Търсят шеф на ДФ "Земеделие"

Министерството на земеделието ще се съобрази с отказа на млекопроизводителите да се включат в млечния борд, обяви земеделският министър
11 ное 2008 21:00, Красимир Ангелов
5
Търсят шеф на ДФ "Земеделие"
Валери Цветанов. Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието и храните ще се съобрази с отказа на млекопроизводителите да се включат в Националния млечен борд, обяви земеделският министър Валери Цветанов.

Според него Млечният борд може да продължи да съществува като отделно търговско дружество, но вече няма да бъде монополна структура, която представлява интересите на бранша.

Министърът заяви, че преди шест месеца е помолил млекопроизводителите да се разберат кой ще ги представлява, тъй като неправителствените организации не са част от активите на МЗХ.

"В края на този период се установи, че вместо да се обединяват под идеята за Млечен борд, те продължават да се
разделят на отделни асоциации", каза Цветанов.

Ако в следващите два дни не се постигне съгласие за това кой да оглави ДФ „Земеделие” след оставката на Атанас Кънчев, някой от заместниците му ще заеме временно поста, каза земеделският министър пред БНР.

“В момента се водят интензивни разговори и дискусии по въпроса. Ако не успеем до края на този Министерски съвет да предложим такава личност, най-вероятно с решение на Управителния съвет на Фонда ще сложим за определен период от време временно изпълняващ длъжността”, уточни Цветанов.


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ekspert преди 13 години
ДПС да обяви търг за длъжността директор на фонд "Земеделие". Уверен съм, че ще спечелят както печелят и изборите. Една идея за коалицията, в предстоящите промени на закона за избиране на народни представители, променете думата "избори" с "търгове".
3
0
 
2
 
! Отговори
istina преди 13 години
Проблема е че някои хора си помислиха че фонда е само далавера.Далавера правят мишките които са началник отдели или някакви си.А хора като Асен Друмев търкат заради тях наровете
2
0
 
2
 
! Отговори
pacho преди 13 години
Нека сега тези които наклеветиха Асен Друмев да намерят заместник на Кънчев.Никой не иска май да поеме фонда
1
0
 
2
 
! Отговори
CV преди 13 години
НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА Е ГЬОТФЕРЕН, НА ТОВА ПРОПАДНАЛО УПРАВЛЕНИЕ!!!