще го бара.
31
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
Отново горещини17.07.2008 15:07През нощта над страната ще бъде ясно, я утре слънчево и горещо....Температурите ще се повишат с още няколко градуса и максималните ще бъдат между 30 и 35, в София около 30....я чеки малко да стане па 40+ кат миналото лято, па после пиши, че идвали горещини...http://***.bg/view_article.ph p?article_id=154842
30
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 15 години
НАГЛОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАДМИНА И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НИ ОЧАКВАНИЯ! ДЪРЖАВАТА СЕ ТРЕСЕ ОТ ЕЖЕЧАСОВИ СКАНДАЛИ, А НЯМА ОСТАВКИ, НЯМА САМОУБИЛИ СЕ ДЪРЖАВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ ЗАРАДИ НАКЪРНЕНА ЧЕСТ И ПОЛИТИЧЕСКО ДОСТОЙНСТВО.... ИМА НЕВИННИ, ЗЛЕПОСТАВЕНИ НАРОЧНО И НЕЗНАЙНО ЗАЩО ОТ ОЛАФ...... ИМА ОЯДЕНИ, МАЗНИ И ГРОЗНИ ПОЛИТИЧЕСКИ МУТРИ, КОИТО НИ УБЕЖДАВАТ С ЦИНИЗЪМ И НАГЛОСТ, ЧЕ НЯМА НИТО ПРЕКИ, НИТО КОСВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КОЕТО И ДА Е ТВЪРДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ОЛАФ..... В КРАЙНА СМЕТКА ИМА..... САМО ЕДИН ОЛАФ, КОЙТО СЪС СЕЛСКА ДРЕБНАВОСТ СИ Е НАРОЧИЛ НАШИТЕ СВЕТОВНО ЗНАЧИМИ "УПРАВЛЯВАЩИ" ...И ИМА ПОЛОВИН МИЛИАРД УТОПИЧНИ ЕВРА В ПРЕСТЪПНОМИСЛЕЩИТЕ МОЗЪЦИ НА ЕДНА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ, КОЯТО ЩЕ ЗАПОМНЯТ И НАШИТЕ ВНУЦИ
29
0
 
0
 
! Отговори
Келешчо преди 15 години
Депутат = *** чорбажди!Защо Европа има интерес България да е ЗЛЕ(като че някога е имала друг):1) Евтина работна ръка от необразовани люде2) Голям и качествен износ към Европа на Български момичета, които стават .3) Една като цяло разкъсвана от вътрешни конфликти държава, през която лесно да минава трафик на евтини наркотици за Европа4) Отвличане на деца за Европейските педофили(може да се гледа като подточка на т.2)5) Отвличане на туристическите вълни от България, защото в БГ беше евтино и хубаво(Е ВЕЧЕ НЕ Е).6) Продаване на скъп и некачествен алкохол на БЪЛГАРСКИЯ пазар - > Какво и има на домашната ракия? (Тема за преразказ с елементи на разсъждение)7) Внос на стари (20г. отлежали храни) от Европа и останалия свят (уж нелегално)
28
0
 
0
 
! Отговори
goho преди 15 години
*** толко си ***, че направо дрънкаш
27
0
 
0
 
! Отговори
комсомолец преди 15 години
Какво лицемерие,този евросъюз аз несъм го искал. Добре си бяхме при Съветският съюз, но нали играем на демокрация.Аз знам че пак дядо иван ще ни спаси
26
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
много си прав, но аз бих добавил, че освен в просяци ни превърна и в ПРОСТАЦИ
25
0
 
0
 
! Отговори
Свинегъза Ламя преди 15 години
ОЛАФ изклаща парламента на 24 юли* 6 пъти ;)Нищо не разбирате от ПСЕвдоЖурналистика :)
24
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 15 години
Напред, другарю Станишев! Да живее другарят Първанов! Ламбо - политкомисар! Да ограбим неограбеното! Да се ос...рем пред Европа и света окончателно! До победния край1 Ура, другари!
23
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Ако в др. европейска държава някой работи с/у нац. интереси, веднага го санкционират, при нас е обратното.Нац. интерес е:работещ автомобилен завод,а не изгонването му,работеща митница и митническа политика в полза на икономиката на страната ,а не на др. държави, и т.н.Тая мафиотска политическа *** , която превърна България от що годе развита индустриална д/ва в суровинен придатък и боклукчийница на европа и 90% от нас в просяци е направо за ......
22
0
 
0
 
! Отговори
Голям срам сте преди 15 години
Няма неугледни и мръсни места където да се желае да стъпиш повече от веднъж,но за да видиш.След това не повтаряш.А ,как се гледа на такива стопани-Вие ни кажете.Когато излязат по пътищата с метлите,тогава може и нещо да им се даде.Пари като нямате-ръце имате ли.Като се научите как да си използвате ръцете,бързо ще се научите как,да си набавите каквото е нужно.До тогава в бъчва без дъно,само веднъж се налива,за да се убедиш,че няма.Сложете си дъното,за да се пълни бъчвата.Това с мислене и ръчички става.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да се маха това долно комунистическо крадливо племе
20
0
 
0
 
! Отговори
t34 преди 15 години
Само БСП - единствената партия в България
19
0
 
0
 
! Отговори
t34 преди 15 години
А, да не забравя и Павел Шопов