Предшественикът на Емин: В ДПС работихме с мафиоти

Керим Караали призна: По мое време ДПС беше търговска партия, Доган и Касим Дал прибираха парите
14 ное 2008 08:14,
97
Предшественикът на Емин: В ДПС работихме с мафиоти
С Доган най-много общувал убитият бизнесмен Фатих. Снимка: БГНЕС

"Аз ръководех т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи (ДПС). По мое време нямаше длъжност - началник на кабинета на Доган. Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти".

Това каза пред Нова телевизия Керим Караали, който е бил ръководител на Бизнес центъра в ДПС преди назначаването на Ахмед Емин в партията.

Емин се самоуби на 17 октомври тази година в дома на лидера на партията Ахмед Доган.

Според Караали "по това време партията е била много затруднена".

"Нямахме пари, спираха ни телефоните, парното. В централата работеха около 28-30 души, които не получаваха редовно заплата. И когато идваха бизнесмени, искахме от тях по 1000 долара, 1000 марки. След това ги вкарвах при Доган. Той взимаше парите в касата", разказа още Караали пред Нова телевизия.

Според него по това време ДПС е било търговска партия. Караали твърди, че парите се прибирали от Ахмед Доган и Касим Дал.

"При нас няма документи, няма подписи. Всичко бе устна договорка", добавя още той.

Бившият председател на Бизнес центъра в ДПС на няколко пъти каза, че партията е участвала в продажба на петрол от Русия за Турция. Той каза още, че се е срещал и със Стьопата, който бе убит ден след атентата срещу Илия Павлов.

Стьопата е бил посредник за връзката между Рем Вяхирев и ДПС. Караали казва, че има подписано Пълномощно от Касим Дал. "Това не са клевети. Това са действителни случаи", подчерта още Караали.

С Доган най-много общуваше убитият бизнесмен Фатих, каза още Керим Караали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Касапинът издигнал секирата и с див рев посред общите читашки ругатни, стоварил я с всичката си сила върху лежащия на дръвника батачанин. Глух удар се раздал на всички страни, но главата още стояла на тялото Секирата се издигнала повторно, червените кърви на широки бразди прошарили бялото тяло и страдният мъченик направил едно малко движение не за самозащита, не за отбрана, не от страх, а за да си пригоди по на място врата, за да отбегне по-нататъшните неудачи на касапина Последвал нов удар, не толкова глух и не толкова ясен и главата на жертвата се търколила на два разкрача, а тялото се сгромолясало около дръвника Ето и втора жертва подир малко и втора отсечена глава! Ето и трети мъченик и трета глава Кръвта текнала на потоци по земята! Смъртоносните удари непрекъснато следвали един подир друг, пригласяли на околните диво-радостни ръмжения и отваряли вратата на вечността за мъчениците християни! Жертвите стояли и с някакво тъпо и сънливо хладнокръвие чакали реда си Никакви плачове, никакви сълзи, никакви разкаяния и жалост, никакви вълнения и страсти нищо, нищо не движило и не безпокоило никого! Тук-там се чували само гласове на деца бозайничета, които не можали нито да разбират, нито да чувствуват грозните удари на смъртта от касапски ръце Като че никой не мислел за живота и като че такива мисли съставлявали тежък грях пред горещата кръв, която течела от човешкия дръвник! Стоян не пусна кръв казвали те шепнешката помежду си като изгледвали плахо и току-речи безсмислено търколената Стоянова глава далече от тялото му. А виж Цветан! Каква кръв! Всичкото лице на касапина се опръска!.. Нека се напие с човешка кръв, допълвали други. Нека се напият с човешка кръв! повтаряли със затвърдяло и ледено презрение обречените християнски и за народа мъченици.На много гадове сме подлагали вратовете си-- ДА СЕ ИЗПРАВИМ А ?
76
0
 
0
 
! Отговори
пери преди 15 години
Ако сте следили разговора с Караали внимателно,сигурно сте забелязали твърдението му,че хората идващи при Доган са знаели още през 1999г за идването му на власт.
75
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Не милее за своя народ оня, който не пази в сърцето си спомена за неговите страдания
74
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Еееее, нямам нищо против да живея с ***,турци,африканци и пр.,но да се държат човешки. ДПС е виновна за много неща - населиха всички български райони с диви ***,башибозук и всякаква зган на които 20 г. никои нищо не можеше да каже.Живея в северна България и си нямате на идея какво чудо е ,ако трябва да живея с такива турци и ***-няма да стане.Не знам кои нормален човек ще търпи тая ***. Проклети да сте, кръвопийци! Бог да ви убие!. . викнал ядовито поп Нейчо, плюл с отвращение и омраза в лицето им и препречил ръката си срещу вдигнатите ножове, като единствена защита на нещастното и беззащитното му стадо! Тогава бесните помаци го хванали, отрязали му ръцете, извадили му очите, скубали му брадата и след много други мъки го убили. Неговите жаловити ридания и предсмъртни охкания възмутили дори някои стари жени, които забравили собствените си беди и изразявали негодуванието си със заплювки. Но башибозуците нямали очи за такива човешки нежности; на тях им трябвало именно това, което им се давало и можали да правят с ненавистните им ***. Те навлезли в училището като рояк оси и подзели клането с ножове, пушки и пищови. Батачани не правили никаква защита, защото нямало с какво. Някои се мъчили да се бранят с откъртени дъски и дървета от училищните чинове, други се хвърляли с юмруци срещу ятаганите, но такива случаи били редки и без сетнина. Повечето от мъжете гледали да се крият помежду жените, на които толкова не силили касапите, и по разните кюшета, дупки и празноти. Разсвирепелите помаци ги търсили и гонили като ловджийски кучета, ходили по закланите и живите като по отсечена трева, мачкали жени и деца, клали, трепали, обирали и вършили всичко като че по произвола на кървавия си нож Плачовете, риданията, стенанията, жалостите, отчаянията и детинските писъци по загубените си майки и бащи, които обикновено трогват и най-каменното сърце, насълзяват и най-кръвожадните очи, омилостивяват и най-алчущите за свирепост души на тях не само че не действували като на човешки същества, но им служили за някакво особено тържество, за някакво скотско въодушевление Захванало да се мръкнува. Башибозуците излезли от училището, като изкарали със себе си няколко останали незаклани, или неодушени жени и деца, за да ги мъчат за пари. В училището останали скрити около двеста души мъже под дюшемето, дето имало празнина около един метър по цялата сграда. Тия клетници мислили, че са се спасили от смъртта; обаче, ръката на черната съдбина им била написала друга по-страшна участ от оная на изколените. Помаците като излезли от него, донесли газ, разлели го по потона и го запалили. Някои от скритите изкъртили дъски по дюшемето с цел да избягат, но бивали убивани; всички други изгорели живиТекстът е подготвен по изданието: Бойчо. Въстанието и клането в Батак (исторически очерк) съвременна редакция Православна беседа, по едноименното издание, Пловдив 1892 г. фототипно издаден от Културно-просветно сдружение Възраждане на град Батак и
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе на някой направи ли му впе4атление 4е тур4унът Керим Караали говори за връзки на Доганците все със изтрепани хора. Излиза 4е Доганецът е жив и 4е той ги е резнал. Или *** вземи бележка от убития кой го е колнал.Ако този мушморок беше свестен щеше да даде тези пoказания след всяко убийство.Знаел, пазел неказавал е равно на съу4астие , макар 4е никой не го бил питал. И двете изявления , това на Маймун Мюмюнев и това на Керим Караали са поръ4кови. Поръ4ал ги е този който иска да разбие трийната коалиция. Само 4е на4инът е подмолен и пълен с въпроси.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В МОМЕНТА...В който ДПС мине в опозиция(ако въобще доживея този ден)....Тогава БРАТЯ Българи ще разберете що за партия е ДПС ...и защо 500 години сме били под Турско...Бог Да Пази България
71
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Специални поздравления за точната характеристика на българската действителност..Интелигентно ..кратко...ясно..Надявам се да продължаваш в същият дух
70
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Законни са, политиката и бизнеса..., Незаконна е престъпността...Законно е и политиката да изразява точно определени икономически интереси - на работещи, на дребен или среден бизнес, земеделци и т.н... , а Незаконно е бизнеса, за да спечели, да използва в сделките си, престъпни групи или политическа корупция(ТОВА Е МАФИЯ)...ОСОБЕНО НЕЗАКОННО, е управляващи политици, да използват държавните служби за насилие(днес е ДАНС), за да рекетират бизнеса и престъпността с "Лично техен и партиен данък"(ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ)... СВРЪХ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е..., когато се съюзят - политици, бизнесмени и престъпници, за да използват трите вида насилие(държавно, икономическо и физическо), за да ОГРАБВАТ ЦАЛАТА НАЦИЯ, ЧЕ И ФОНДОВЕТЕ НА Е.С. ...Това е ново световно явление, ДЕЙСТВАЩО В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ, носителите на което сполучливо са наречени от някой - КЛЕПТОКРАЦИЯ!!!За тези хора няма бели и черни, християни и мюсулмани, българи и турци..., тези "хора" прекарват ВСИЧКИ НИ ПОД НОЖА!!! За сега икономически, но ако трябва и физически(и точно затова ни говорят за ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ)...
69
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Абе , не искам да ти слизам на нивото. Той като е мафиот, Костов, Царя, Бойко Борисов и др. какви са? А и кой те пита, дали турците трябва да живеят в България или не? Така че не се вълнувай много, никой не ти иска разрешението да живея тук.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди години доган посочи Иван Костов за крадец след като той отказа да удовлетворява исканията му, защото постоянно ескалирали, след това той посочи и симеон за алчен и ненаситен -искал си горите и имотите-дори да е така те са от баща му и дядо му, а откъде са милиардите на голтака агент сава.А на турците ,които се правят на обидени, не са'' обиждани'' от други, а от турците на границата.Защитавате доган, защото се облажихте от властта в смесените райони, там за българи работа няма навсякъде са назначени турци и малко *** за цвят.Купиха им дипломи и макар и некадърни, напълниха службите с тях.И министрите от дпс са некадърници ,само крадат, те дори са с и по 2-3 имена.Защо не се говори истината-виновен бил доган, а всички турци, *** и помаци невинни ли са ,след като го избират за да се възползват от властта.Изключенията са много малко.Не пишете на шльокавица, не си правим труда да ги четем.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДПС е ТУРСКА партия.....едва ли има значение на кои Турци...било Български или Пакистански.......Докато я има НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ще е РАЗЕДИНЕН.....
66
0
 
0
 
! Отговори
Pfff преди 15 години
I ako tova beshe normalna i logi4no deistvashta durjava sega sushtia toia triabva da otgovariaa pred sudia .... koiato puk na svoe misto triabva da go osudi. I ottam cialoto dps ...
65
0
 
0
 
! Отговори
Перфектната система преди 15 години
Това си е част от плана на ДС за разрушаване на ДПС - лошо няма. Винаги има начин да докажеш работил ли е някой някъде и като какъв. Тук спор няма - пича и бил портиер и нищо повече от "шеф на водопад". Обаче да ни мислят за пълни балъци - това си е направо обидно. Пуснат някой да дрънка глупости при ченгето Коритаров и само защото е в национален ефир, даден прокурор, който само това е и чакал скача моментално, а след това разни "щатни" те разсипват направо с коментарите си! Е тва системата е голямо нещо, шъ знаиш.:))) От такава държава човек трябва само и единствено да се пази, защото рано или късно се превръща в жертва!
64
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
много е просто когато видиш един Бг гражданин от турски и *** произход да е в парламента в партии като ДСБ,СДС,НДСВ,ССД
63
0
 
0
 
! Отговори
Котаракъ преди 15 години
Вие наистина ли вярвате,че този агент на ДС,защитава вашите ин-тереси и работи за вашето добруване ???Абе, вие не разбрахте ли, че този *** и ортаците му ви изпол-ват, като марионетки, за да запаят власта си и да трупат иманевръз имане, докато вие тънете в мизерия и бедност.
62
0
 
0
 
! Отговори
57 преди 15 години
НЕ РАЗБИРАМ логиката ти:ДПС е партия на разделението между етносите.Ако я няма естествено турците ще се присъединят към идеалите ,било то на СДС,БСП или друга БЪЛГАРСКА партия,ще са заедно на митингите.....а то сега какво е:ХАРЕСВА ЛИ ВИ ?????
61
0
 
0
 
! Отговори
Обещах преди 15 години
Аааа,то от много страни им застилат черги,хубаво да стъпят на краяг им,че като дръпнат,лесно да падат всички.Личи си кой от кое котило е излязъл-по днешната история.но ще я научат истинската.
60
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
дами и господа разберете го един път и завинаги щоме се гласува за една партия това означава , че има нужда от такава партия а дали тя ще се нарича ДПС или нещо друго е без значение
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вие като гласувате , хората на доган ще ви гледат ли! Не дразнете лъва ! На следващите избори вместо 35 ,ДПС ще има 50 депутата
58
0
 
0
 
! Отговори
ppppp преди 15 години
dogan e gaden tur4in,mafiot....turcite nqmat rabota v BALGARIQ!!!!!!!!!