Българите били от най-глупавите в Европа

Най-умни са немците и холандците, показват IQ тестовете на ирландските учени
19 сеп 2008 17:24,
318
Българите били от най-глупавите в Европа
Снимка: БГНЕС

Ирландски учени решили да разрешат отдавнашния спор за това коя е най-умната нация. Това било направено с помощта на IQ тестове. В продължение на десетилетия те тестували интелекта на жителите на 23 европейски държави.

Резултатите сочат, че най-умни са немците и холандците, а списъкът завършва с бившите центрове на интелектуалния и творческия живот - Русия, Гърция и Франция.

Психотерапевтите уточняват, че задачата на IQ тестовете е да определи нивото на отклонение, а не интелигентността. За да се направи интелекутална карта на Европа, учените са анализирали резултатите на повече от 20 хил. души.

Показателите в теста са изпитвали умението да се решават главоблъсканици за определно време и на тази основа се е пресмятал средният индивидуален коефициент на интелекта.

Най-много точки – 107, са събрали немците и холандците. На второ място със 106 т. са поляците, а на трето – шведите със 104 т. Следват италианците, австрийците и швейцарците с по 101 т. 

Британците и норвежците имат по 100 т.  На "опашката" в изследването са жителите на Гърция, България, Румъния, Франция и Турция. С най-нисък резултат са сърбите – с 89 т.

Психолозите обясняват, че този вид тестове са много едностранчиви и невинаги отразяват точната картина.

Например хората от по-старото поколение с две висши обазования могат да имат лоши резултати, просто защото не знаят как се решават тестове.

Хората с математическо мислене пък имат по-високи резултати от тези с творческо мислене.

Според някои учени обемът на мозъка и способността да се решават задачи бързо не са основни критерии за определяне на интелекта.

Други предлагат за най-умна нация да бъде провъзгласена тази, която е направила най-много открития през ХХ в., а като субективни критерии да бъдат развитието на науката и спорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Тъй като очевидно повечето форумци четат само по някой и друг от последните коментари, повтарям това, което писах вчера: "Чета, чета и не вярвам на ушите си. Брей, брей, брей, ама много докачливи и елементарно докачливи имало сред нас, след като такава *** и гадна публикация толкова бързо предизвика буря в чаша за вода.Най-напред някой ще ми разясни ли аджеба какво е това интелект? А пък това с тестовете за интелект не е порнография, то си е чиста проба хиперпорнография И тестовете за интелигентност, и тестовете за емоционалност /ива и такива/ са си занимания на платени нагли алчни псевдоучени с цел да се поошашавят от време на време гоите и обикновенните евреи /вероятно някои си спомнят оня стар виц от времето на комунизма за вървящия по улицата с торба, която от време на време разтърсвал и накрая обяснил на недоумяващите го наблюдатели, че носи мишки и за да не се организират, пробият торбата и избягат, от време на време ги разтърсва за да ги дезорганизира и поошашави/. Да, а други могат да си спомнят какво е постигнала невероятната Мерлин от началото на миналия век в САЩ, когато нашумели и стигнали апогея си тестовете за интелигентност - завеждаща отдел в провинциален вестник за писма на читатели в рубриката "попитайте Мерлин".А сега по-сериозно. Ние, българите, явно продължаваме да сме загадка за доминиращите сили в света. Но фактите са си факти - протобългарите са структурообразуващия фактор от Алпите до урал, че и от татък, както викингите от Алпите до Британия по време на формирането на съвременна Европа. И това си знае и признава - и от преките им наследници като нас, съвременните казански татари и чувашите до долечните ни родственици като осетинци и чеченци. И не нещо, а много сме дали на света. Някои се прехласват по евреите - е добре, те нещо конкретно да са съдали, на някого да са помогнали? - не, но да присвояват цена нямат. Даже и при компютрите приоритета е на Конрад Цузе, Джон Атанасов наистина прави нещо забележително, но той е учен, а не търгаш и по това личи, че има нещо българско в него, защото на практика е американец, много други са направили много неща, но компютъра се нарича машина на евреина фон Нойман, който по платена поръчка обобщил резултатите на другите.Но тома са много и дълги теми, затова само споменавам некои от тях.И още нещо - оплюваме се, оплюваме се тукашните заддунавски българи, самоиронизираме се за какво ли не, но... ами хайде да видим нашата угодливост на силните на деня. Е, бяхме верни съюзници и на Германия, и на СССР, и нна САЩ сега, ама и най-неефективните - ние сме нещо като колективен неосъзнат Ганди и стова често объркваме сметките на самозабравилите се доминатори.Така че майната им на подобни изследвания и подобни публикации, ние сме си ние и още имаме и да правим за света, и да го удивляваме /имам предвид всички наследници преки и косвени на протобългарите/."
251
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аве ***, този номер и аз го пробвах и става, наливам в една купа вода, сипвам от едно шишенце няколко капки кафяв спирт, запалвам и покривам веднага докато не е изгорял спирта, обаче казвам че съм го покрил да не избухне :)Опитай и ще видиш че става :)
250
0
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Вода може да се запали, като й се сложи чист алуминий - става алуминиев окис и водород, който вече може директно да се ползва в двигател с вътрешно горене. Полученият алуминиев окис се носи в Сахара, където със слънчева енергия се превръща отново в алуминий. Страхотна технология и работи. Така, че първо мислете преди да говорите, напълно е възможно да се създаде и катализатор. Друг е въпросът, че не кръговрата на водата е важен, а това че не може да се създаде перпетуум мобиле - вечен двигател. Т.е. енергията вложена за създаване на катализатора ще е поне толкова голяма колкото енергията отделена при запалване на разделената вода. Тъй като всички искат определение за интелект, ще си позволя да цитирам едно, за съжаление не помня автора - "Интелект е способността не ти да се приспособяваш към околната среда, а да приспособяваш околната среда към себе си" Така, че наистина излиза, че интелект е и способността да управляваш масите и способността да изобретяваш и способността да пиеш вино от черепа на врага, но интелект излиза че е и да си крадлив и манипулативен като евреин. Затова тези тестове за нищо не вършат работа.
249
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Успех в набирането на балъци!Гошко тази схема я знаем отдавна, ти си реферал нали :)
248
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Само нагледно доказваш, че такива "исобретения" се покриват! Вода беше! Само и сипа 2-3 капки от някяква кафява течност за катализатор и я запали! Беше огромен прозрачен съд (вероятно стъклен). Похлупи го почти веднага със стъклен похлупак за да не стане експлозия! Съшо и каквото писах за Diezel изобретателя на дизеловия двигател е самата истина! Прикривай обаче, прикривай! Върши си работата! Добре го даваш!
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимка преди 15 години
*** ли? Еми то за това образованието ни е това ниво, защото се работи вече само с тестове и учебниците на децата са направени по такъв начин, че един родител дори и да има време да се занимава с детето си вкъщи много трудно би разбрал точно какво се изисква от дадена задача или упражнение. Хайде да изкарат един Германец и един Българин на средна възраст и ниво пред картата на света-да видим кой е по-умен и по добър. Кой според вас ще се ориентира по-бързо?
246
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да де, запали водата и после изчезна щото го прибраха в психото :)оказа се че не било вода а спирт, ти трябва да си мноо *** да повярваш че запалил водата, никой учен не го призна, само ти :)Също както за Джон Атанасов дето никой не е чувал за него в чужбина ама ние си вярваме че е баща на компютъра и дори паметник му построихме, вижте в Уикипедия кои са бащите на компютъра, никъв Дж. Атанасов няма.
245
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво бе,
244
0
 
0
 
! Отговори
zoro преди 15 години
Тия IQ тестове са нещо като състезанията по далечно плюене на дъвка т.е нямат никакъв практичен смисъл...
243
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
И без социологическо проучване, се вижда, че сме най-***! Мерилото е нивото на благосъстоянието ни и нивото на управлението ни! Тройната коалиция! А гордото ни изобретение да запалим водата! Опита беше демонстриран по телевизията от зала ! на НДК на световния екологически форум 1989г. (тогава, когато нашите еколози, включително артиста Петър Слабаков ядоха боя от Живковата милиция в градинката пред "Кристал") лично от изобретателя Кубрат Томов. Опитът трая 10 секунди не минути. Скоро след това Кубрат Томов "изчезна" в САЩ (вероятно Хюстън или Лос Аламос) и аз се страхувах да не се повтори съдбата на немския учен Дизел, който доста по-рано е направил такива успешни опити, но е изчезнал загадъчно в една буря от борда на кораб на който е пътувал с версия за загадучно "самоубииство".Кубрат Томов обаче наскоро се появи в България! Колкото и оригинално да е такова откритие, самото неизползване и покриване показва ясно, че има сили, които ни контролират и ни предпазват от детински постъпки, като едно такова "откритие" Госпд ли е, Масонска ложа ли е не знам, но и на децата от прогимназията е ясно, че жизнената среда на земята се крепи на "КРЪГОВРАТА НА ВОДАТА" (т.е. водата не се губи като такава, а само циклично се върти преминавайки през различните си агрегатни състояния! А както казва знаменития Мирча Кришан (Румънец) "краставицата е 98% вода!" Та помислете малко драги Български Първолаци какво би станало, ако се излезе от този кръговрат и започнем да използваме водата, като гориво от което обаче не можем да произведем достатъчно енергия за да възтановим изгорената вода! Та толкова за "гениалните ни открития!
242
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе кво се вързвате на тия тъпотии!
241
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Средствата за Масова Информация, литературата и изкуството да се използват за демонстриране преимуществата на капитализма пред социализма. "Преимущества? Нее, капитализма няма никакви преимущества пред социализма. Освен всъщност едно - докато при капитализма 90% от обществото са различно богати, то при социализма 90% от обществото са еднакво бедни.
240
0
 
0
 
! Отговори
alles liebe преди 15 години
da be da,germancite na pyrvo mqsto...napravo shtqh da padna ot stola...tiq sa tolkova zadrysteni i bezmozychni,che po-daleche ot beliq wurst ne vijdat.
239
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Други предлагат за най-умна нация да бъде провъзгласена тази, която е направила най-много открития през ХХ в"Ами тогава безспорният номер 1 са САЩ.
238
0
 
1
 
! Отговори
пешо светулката преди 15 години
Те и " Lehman Brothers " имаха висок кредитен реитинг.....
237
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много си точен!Само така!
236
0
 
0
 
! Отговори
Хамлет преди 15 години
Всички са еднакви. И тези изследвания са силно политизирани и тенденциозни. Изследвайте всички, кой знае какви данни и откъде са ги взимали. Защо българчетата печелят всички олимпиади по математика в света? Няма *** нации!!! Има *** "писатели" по форумите. Нито се гордея, нито се срамувам, че съм българин. Нямам нито заслуга, нито вина, че съм се родил тук. Но си обичам страната, а тези, които не я обичат, да си отидат. Но да не говорят и пишат глупости.
235
0
 
0
 
! Отговори
pit преди 15 години
Ами що не сложат приложат един тест за интелигентност по който е е правено проучването да го видим и да се пробваме?
234
0
 
0
 
! Отговори
очевидка преди 15 години
Ако не съм живяла в прехвалената Ирландия повече от година - да повярвам, че имат учени, дето могат да правят изследвания! Деградирали и пияни комплексари (руснаците - пасти да ядат - тия пият повече)!
233
0
 
0
 
! Отговори
Hard Rock преди 15 години
Това е последица от 19 години нихилистично и псевдолиберално управление на страната ни и разграждане на държавността и ерозирането на българската национална идентичност от престъпни партии като ДПС, антиконституционни по своята същност, с антибългарска насоченост, наследница на една шайка, извършвала терористични актове и убивала невинни български граждани, в това число и деца. ТАзи престъпна шайка от предатели целенасочено действа за разбиването и отслабването на българската държава и ликвидирането на успешната българска образователна система е едно от криминалните им деяния. В момента образованието ни е на кота нула, а гаврата с българските учители продължава. След като миналата година бяха унижени от тройната коалиция пред цялото общество, днес доганчовите слуги продължават да закриват български училища и на тяхно място да откриват ислямски центрове за обучение. Промиването на мозъците на българите ,изповядващи исляма вследствие приравняването на религията с турската идентичност е едно от най големите престъпления в съвременната ни история, извършено от шайката ДПС. Време е всички ние да се събудим от летаричния сън и да заявим на изборите догодина- вън ДПС от властта, крадците и мошенниците в затвора, националните предатели - вън от България !!!