Портиер или смелчага? ДАНС почва да рови около Караали

Депутат от ДПС отрича съществуването му, Кръстьо Петков иска да го закриля; Доган засега мълчи
14 ное 2008 14:07,
57
Портиер или смелчага? ДАНС почва да рови около Караали
Ахмед Доган засега мълчи. Снимка:Булфото

Във връзка с изявлението на Керим Караали по Нова телевизия Софийската градска прокуратура е възложила на ДАНС проверка за изясняване на изнесените данни.

Караали твърди, че е "ръководил т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи (ДПС)".

"Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти", заяви директно предшественикът на Ахмед Емин в партията.

Самият Емин се самоуби на 17 октомври тази година в дома на лидера на партията Ахмед Доган.

Според Караали "по това време партията е била много затруднена".

Часове след признанията по теливизията, депутатът от ДПС Ахмед Юсиен заяви, че Караали е бил портиер:

"Аз не знам той да е работил това, което е работил Емин. Нямало е такъв човек“, отсече Ахмед Юсеин.

Запитан дали ДПС е имало финансови затруднения в началото на своето създаване, депутатът каза, че преди
да получат субсидията, по закон, както е сега, партията се е издържала от членски внос в размер на 50 лв.

В открито писмо до главния прокурор известните учени проф. Кръстьо Петков, доцент Боян Дуранкев и финансовият експерт Кольо Парамов, заявяват, че Керим Караали заслужава да бъде национално и международно закрилян, независимо от подбудите, накарали го да проговори години след криминалните събития.

 "Доказателства за това как висши политически функционери не само контролират, но организират и управляват престъпни бизнес мрежи бяха дадени пред стотици хиляди телевизионни зрители.

Караали преодоля страха и неписаните закони за отмъщението и проговори с факти - цитирайки имена, сделки, препоръчителни писма и други подробности от действащите задкулисни партийни мрежи", се казва в писмото до Борис Велчев.

"Ред е на специализираните органи - прокуратура, следствие, антикорупционни комисии - да реагират според конституцията, законите на страната и европейските стандарти за съответствие на поведението на властимащите с общоприетите демократични правила.

Даваме си сметка, че най-тежка ще е мисията на Главната прокуратура, която би трябвало да се самосезира по разкритията. Очакваме, че над замесените персони в този безпрецедентен криминално-партиен скандал няма да бъде разпънат политически чадър.

Надяваме се на продължение на започналото разплитане на корупционите мрежи по висшите етажи на властта, нанесли тежък удар върху външния имидж на България и причинили огромни финансови щети на гражданите данъкоплатци", пишат още проф. Кръстьо Петков, доцент Боян Дуранкев и Кольо Парамов.
 

Dnes.bg припомня, че вчера лидерът на Федерация "Справедливост-България" Сезгин Мюмюн изпрати  открито писмо до Ахмед Доган, в което му задава седем въпроса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много известни учени на глава от населението имаме.
15
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
стана като в приказката където едно детенце извикало "Царя е гол!" и всички прогледнали за истината .......години наред ДПС се кичи с несъщестуващи "дрехи" но сега истината лъсна !!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чакаме, Г-н Главен прокурор! Чакаме да се прозинесете за Ахмед Емин, за купуването на гласове, за незаконното финансиране на партиите, за новото дело срещу Митьо Очите и т.н.! Логичният въпрос е дали за всичко това ще ви стигне остатъка от мандата, какво сте направили до сега и с какво точно се различавате от предишния Главен Прокурор?
13
0
 
0
 
! Отговори
fff преди 15 години
Доган бей, вземи се самоубий!!! По-безболезнено ще е, иначе на следващите избори нищо добро не те чака ПЛЕШИВ ТЪРТЕЙ
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пак стана интересно
11
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
известните учени проф. Кръстьо Петков, доцент Боян Дуранкев и финансовият експерт Кольо Парамов..червените *** се обадиха и търсят медийна изява!Къде бяхте до 89т..Какво сторихте през зимата 89-90 и купонната система...Как заклеймихте управлението на ж.Виденов..Как оценявате управлението на сер-Гей...Цирк на глутница лапачи..и червени ***!
10
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Кои служби , приятелю ! Кои ? Нали всички там са комунсти ! Те точно това правят и за това са призвани от Партията - Майка. Да ни върнат отново при големият брат. По на изток.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BRAVO NA KARAALI. ZAKRILQITE GO NEGO A I V SICHKI SVIDETELI SEGASHNI I BADESHTI.
8
0
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 15 години
Много умен портиер - браво!!!! А казват, че ДПСарите били неуки, неграмотни и нямали кадри. Отлично за смелостта, портиере!!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижда му се края на Доган. Грешката му е, че много парадираше с възможностите си. И в другите партии има много ловки играчи, на които даже не знаем имената. Но със сигурност ДАНС ги знае и е крайно време да се разчисти българската политическа ***.
6
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Глупости.Неговото исказване ще бъде коментирано в Европа и ще бъде следено. Този човек добре си е направил сметката за това което каза. Топката е в полето на ДАНС и Съдебната система. Всъщност дори бъдещето на България в ЕС зависи от тяхната реакция. Хората отодавна съжеляват, че са приели България в ЕС и многократно не само ни напомнят , но и наказват , така че този път службите, колко и да не им се иска , ще трябва да си свършат работат.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Другия беше секретарка, тоя портиер..... пфу
4
0
 
0
 
! Отговори
malen4o преди 15 години
Според мене такива като тоя дето твърди, че е работил и че е имало разби игри. Той като е много отворен и сигурно не е доволен вече от това което е получавал а сега кранчето вече е спряно и няма на къде! ***/***
3
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Още един потенциялен мъртвец. Ще го гръмнат , като стой та гледай. Не става така. Трябват факти доказателства и пр. В противен случай сме в сферата на клюките. Тук е България. Няма такова животно , като полиция,прокуратура,съд ,затвор. Сега ще се юрнат да го опровергават ,докато го гръмнат и после пак керванът щи си върви. Това е за съжаление ! В тази територия не съществува правният иструмент - Закрила на свидетел.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моля за списък кой и кога ще бъде гръмнат.
1
0
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
И тоя ше се самоубие без да иска!