Очакване на очистителното

Критиките на Брюксел: без предпазни клаузи, но орязано финансиране
23 юли 2008 08:06,
34
Очакване на очистителното
Снимка: Булфото

23 юли 2008 г. е датата, на която България очаква доклада на Европейската комисия/ЕК/ за напредъка на страната в областите "Правосъдие" и "Вътрешни работи".

Според проектодоклада, България очаква предимно критики от Брюксел.

На страната няма да бъдат наложени предпазни клаузи, но механизмът на наблюдение от Еврокомисията ще продължи върху съдебната реформа и борбата с престъпността и корупцията.

По предварителна информация ЕК отнема акредитациите на Националното звено за финансиране и договаряне към Министерството на финансите и на агенция ФАР към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Документът прави извод, че големите престъпници в България не се разследват, броят на делата за организирана престъпност е малък, а съдебните процедури са бавни.

Контролът по финансирането на политическите партии е проблем, а процентът на партиите, които нарушават правилата, е много голям, отбелязва проекто-документът.

Проблемни са области като образование, здравеопазване, обществени поръчки, концесии, приватизация, публично-частни партньорства, замените на земи и гори, купуване на гласове на избори.

В проектодоклада се изтъква, че на българските власти не може да се вярва, а между политическата класа, бизнеса и организираната престъпност има видими връзки.

На страната се поставя условие да се заеме с прочистване на администрацията.

Очакването на доклада на ЕК предизвика опозицията в България да поиска нов вот на недоверие към правителството и оставка на президента Георги Първанов, заради обвързаността му с разследвани лица.

От своя страна, управляващите се надпреварваха да наричат обстановката в страната преди ЕС-доклада "Истерия" и да определят България като изкупителна жертва на ставащото в ЕС.

Наред с това те не спряха да повтарят надеждите си, че ЕК ще види направеното от правителството през последните седмици и ще го отрази в доклада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
на това трябва да се сложи край!тези Мършава страна само един Аугусто Пиночет може да я съхрани!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
естествено че в нета няма анонимност
31
0
 
0
 
! Отговори
pakho преди 15 години
Боли ме х...я кой ми чете мненията по форумите.Дали ме знаят кой съм или не.Ние вече сме на дъното.С какво ще ме плашат.Да не би да ми вземат голямата заплата,лимузините или парите в щвейцарската банка.Ръцете и занаята братко не могат да ми вземат.
30
0
 
0
 
! Отговори
Бьлгарин преди 15 години
До 26 . Не ми пука кой ми 4ете писаното , Реша ли да убия някой и 5о години ште 4акам но ште го убия , няма зна4ение кой е бил той толкова приказки на смели Бьлгари 1 рязано -ве4е 18 г няма кой да му отреже главата/ как беше пьтя на бьлгария ште мине през Босвора/. Сьштите тези които 4етат форума - пазят депутати и министри да крадат , отвли4ат хора за пари , пазят наркотрафиканти като Фатик и куюви4, продават наркотици и вси4ко което ви дойде на акьл ! Затова не се организирайте в групи , действайте самостоятелно - без да се хвалите
29
0
 
0
 
! Отговори
дебнещ с черни очила преди 15 години
Приритал някой да се занимава с дърдорковците по форумите.Те много добре знаят,че куче което лае ,не хапе.Хилят се на изцепките и си ги показват.И от време на време ръчкат огъня с някой лаф.Не си въобразявайте,че някой ви взима на сериозно!
28
0
 
0
 
! Отговори
Пловдив преди 15 години
26 мога да ти кажа , че полицията или по - точно най-голямата престъпна институция нищо не знае за мен и няма да го узнае . . прикривам и знам толкова неща толкова неща , че ти е бедна фантазията . . И ЕДНО ОТ ТЕЗИ НЕЩА Е : СКОРО НА ЕДНО ПАРТИ , ОРГАНИЗИРАНО ОТ ПЛОВДИВСКАТА МАЛКА МАФИОТСКА РИБА АНТОН ГИНАДИЕВ , КОЙТО СЕ ЗАНИМАВА С НАРКОТИЦИ И И ДРУГИ НЕЗАКОННИ ДЕЙНОСТИ , СЕ БЕШЕ НАСЪБРАЛ С ТАКИВА КАТО НЕГО . . ОХРАНИ , МЕРЦЕДЕСИ , АУДИТА И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ . . НО НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ,ЧЕ КЪМ КУПОНА СЕ ПРИСЪЕДИНИ ЕДНА ПАТРУЛКА С ДВАМА ПОЛИЦАЙ ПО МОЕ НАБЛЮДЕНИЕ - ВИСШИ - ТОВА НИ Е ДЪРЖАВАТА - КЛОАКА , ПУМИЯ , КЕНЕВ . . И СКОРО МИСЛЯ ПОДХВАНА ПЛОВДИВСКИЯ ШЕФ НА ПОЛИЦИЯТА И МУ ПОТЪРСЯ ОТГОВОРНОСТ . . ЗНАЯТ ГИ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ - И СА НА СВОБОДА . . , АКО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА - ВАДЯ СНАЙПЕРА И ТОВА Е - ТОЙ НЕ ПРОЩАВА . . !
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Очистителното се казва Пиночет, а медеценските сестри ,дето ще го дават-ескадроните на смъртта.За половин година всичко ще си дойде на мястото.
26
0
 
0
 
! Отговори
manip преди 15 години
Истина е, че форумите се следят много внимателно, и "анонимни" няма. Дори си имат база данни за хората, които евентуално могат да бъдат заплаха. В БГ всичко за всекиго се знае. Не се страхуваите от тези които наричат "бандити". Страхуваите се от Полицията. Те знаят всичко за вас.
25
0
 
0
 
! Отговори
кукувица преди 15 години
И с теб съм съгласна! Трябва дясно управление, защото само то би могло да придаде смисъл от членоството ни в ЕС. Не, не ми е хубаво да ме крадат, и не желая да ме управляват турци и комунисти. Не заради друго, а защото са безмозъчни същества, който като едни добичета чакат Страшния съд да ги обезглави. Не могат да мислят и съответно да отстояват с достойноство интересите на България. Най-малкият проблем на България е корупцията, повярвайте ми.
24
0
 
0
 
! Отговори
zaho преди 15 години
ti 6eguva6 li se ili si prosto tup?
23
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Какво искаш да кажеш сега, м? Хората се опитват да ни кажат да не крадем или поне да крадем по нормално, защото това са техните пари. Но ти не та не, на теб така ти харесва. Хубаво ти е. Пълна копурция и безхаберие цари в дъвжавата благодарение на БСП и ДПС, но за теб е ок. ЕС има интерес държавата ни да е развита (какъвто е и интереса на повечето от нас) и понеже ние не браним интересите си те се опитват да го правят вместо нас. А ти за тия стинки, които ти плащат комунистите ще се изкъртиш да пишеш простотии по форумите. На следващите избори трябва най-накрая да изберем дясна партия да ни управлява. Поне са доказали, че могат да се справят с кризите породени от БСП
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
има още нещо....в Атака гьмжи от агенти на костов. и е предвидено един ден, когато атака бьде в правителството, да се напрви преврат отвьтре, това което ще трябва е само да се отьрват от сидеров, и тогава пак костов ще управлява...в сянка.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 11. грешиш в много неща. народа мьлчи защото е прекалено умен да разбере че дьржавата не се управлява от правителството, а чака мафията и контролиращите я, да се самоизбият, и ако не се вземат мерки, точно такива като баретата ще управяват страната в бьдеще, дали ще е за добро или зло не се знае, но поне, няма да бьдат използвани и захвьрлени. или точната дума е..умьртвени.
20
0
 
0
 
! Отговори
Петко - Разлог преди 15 години
Стига сте плюли без нищо да разбирате! Сегашното управление е най-доброто и успешното в събременната българска история. Благодарение на Станишев и неговата мъдра и далновидна политика сега сме пълноправни членове на Европейския Съюз и вашите деца и вие самите имате право на свободно движение и можете да се ползвате с всички привилегии там. Имаме и един достоен президент в лицето на Георги Първанов, който като истински баща сплотява нацията и мисли за бъдещето й!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СПОКОЙНО,няма да ни урежат. Те нямат право. Обаче ако парите продьлжават да изтичат, тогава ще ги замразят, а това имат право,защото не отиват по предназначение. Опичайте си акьла от сега нататьк и всичко под строг контрол.А, костов сьс мафията и ДС, управлява дьржавата. Това не трябва да се допуска повече.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хахахахпак се натресохме на този наш геополитически кръстопътБрюксел vs Москва и Анкаракой е бъдещият победител?
17
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Kolega..ja mi duhni... Vednaga hodi si kupi nekvi duvki... Che losho stava, kogato kvartalniq svarshi....zapochva da ti mirishe ustata... ;)
16
0
 
0
 
! Отговори
общественото мнение преди 15 години
от Анонимен, Любопитно днес, 10:37 123 Обиден или неуместен коментар?С откровени заплахи обществено мнение не се обработва драги ми Патиланчо. за твое сведение виртуалната реалност има много по-сериозна възможност да бръкне в гъзника на нещастния партократски десар отколкото реалния българин застанал пред монитора си. Именно защото във виртуалния свят общуваме и с други десари знаещи бг-езика и работещи за еврокомисари. Така че що не онанираш пред телевизора - е кви манекенки има в народното ни събранийце. от Анонимен, Гневно днес, 10:33 120 Обиден или неуместен коментар?от На вниманието на всички вас/нас Анонимен, Неутрално днес, 08:27 81 Обиден или неуместен коментар?Проверете своя IP Aдрес на сайта:Там веднага с големи цифри ще видите изписан IP Aдреса на компютъра на който сте в момента.Копирайте тези големи цифри (вашия IP Adres) и отворете друг сайт:Там пастнете тези цифри (вашия IP Adres) и ще видите в подробности географския адрес от който пишете и фирмата , която поддържа вашия интернет и всички данни необходими за да се стигне до вас.И ако прецените продължавайте "Анонимно" да сипете заплахи, обиди, клевети и всичко за което се сетите срещу когото се сетите.Вашата Държавна Сигурност винаги е на ваше разположение. И вие на Нейно.Така че помислете.
15
0
 
0
 
! Отговори
кукувица преди 15 години
Колко си прав! Вече взех доста да се дразня на ЕС, нещо голяма асимилация се опитват да направят... Корупция? Посочете ми една държава, където да няма корупция. Даже нашите са мизерници, в сравнение със сумите, които се плащат в развитите държави. Та така... който се счита за безгрешен да хвърли първия камък...
14
0
 
0
 
! Отговори
ufilek преди 15 години
Копи пействаш саркастично,но уфсъта от сарказъм не разбира,на нея и трябват два лева за ракия и салата!