Комисия "ПолитКорупция" иска Костов

ДСБ настоява обръчите от фирми около партиите да се обявят за заплаха за националната сигурност
1 окт 2008 11:13,
32
Комисия "ПолитКорупция" иска Костов
Снимка: БГНЕС

В проекторешение ДСБ предложи органите на националната сигурност заедно с европейските институции да предприемат действия за неутрализиране на политическата корупция.

Тъмносините настояват парламентът да обяви политическата корупция за заплаха за националната сигурност на България, тъй като й нанася големи вреди.

Според лидера на ДСБ Иван Костов, в обхвата на проекторешението трябва да влизат лицата от политическите кабинети, управляващи държавните ведомства, както и лицата от висшата администрация, назначавани по политически път от премиера.

В обхвата на решението според Костов трябва да влизат и политическите партии, тяхната организация и начинът за тяхната издръжка.

На трето място според ДСБ трябва да се включат и т.нар. обръчи от фирми около партиите.

Според Костов са необходими много по-строги наказания за политическа корупция в Наказателния кодекс.

"Много по-тежките наказания ще направят много по-малка склонността да се корумпират лица от политическите партии", посочи той.

Според ДСБ комисията "Корупция" в политиката трябва да получи правомощия да предписва освобождаване от длъжност на ръководители на ведомства или висши служители, когато има съмнение, че са корумпирани.

До момента парламентарните групи на БНС, на "Атака", на ОДС и на БНД заявиха, че ще подкрепят проекторешението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ot Banishora преди 15 години
Много си е свестен Костов,да му ядете.......ушите!С намерение съм да гласувам пак за него и да убедя и други.
10
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
След Костов се случи това, което вашите баби, дядовци, а може би и вашите родители решиха, повярваха на "социалистите".Ето вече 4 години са на власт и за тяхно съжаление ,комунистическия рай не се състоя.Колкото до това дали управлението на Костов е било успешно, попитайте старите хора, на които пенсииките се намалиха на половина, попитайте селяните на които разбиха ТКЗС-тата,върнаха им земята,която продадоха на турците за жълти стотинки или тези които не са я продали още как им пустеят земите,много е спорен въпроса за Иван Костовото управлвние.Той е денмагог,той не искаше Г.първанов да е президент, но му удари най якото рамо от всички партии,като предлойи този възрастен човек, на 80 год за президент.предлойи го, защото много добре знаеше,че тази кандидатура няма да мине.А неговото управление се води за добро, защото спря инфлацията, а тя спря защото страната влезе във валутен борд.още много може да се пише по този въпрос, но няма смисъл.За мен Иван Костов е бита карта.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов, властта се получава, за да се работи с нея. За 4 години власт не можа ли да направиш такава комисия? Или не ти отърваше? И, да, 8, Костов е направил най-много за корупцията в страната, но със сигурност не беше за предотвратяването... Колкото и да се пънеш, за 4 години имаше 3-4 случая на заловени наркотици ( не броя "заловените" 2-3 грама, които някой наркоман се опитва да прекара през границата).А за доказването - ами Костов е депутат. Срещу него НЕ МОЖЕ да се провежда разследване, ти как искаш да се докаже нещо? Е, депутат е в нарушение с Конституцията, ама това е друг въпрос.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бившото правитество на ОДС с Костов е единственото, което е правило нещо за предовратяване на корупцията - от приемане на анти корупционни закони, до работата на МВР и митници. Всеки ден се залавяха наркотици на границата. Костов винаги е имал идея как трябва, и какво трябва. С него излязохме от кризата и манахме Румъния. Сега ходих в Румъния и ми стана болно колко са дръпнали напред, а къде останахме ние? Какво се случи след Костов?
7
0
 
0
 
! Отговори
opp преди 15 години
kak negoe sram ...... 4oveka koito sled vsi4ki otqvleni komunisti nanese nai mnogo 6teti na BALGARIQ egati nagloto 4erno ....dali o6te ima bolni hora damu vqrvat.....iiiii kakvo vika kradeca................ DRAJTE KRADECA....
6
0
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 15 години
И за тяхна радост унищожи дясното пространство като способно за управление!
5
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 15 години
Масларова ще е щастлива. Заетостта ще падне още по-драстично :-)
4
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
До Рос или Рус действително голям медиен комфорт имаше Костов особено от ченгеджииските Труд и 24 часа Факта ,че комунистите тищо не доказаха срещу него при изключително голям мерак
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото и да им е мъчно на тъпите *** правителството на Иван Костов беше най-успешното в най-новата ни история. Няма по -успешно от него и няма гаранция че ще има.
2
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
Другарю Костов,каква е тази велика мисъл осенила ви свише?Та вие цели 4 години имахте цялата политическа,икономическа и финансова власт, имахте медиен комфорт.Защо тогава вие не обявихте ,че политическата корупция е заплаха за националната сигурност?Струва ми се, че тази политическа корупция беше и по времето на вашето управление,но вие се правехте, на ни лук ял, ни лук мирисал.Това, което правите в момента е популизъм,знам че идват избори и с тези ала бала приказки, искате да съберете оределия ви електорат, но дали ще успеете,дали ще има кой да ви се върже на приказките, незна.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"...Според ДСБ комисията "Корупция" в политиката трябва да получи правомощия да предписва освобождаване от длъжност на ръководители на ведомства или висши служители, когато има съмнение, че са корумпирани.."Не когато има съмнение, а когато има доказателство!!!! Иначе нищо ново: аз ще кажа, че сестра ти е к-***, пък ти доказвай, че нямаш сестра. Точно Костов трябва да държи на тези неща - и като мироглед, и от опит....