Комисия "ПолитКорупция" иска Костов

ДСБ настоява обръчите от фирми около партиите да се обявят за заплаха за националната сигурност
1 окт 2008 11:13,
32
Комисия "ПолитКорупция" иска Костов
Снимка: БГНЕС

В проекторешение ДСБ предложи органите на националната сигурност заедно с европейските институции да предприемат действия за неутрализиране на политическата корупция.

Тъмносините настояват парламентът да обяви политическата корупция за заплаха за националната сигурност на България, тъй като й нанася големи вреди.

Според лидера на ДСБ Иван Костов, в обхвата на проекторешението трябва да влизат лицата от политическите кабинети, управляващи държавните ведомства, както и лицата от висшата администрация, назначавани по политически път от премиера.

В обхвата на решението според Костов трябва да влизат и политическите партии, тяхната организация и начинът за тяхната издръжка.

На трето място според ДСБ трябва да се включат и т.нар. обръчи от фирми около партиите.

Според Костов са необходими много по-строги наказания за политическа корупция в Наказателния кодекс.

"Много по-тежките наказания ще направят много по-малка склонността да се корумпират лица от политическите партии", посочи той.

Според ДСБ комисията "Корупция" в политиката трябва да получи правомощия да предписва освобождаване от длъжност на ръководители на ведомства или висши служители, когато има съмнение, че са корумпирани.

До момента парламентарните групи на БНС, на "Атака", на ОДС и на БНД заявиха, че ще подкрепят проекторешението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българите никога не сме знаели на кой да дадем власт...След време в учебниците ще пише че е имало човек който е можел да изведе Б-я ,но народа е бил незрял и е позволил на шайка престъпници наречена БСп ,или *** да ограбят държавата..А човекът който е могъл да се справи с тях се е казвал ИВАН КОСТОВ...
30
0
 
0
 
! Отговори
заралията преди 15 години
Агитаторите пак се разпищяха!:-)))
29
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
ЩЕ ,няма смисъл да плюеш ,,апатията" на Българският народ. Нвремето когато още не знаех дали разработваните от мен структури въобще Ще заработят приложих на Българска територия разработената от Махатма Ганди структура на ,,пасивната съпротива" която вече беше доказала ефективността си на територията на Индия.Оттам и тази ,,апатия" която сега наблюдаваме.Делфинчо, добър си - кажи какво ще правим със Златната рибка, оная дето изпълнявала по 3/три/ желания. Аз съм й направил upgrade и сега изпълнява безброй желания.Тя също е Аквариумна и съществува наистина под това име сред аквариумните РИБКИ.
28
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Това правителство ще си отиде, важното е преди това да не го оставим да доведе страната до непоправими поражения. Ние сме в навечерието на криза: и финансова, и икономическа, и всеобща. Нещата отиват към крах, няма как иначе, всяко безхаберие се наказва. Ще бъде наказано най-жестоко и нашето собствена апатия и инертност като граждани, защото така дълго и толкова бездушно търпяхме безобразията на това правителство.
27
0
 
0
 
! Отговори
делфин преди 15 години
И повечето аквариумни рибки се научиха да плуват в морето. Научиха се и да общуват с морските такива. Има такива които обаче предпочетоха да не плуват и си намериха блато където се заселиха. С течение на времето еволюираха до нещо подобно на тритони и развиха комплекс за малоценност. Основното им занимание напоследък е освен да се валят в тинята е и да се оплакват жално и да си спомнят щастливите години когато са били заключени и изкуствено отглеждани (и осеменявани) в аквариум.
26
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 15 години
Чух Костов да говори със Соломон Паси в бюфета, и той му каза, без условие да си остане между двамата, как малко много се безпокои, само в едно, дали синедриона ще има нещо против, ако прехвърли министерството на културата в Пловдив? Костов му каза, че в ложата не е чувал нищо по този въпрос, всички мимистерства ще си стоят в София и до разделението и след. Попита го, а защо толкоз държи да е в Пловдив? - Заради бачковския манастир. С него са свързани най хубавите ми младежки години. Това вече не е палестина, а е ерзац израил, - искам да направя един разкошен подарък на моя народ. - С какво мога да бъда полезен - попита Костов? - Да не е синедриона, аз мога сам да си оформя документите. Аз искам да стана Патриарх Ефтими в задаващия се апокалипсис.
25
0
 
0
 
! Отговори
Синя Теменужка преди 15 години
Хората май се събуждат от хипнотичният сън в който ги въведоха платените от КГБ- мафията дезинформацйонни медйи ! Но България загуби 8 много ценни годин , за който ако беше г-н ИВАН КОСТОВ , щяхме да сме догонили и дори задминали Полша , Унгария , Чехия Словакия ! Жалко , че хората повярваха на жалкият измамник , представящ се за цар , който успя да прокара намесата във вътрешните работи на суверенна държава от страна на руското ФСБ посредством КГБ мафията ! А про руската БСП досъсипа , доограби и доколонизира българската икономика и сужернитет и България , дори в ЕС си остана още по - зависима от иимперска Русия ! Мисля , че ИВАН КОСТОВ би могъл наистина да деколонизира България и да върне сувернитета и , и да върне доверието към страната ни на инвестиционият ринг ! Хората осъзнаха истината , но страната ни е сас съсипан емидж , крайна бедност сред хората и на прага на икономическа катастрофа , независимо от много шумно рекламираният излишък ! И злишък , но , пътищата в страната са в окаяно състояние , училища , болници , АРМИЯ ПРЕД КОЛАПС С БЯГАЩИ ЛЕТЦИ И ДРУГ ОСОБЕНО ЦЕНЕН КАДЪР ! Бедстващи пенсионери , не ходещи на училище деца ! И много други изоставени от държавата сектори като животновъдство , растиниевъдство , овощарство и други! Държавата абдикира от свойте граждани и ги лиши от милиярдите структурни фондове на Европейският съюз , което е национална катастрофа за страната ни и то без война ! Корупцията разяла БКП и сателитите и БСП , НДСВ и ДПС нанесе непоправими щети на нацията ни ! Радващото е че все пак нацията се пробуйда !
24
0
 
0
 
! Отговори
писател преди 15 години
на едни скорошни избори. Ще гласувам за партията на Иван Костов. Защото искам една просперираща и силна България, достоен и горд член обединена Европа. Само Костов може да постигне тази историческа задача. Доказал го е на практика. И ще го докаже още веднъж. Колкото и да е мъчно на комунистическата, на бесепарско-гербовашката олигархия.
23
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
АМИ ВИЕ КАКВО ХАРЕСВАТЕ В ЕДНА ПАРТИЯ ЧИИТО ФУНКЦИОНЕРИ СА СИ ХРАНИЛИ ПРАСЕТАТА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ОПОНЕНТИ ??! КАКВО ХАРЕСВАТЕ В ЕДНА ПАРТИЯ , КОЯТО СКРИ ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОТ ЧЕРНОБИЛСКАТА РАДИАЦИЯ , ЗА ДА УГОДИ ПРЕДАТЕЛСКИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ? КАКВО ХАРЕСВАТЕ В ЕДНА ПАРТИЯ ОГРАБИЛА НАРОДА СИ И ГО ОБРЕКЛА НА ГЕНОЦИД С ЦЕЛ ДА ЗАПАЗИ ОГРАБЕНОТО И ВЛИЯНИЕТО СИ ??! САМО И ПРЕДАТЕЛИ МОЖЕ ДА ХАРЕСВАТ ЕДНА ТАКАВА ПАРТИЯ ! ....... А КОСТОВ Е СПАСИТЕЛ НА ЕДНА НАЦИЯ ОГЛОЗГАНА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОТ РУСОФИЛСКА ПРОРУСКА ПАРТИЯ ! ЗА НАС КОСТОВ Е СПАСИТЕЛ И ИКОНОМИЧЕСКИ БОГ ! И АЗ МУ СЕ ПРЕКЛЯНАМ !
22
0
 
0
 
! Отговори
Захари Цветанов преди 15 години
Да пребъде делото му и господ здраве да му дава ! Долу предателите от тройната предателска и престъпна коалиция ! СЛАВА НА ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРИН - ИВАН КОСТОВ !
21
0
 
0
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 15 години
ЗАПАЗИ СИ ТРАУРНИТЕ АГЕБЦЙИ ЗА БКП И ТЕХНИТЕ МУТАНТИ - БСП , НДСВ , ДПС И ДРУГИ ЧЕРВЕНИ МАЛАРЙИНИ ПЛАЗМОДЕЙИ ! С ТЕЗИ ПАРТЙИ Е СВЪРШЕНО , РДРАГИ МИ ПЛАТЕН ПАРЙИНИ ПРОПАГАНДАТОРЮ ! ГОСПОД БАВЯ , АМА НЕ ЗАБРАВИЯ ! НО АКО ТОЙ ВСЕ ПАК ЗАБРАВИ НИЕ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМЕ ! ОСОБЕНО ХРАНЕНЕТО НА ПРАСЕТА С ТРУПОВЕТЕ НА ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ И СКРИВАНЕТО НА ЧЕРНОБИЛСКАТА РАДИАЦИЯ ОТ ХОРАТА , С ЦЕЛ ДА СЕ УГОДИ НА ЧУЖДА ИМПЕРСКА И КЛОНИЗАТОРСКА ЦИЛА ! ПО - ГОЛЯМО ПРЕДАТЕЛСТВО НАЦИЯТА НИ НЕ ПОЗНАВА !
20
0
 
0
 
! Отговори
БУДНИ БЪЛГАРИ ! преди 15 години
......... ПОЛИТИК КАТО ИВАН КОСТОВ ! ЗАЩОТО КОСТОВ Е ВЕЛИК ИКОНОМИСТ И ПИЛИТИК ! ВЕДНЪЖ ИЗВАДИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЛАТОТО И ОТНОВО ЩЕ ГО СТОРИ ! НЕПОВТОРИМ ДЪРЖАВНИК , КОЙТО МИЛЕЕ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ И БЛАГОПОЛУЧЙИЕТО НА НАЦИЯТА ! ДА МУ ПОЖЕЛАЕМ ЗДРАВЕ И УСПЕХИ ! ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ДСБ - ПАРТИЯТА НА ИВАН КОСТОВ !!!
19
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
г-н Костов, Българската Държава няма нужда от спасение , тя има нужда от прилично погребение. И Господ да слезе, пак няма да я възкреси. Написал съм й една епитафия :ТУК ПОЧИВА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА 681 - 2007 МИР НА ПРАХА Й !Бюрокрацията и Корупцията са дадени от Господ за да НЯМА /ЙОК/ Държави на СВЕТА. Вие се борете като ДОН КИХОТ с Вятърните Мелници за да ИМА ВАР /кереч/. Нямате ШАНС Господа. ВИЕ се знаете поименно кои сте и кой на кое поредно място е в ОНЯ СПИСЪК дето е при Господ. Иначе сте турили на гол тумбак чифте пищови и разправяте ,че за там ред няма. Скътайте някой лев за Професионални оплаквачки, че няма кой и една сълза да отрони за Вас!
18
0
 
0
 
! Отговори
vazmuten преди 15 години
Крадеца вика: ДРЪЖ ТЕ, КРАДЕЦА!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
$$$ преди 15 години
напред към демократична България.
16
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
И аз ще гласувам,за единствената действена ОПОЗИЦИЯ в България,а именно ДСБ!
15
0
 
0
 
! Отговори
ЩЕ ГЛАСУВАМ - ДСБ! преди 15 години
2001 година когато беше докаран Симеон Сакскобургготски да направи НДСВ, той беше докаран от КОМУНИСТИТЕ ,с една единствена цел да попречи на битката на Костов за разчистване на териториите oт мафията в България. Когато правиш приватизация, който и да я направи трябва да бъде поздравен само заради волята, че го е направил. Не може като променяш икономиката да няма корупция. Затова плати най-висока цена Иван Костов. Важното е че го направи. И отне възможността на групировките да изотчват на входа и изхода на предприятията, както беше от Беровото време. И за да не продължи управлението на Костов трябваше да се върне Симеон, защото БСП не бяха готови да спечелят изборите.
14
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Пишат разни промити мозъци по форумите и дават оценки за управлението на Иван Костов.Никъде не споменават за наследството което той получи от Беров и Виденов,за разградената държава,за "мутренските" бригади,за откраднатите до 1996г над 93 милиарда долара.За това най-виновен е самия Костов,защото вместо да пищи като заклан /както БСП,ДПС и НДСВ/ какво наследство е заварил,той започна да спасява държавата и да търси път напред.Лошото е ,че спаси държавата и постла пътя напред - към НАТО и ЕС.това ,обаче,се оказа много неудобно за "Червените" крадци и чрез собствените си медии заляха с помия медийното пространство и промиха мозъците на мнозина за да забравят 45години "успешно" управление и 15 години "успешен" преход.Разните писачи по форумите забравят,че Иван костов за 4 години управление вдигна заплатите и пенсиите 10 /ДЕСЕТ/ пъти,а не 10% - от 12 долара заплата на 120 долара при курс 1 долар = 2 лева и пенсиите от 5 долара на 50 .За 8 години след него "успешните" управляващи вдигнаха доходите само с 25 % с отчитане на инфлацията.Преповтаряте приказките на провалените "успешни" управници за чуждите грешки,но за собствените им грешки нито те отварят дума нито вие "разбирачите".Иван Костов е като Стоичков- знаещите и можещите му казват ,че е велик и цял свят му сваля шапка.Простите и неграмотните го плюят и ругаят от завист и злоба,че не могат да достигнат неговото ниво и световен авторитет.За съжаление простите и неграмотните са винаги мнозинство .Резултатите от поведението и гласуването на това мнозинство през последните години са очевадни.Сега ,ако псуват ,да започнат от себе си.По писанията им срещу Иван Костов се разбира ,че пак ще гласуват като промити мозъци и след това пак ще псуват.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ Е НУЖНО ВСИЧКО ТОВА, А ПРОСТО ДА СЕ ЗАБРАНИ СЬС ЗАКОН ,ПОДСЛУШВАНЕТО НА ГРАЖДАНИ И СЛУЖЕБНИ ЛИЦА. ТОВА Е ЕДИН ВИД ТОРМОЗ...ПСИХИЧЕСКИ. КАКВИ КОНТРОЛИ, КАКВИ ГЛУПОСТИ ПРЕДЛАГА КОСТОВ. ТА ПОДСЛУШВАНЕТО Е СЬЗДАДЕНО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ., и се хвьрлят много средства на вятьра, това са пари на народа.
12
0
 
0
 
! Отговори
същият преди 15 години
Костов е драгалевски зет,иначе си е наше момче,от Банишора-един от най-АРИСТОКРАТИЧНИТЕ квартали!