СДС: Задава се нова студена война заради Русия

СДС настоява президентът и правителството ни да осъдят действията на руските сили срещу Грузия
16 сеп 2008 19:13, Красимир Ангелов
156
СДС: Задава се нова студена война заради Русия
Шефът на сините- Пламен Юруков. Снимка: БГНЕС

СДС настоява президентът и правителството на страната ни да осъдят действията на Русия срещу Грузия, се посочва в декларация за развитието на събитията в Грузия, приета от Националния изпълнителен съвет на партията.

СДС настоява за окончателно изтегляне на руските войски от Южна Осетия и се обявява против "надигащата се нова студена война, продиктувана от реваншистките действия на Русия".    

Според сините руските действия в региона са нанесли щети и са упражнили директен натиск към пожелалите членство в НАТО Украйна и Грузия, както и към богатите на петрол и газ централноазиатски държави.

Русия ясно показа желанието си да бъде монополист в транспорта на енергоносители от Централна Азия към Европа, се посочва в декларацията на СДС.

Днешна Русия ясно показа на света, че граничещите с нея бивши сателитни държави нямат право на самоопределение,завършва декларацията.

Всичко за кризата в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АнаЛизаторе, Китай не се е наточил за Сибир , не знам откъде ти идват на ума подобни глупости....
74
2
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
Виснала долна джука. Здраво стиснати ръце се трият за да гонят лепкавата пот. Вратовръзка на наколени раета. Риза , и тя с раета, но вертикални. Поглед-от високо забид надясно и в низините. Отпръднал мехурът на мисълта, Юмрукарят Юруков се готви да драсне кле4ката на хладната война.Има нещо мноо симпати4но в този букет от нарцисизъм. Дори леаха пълна с тор, СДСарска плътна тор е поднесена кън ХуьоГерберът. За сега От Цветарски на место Гербова зна4ка с две байра4ета, лявото с САЩ а дясното с буйнала Марихуйяна не се предлагат. На Юмруков Цветарски е предложил марку4а на пожарникаря. Лижете му пяната сега.Когато СДС беше СДС най-отпред стояха хора интелигентни, разумни и по4тенни. Днес? Мъ кво да то разпраам *** Стефанова, кво? Разделиха сами мъжкото от женското, вътре в самото СДС. Удариха го на хомосексуализум. Ялово размножаване и ментално настъпани политици се пръкнаха като мухи от ритнато гърне с фекалии.
73
2
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 15 години
Глупостите на Кремъл само зарадваха китайците. Още от средата на 70-те години Китай се е наточил за огромните сибирски райони, населени с етнически китайци - якутия, чукотка и далечния изток. Все изконно китайски територии, отнети след войната. Проспериращият Китай и Русия, отслабена от конфронтацията с ЕС, САЩ и НАТО е мечтата на китайските управници за осъществяване на националният им идеал и присъединяване на отнетите китайски провинции.
72
2
 
0
 
! Отговори
koko dinev преди 15 години
pulni prostotii drunkash edva 3-4 % OT nacionalnite prihodi na Rusiya sa ot iznos na gaz i petrol ,s drugi dumi kazano EU sushtestvuva samo zaradi milostta na Rusiya da gi snabdyava.A za "bogatata" Amerika mislya che sam vijdash kvo stava tam *** sled ***,davam i oshte nyakolko godini predi da se razpadne.I kva e taya logika s toaletnata hartiya be .
71
2
 
0
 
! Отговори
Dani преди 15 години
СДС е жива и тази декларация го доказа. Браво на сините. Не позволявайте България да се превърне в руски енергиен протекторат.
70
2
 
0
 
! Отговори
ЗАХАРИ СТОЯНОВ преди 15 години
Още от Захари Стоянов, специално за *** русолизци:"Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място."
69
2
 
0
 
! Отговори
Делиормана преди 15 години
Към защитниците на руската окупация на независима Грузия - информация за размисъл:Православна Русия окупира територии от православна Грузия, за да могат мюсюлманите от Абхазия и Севран Осетия да направят своя арабско-мюсюлманска държава.За тези, които си мислят, че руските паспорти на североосетинците означават принадлежност към славянството - силно се лъжете. Няма такова нещо. Североосетините са от арабско-персийски произход и в огромната си част изповядват исляма. Сащото се отнася и за абхазците.Впрочем, знаете ли, че прочутия терорист Шамил Басаев, който изби над хиляда руснака през последните десетина години е абхазец?Хайде сега си помислете пак преди да говорите глупостите, че Русия защитавала онеправдани народи. Няма такова нещо. Русия защитава единствено интересите на енергийните си олигарси начело с Путин.
68
2
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
kak moje tolkOva malaumni parcheta da ima det da udobryavat poredniya akt na licemerie i dvulichnost na taya ame ikanska Urukov,neshto ne ste nared lekuvaite se i gledaite realno na neshtata ot jivota.
67
2
 
0
 
! Отговори
niakoi spomnia li si преди 15 години
Zashto vaobshte se otraziavat takiva gluposti po mediite!Dori maloumen kloshar shte se izkaje po normalno,zashtoto vsi4ki vijdame 4e ne Rusnacite a Amerikancite i Gruzincite sa bokluci i tup4at bednite narodi!Rusia prosto dade znak 4e nikoi ne biva da se zaka4a s tiah i tehnite priateli!
66
2
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 15 години
Пълна заблуда е "просперитета" на Русия. За какъв просперитет говорите, когато БВП на Русия е едва 2 %, при 20 % на САЩ и 25% на страните от ЕС? Средния доход на човек в Русия е почти колкото в България. България е на 62-ро място по доход на глава от населението, а Русия - на 59-то. При богатствата на Русия това е шокиращо.Всъщност БВП на Русия е колкото този на Холандия. Разликата е единствено в това, че Холандия няма никакви природни богатства и произвежда всичко благодарение на предприемчивостта и трудолюбието на народа си. Докато при руснаците над 85% от БВП се генерира като резултата от износ на суровини и енергоносители. Всичко останало, включително и тоалетната хартия руснаците внасят, защото са некадърни, мързеливи и *** за да си го произведат сами.
65
2
 
0
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 15 години
И още от Захари Стоянов:"И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълнеПолша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села."
64
2
 
0
 
! Отговори
Kamen преди 15 години
Нещо наистина не съм запознат, някой да ми при помни за подобна деклар ация п ри влизането на янките в Сърбия... при влизането им в Афганистан, в Ирак ... , американски подлози, не защото такова е мнението и справедливостта го изисква, а защото конюктурата е така ... Като си казаб В, кога каза А и Б, че не се сещам !
63
2
 
0
 
! Отговори
мм преди 15 години
"08.09.2008 @ 18:13 08.09.2008"Продължава посещението на лидера на СДС Пламен Юруков в САЩ. "Юруков, ще си строшиш краченцата от бързане да изпълниш нарежданията на американските ти началници. Да беше поизчакал малко, че така много бие на очи. Ама то за това акъл трябва, а на теб там са ти само пачки и далавери и само вятър вее сухи клони. Ще дойде време и ще си платиш за това дупедавско навеждане към най- големите терористи в съвременния свят, ама тогава те няма да си спасят ***!!
62
2
 
0
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 15 години
И още от Захари Стоянов:"Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и . От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек."
61
2
 
0
 
! Отговори
Master Blaster Of Di преди 15 години
Уха! Ама ти вярваш ли си? Или нямаше какво друго да напишеш? Аман от нагли ***! Кой е тоя,бе? Шеф на сдс не беше ли Иван Костов?
60
2
 
0
 
! Отговори
Гледащ преди 15 години
При цялото ми уважение към СДС/ОДС /винаги ще остана техен поддръжник/, но в случая дълбоко грешат. Аз не одобрявам, водената от руското правителство вътрешна и външна политика. Обаче пък в никакъв случай и не мога да се съглася с проведената от грузинското правителство политика на геноцид спрямо осетинския народ. Вместо да водят политика на решаване на прпоблема с мирни средства, те предпочетоха военната агресия, така дадоха на Русия повод да използва прецедента с Косово. В хода на военните действия се оказа, че враговете на грузинския спецназ/ това всъщност са обикновени касапи/, са изплашените беззащитни жители на |Цхинвал, скрити в мазетата на домовете си. Как си обляснявате факта, че грузински танк гони 5-годишно момиченце в близост до гробищата на Цхинвал, ей така, просто за забавление, защото едва ли са почуствали някаква заплаха в негово лице. Как си обяснявате факта, че в процеса на агресията, бяха ударени с танкови снаряди операционноти зали на болницата в Цхинвал. Ако това е призобития в Ирак боен опит на грузинската армия, гежко им и горко на иракчаните, ама за това свидетелстват и издевателствата от страна на вдолнонаемните психопати-американци, които станаха достояние на целия свят. А, щях да забравя една "несъществена" подробност, по френските телевизии бяха показани кадри от обмбардировките на Цхинвал, представени като нападението на руските войски над Гори и Тдибилис, това е цинизъм господа, върха на цинизма, но това се случва в една държава като Фпанция, известна с....., всички знаем с какво, а не в такива напреднали и цивилизовани държави като Германия и Великобрлитания, например.
59
2
 
0
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 15 години
Казал го е не кой да е, а един от големите български революционери Захари Стоянов.Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 1886 г. З.Стоянов
58
2
 
0
 
! Отговори
Krab преди 15 години
Най-после българска политическа партия да посмее да се обяви открито против империалистическите и имперски напъни на тъпите руснаци да владеят света!С това СДС спечели сърцето и гласа ми!
57
2
 
0
 
! Отговори
Rusiofil преди 15 години
Днес по канал 1 в Най-много русофили от ЕС. След това се появи един политолог финасиран от Американски фондации и се изцепи че българина не разбирал от Международна политика. Ако оставим темата за освободителите. И се върнем по назат в историята - Първия Патриарх на Русия е българин , Русия 2 века е говорила и писала на старобългарски. Русия си е наше дете .
56
2
 
0
 
! Отговори
европеец преди 15 години
Мога с чиста съвест да кажа че руските политици в момента са най-безразсъдните и неразумни политици от времето на Брежнев досега. С тази своя политика те рискуват да навлязат в нова студена война, която няма да е само студена за запада, а ще е студена и за тях, особено в Сибир, където и без това си е студено.Това обаче не означава че американската политика е разумна. Общо взето в момента действат в малко каубойски стил, но въпреки това Русия е много по-склонна да се върне към старата диктатура при която висок стандарт и привилегии имаха само малък кръг от богоизбрани а народът тънеше в мизерия и глад.За Европа съм съгласен - от доста време са водели разумна политика, въпреки че няма нито идеални хора, нито идеални държави. И за Швейцария съм съгласен - оправят се без да имат нито нефт, нито газ, и до голяма степен прилича на България. Само дето по стандарта се различаваме и то много.