2009: 2 бона заплата за чиновник, депутатите с 29% скок в портфейла

Най-голям шанс за лъвския пай имат служителите, които работят по усвояване на еврофондовете
7 ное 2008 09:08,
67
2009: 2 бона заплата за чиновник, депутатите с 29% скок в портфейла
Снимка: БГНЕС

От Нова година най-кадърните чиновници ще взимат по 2000 лева заплата.

В бюджета вече е заложен скок с 10% на заплатите във всяко ведомство, но отличниците ще получават екстри.

Възнаграждението ще зависи от личните качества и оценките на прекия ръководител.

Най-голям шанс за лъвския пай имат служителите, които работят по усвояване на еврофондовете. Те са най-дефицитни и с най-висока квалификация.

По две хиляди лева ще взимат заедно с премиите и в Комисията за финансов надзор.

В Агенцията за ядрено регулиране може да получават по 1700 лв., а в Сметната палата - 1600 лв. Там работят предимно хора с юридическо и финансово образование, които са много търсени и в частния сектор.

Депутатите път ще се облажат с 29% скок на парите, пише вестник "Стандарт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Аз пък си печеля по 3000 евро от залагания всеки месец и ме боли фара за депутатите.Смешни палячовци.WE AIN'T TALKIN' ABOUT THEM PUNK ASSES - THEY FAKE ASS NIGGAZ.
25
0
 
0
 
! Отговори
emo преди 15 години
Няма лошо да са големи за платите, но най-накрая да започнат да носят персонална отговорност. Тия дето са виновни за НЕ усвояването на евро фондовете да ги осъдят, а не просто, като ги хванат в злоупотреби да си подадат оставката, и ни лук яли, ни лук мирисали. А принципно който си върши работата съвестно нека си взима 2000, лошо няма.
24
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 15 години
Кой е този,който ще даде оценка за кадърноста на тези чиновници,всичко е толкова субективно.На някой от вас наялагало ли му се е скро да ползва услугите на държавните чиновници?На мен ми се наложи вчера,толкова бяха компетентни и любезни, че ми идеше да им разбия *** тикви.И тези диви селянки щте им плащат по 2000 лв........безумна държава,с още по безумен народ,че позволяваме всичко това да ни се случва.
23
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Ти луд ли си ? Там е като на летище и митница - пост се предава само наследствено :)
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дали се знае кои са кадърни кои не.Че от еврофондове още нищо не се е видяло.А иначе нека и частния сектор да вземе пример и да плаща такива заплати.А тия няма ли да открият някое и друго работно место и да го обявят сред "обиновените" хора като нас?
21
0
 
0
 
! Отговори
boah преди 15 години
Браво депутати, заслужихте си го, и да, 29% звучи по-малко фрапиращо от 30%.За следващата година инфлацията едва ли ще бъде по-ниска от вашето увеличение, да ви заседне дано!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е вярно! Аз съм държавен чиновник, главен експерт.Имам трудов стаж 20 год. и две висши образования отвремето когато не се купуваха. Заплатата ми е 490 лв. Това се отнася за политическите чиновници, а не за тези които обслужват населението.
19
0
 
0
 
! Отговори
smeshko преди 15 години
Тези "високо квалифицирани" кадри в еврофондовете, не са ли онези същите, които като ги спряха, шеф-министъра се оправда с тях, че поради некомпетентност и липса на опит в усвояването ги били поокрали. Сега на същите тези хора "виновни" за спирането на фондовете им повишават заплатата. Аз си мислех, че трябва да има уволнени, освободени или нещо такова, за това че поради висококвалифицираността на въпросните персонажи пострада бизнеса в цаля БГ. Но... НЕ ! Явно при това управление колкото по-виновен си, толкова повече те награждават. Аре догодина Гошо е наред да им даде орден Стара Планина - за особени заслуги за развитието на бизнеса в България. Смешен-Плач
18
0
 
0
 
! Отговори
alankulu преди 15 години
za sve6ti da ne im stignat na kopeletata mrusni za pensionerite po 1 lev a za tqh po 29% da puknat vsi4kite v parlamenta ama te i pensiite sa si vinovni 6tot glasuvat za tqh
17
0
 
0
 
! Отговори
няма такива тъпанари преди 15 години
Естествено, че експертите трябва да взимат подобни заплати!Тук става въпрос не за депутати, не за парламентарни кюфтета, а за експерти с образование, които да бъдат привлечени и задържани на мястото на старите номенклатурни кримки в тези агенции, които им е работата да разпределят фондовете. Вие как очаквате да няма корупция именно там, където са големите пари, ако не са създадени НОРМАЛНИ условия за работа на тези хора? Та те допреди година земаха по 400 лв. бе, най-вече младите, току що завършили висшисти с езици и шансове да си намерят много по-нормална заплата другаде! Българинът трябва да разбере, че не можеш да изискваш ефективност ако не предоставяш финансов стимул. Иначе в агенции, държавна администрация, съдилища и прочее ще останат само не-ефективните дъртофелници, дето са свикнали още от бай-тошовото време да си въртят дербните далавери, а младите гхора щюе отидат там където се дават 2000 лв. (разбирай, частния бизнес или чужбина).
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе хора какви са тези клетви?! Защо тази злоба?! За болници и свещи да ги давали... Защо не се замислите, ами това, че държавните чиновници ще получават нормални заплати е прекрасно!!! Ако ги получават в действителност де, ако не е предизборна партенка! Това е една възможност, аз поне така го виждам! Аз съм образован човек, имам иизвестен опит, ами какво лошо има при следващия конкурс в администрацията да се явя, да спечеля местото и да получавам и аз подобна заплата?! От друга страна, работодателите в частните фирми също ще се замислят. Специалистите в България отдавна не са "с лопата да ги ринеш", ако съществува възможност да започна работа в администрацията за повече пари, нали за да ме задържи частния ми работодател трябва да ми предложи най малко същото?! И въобще къде е проблема че някой ще получава много?! Какво по хубаво от това?! Стига вече завист и злоба!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Депутатите път ще се облажат с 29% скок на паритеЕй тия дето ви гласуваха енергийната ефективност!Същите ***!
14
0
 
0
 
! Отговори
Подпалвач! преди 15 години
Това е цинично! Това е абсолютно грозно!!! Не стига че нищо като хората не могат да свършат ами и с 1/3 по-високи заплатиОГЪН ДА ГИ ГОРИ!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За гробове,цветя и свещи да ги изхарчат!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доста малко са 2000 лева. С тях кадърни хора няма да задържат на работа. В частния сектор плащат доста повече за такива специалисти.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Заплатите, за които се говори не са високи за стандарта в България. Просто трябва да се увеличат заплатите на всички, които работят, а не само на някои. Всички, които сме "наемни" работници, изпитваме трудности със семейния бюджет (разбира се, не всички...).
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето това повишение имат предвид политиците,като се стягат за криза.
9
0
 
0
 
! Отговори
държавен служител преди 15 години
Къде са 10 % за тази година в МЗХ!!!!!Защо не ни се заплащат празничните дежурства???
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кюфтенцата станаха скъпички.Не могат да си ги позволят душиците.Безочието им край няма.Ама и ние сме овце.Мразя я тая държавица.
7
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
.STIGA SME SPALI.KAKAV ZINIZAM,NA FONA NA TOVA KOETO SE SLU4VA,TE SI VDIGAT ZAPLATITEEE,BOJEEE,SABERI SI VERESIITE