НДСВ иска приватизация на "Топлофикация-София"

Приватизацията трябва да стане, при условие че купувачът е и стратегически инвеститор с международен опит в бранша
14 ное 2008 12:16,
2

НДСВ настоява за приватизация на "Топлофикация-София", заяви в Народното събрание зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев.

"След като принципалите на "Топлофикация-София" - Министерството на икономиката и енергетиката и Столичната община, две години не се разбраха и не взеха решение за съдбата на дружеството, от НДСВ сме окуражени от станалото вчера и подкрепяме решението на Столичния общински съвет (СОС) Общината да предостави всички свои акции на Министерството на икономиката и енергетиката", каза Велчев.

Позицията на жълтата партия е уточнена вчера. НДСВ призовава МИЕ да приеме решението на СОС и незабавно да започне приватизация на "Топлофикация-София".

Това трябва да стане, при условие че купувачът е и стратегически инвеститор с доказан международен опит в бранша, да има прозрачна и реална конкуренция, за да се гарантират максимални постъпления от продажбата и да се покрият задълженията към „Булгаргаз“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Правилно. И не забравайте преди това да вдигнете цената на топлото, сградна инсталация и тракса мощност. Но между другото вие вече имате опит. Нали преди да продадете БТК на безценица, вдигнахте таксата за абонамент.И да делите 8x5x3.yr Абе в тази държава няма ли да се намери един свестен политик, който да основе партия: Симеон- обратно в Мадрид/ без имотите/.