"Аз съм агроинженер, викат ми свинар"

У нас няма олигарси, а политици, които се държат като леки жени, а аз такива движения не правя, пресметлив съм, сподели Георги Гергов
26 ное 2008 10:01,
45
"Аз съм агроинженер, викат ми свинар"
"Аз съм пресметлив човек и такива движения не правя". Снимка: БГНЕС

"Политиците се държат като лека жена, която в семейството си е почтена и непорочна, а когато излезе на улицата, прави каквото си иска".

Това сензационно откритие направи пред БНТ пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който стана член на Националния съвет на БСП на последния конгрес на партията.

Бизнесменът отправи остри критики към българските политици, заявявайки, че всички те са корумпирани.

Гергов попита откъде са парите им, след като повечето носели костюми за хиляди долари.

"Аз съм пресметлив човек и такива движения не правя. В последните 3 месеца съм чул поне 100 определения за олигарх. В крайна сметка това върши работа на някой", каза още Гергов.

Той допълни, че в годините на целия преход се е познавал с всички властимащи.

"Как ще купят нас, успелите хора, как ще ме манипулира мен някой политик? Той не може да ме купи, той не може да ме изнуди. Може ли днес нещо да се случи на терена на бизнеса, ако ние не сме там! Зад всяка една политическа сила има кръгове, бизнес и лобита. Аз знаех, че когато се кандидатирам, ще бъда залят с помия", заяви Гергов.

На констатацията на водещия, че не очаквал такава откровеност от него, пловдивчанинът заяви: "Те имат студия, учат ги как да си мърдат ръцете, какво да говорят. Аз нямам опит", каза той.

Близкият до президента Георги Първанов бизнесмен продължи с откровенията си, заявявайки категорично, че в България корупция има, но в същото време попита дали някой в държавата въобще знае какво сме подписвали с ЕС по време на предприсъединителния период.

"Оттук нататък ще търсят нещо. В България няма олигархия. Ние сме много малка държава. Няма олигархия, тук има корупция", каза още социалистът.

Той обяви, че неговата сила е в семейството, което той запазил, и че дължи всичко на него.

В пристъп на неочаквано откровение Гергов обяви, че никога не е очаквал, че ще бъде това, което е днес.

"Аз съм агроинженер, викат ми свинар. Няма как това, което съм го научил по онова време като ръководител на комплекса, да не го използвам за себе си. Лягам си всяка вечер със 100 млн. лв. кредит и ставам всяка сутрин със 100 млн. лв. кредит", каза още пловдивският предприемач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гледаше 32 *** аз съм му ходил на свинарника на село
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***.....добре че е параванов да го сложи да му управлява панаира, който откраднаха от България. Като приберат Гоце, свинаря ще обяви официално фалит..
44
0
 
4
 
! Отговори
калин преди 15 години
Страна на червени свинари е това Бг-ту.
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
svinarite na mezeta za koleda
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
само как го е казал поетът
41
0
 
4
 
! Отговори
ralin преди 15 години
И БУКЕТИТЕ ДЬРЖИ ВСЕ ЕДНО СА СВИНСКИ БУТОВЕ (:
40
0
 
2
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
Тоя - свинския лекар - беше я здравата закършил преди 2 год. дадоха му Панаира в Пловдвив /точно - дадоха му го, защото има едва 10 % дялово участие/, с чиято собственост гарантира нови те си кредити и навири пак свинските си уши. Какъв бизнесмен е тази *** на всяка власт? Да е създал нещо ново. Дават му готови - преспективни предприятия, изсмуква ги до следвощото и т.н. Той *** в селския сиор не е имал - дадоха му свинарници - издои ги. Дадоха ме мелница - също. Хотел май някъкъв с парите построи. После Първанов го уреди с Панаира. Сега го тури в ЦК -естествено да дава обратно мангизите. Иначе ще е социалния байряк на БКП. Да им е честит на бабите с червено съзнание и празни тенджери!
39
0
 
2
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
38,не обиждай свинарите...Хората си гледат животните и не се занимават с политика...Има обаче някои "елитни" свинари, дето са влизали в *** само докато са учили в селскостопанското... Но те не са никакви свинари, а най-обикновени парвенюта! Асоциацията с Ивайло и историята на Боларските борби в древен Търновград изобщо не е случайна и много натраплива в контекста на Гергов и "свинарските" му изказвания... Но истината е, че Ивайло първо е излязал на улицата и едва тогава е станал цар! Много тънък детайл-разлика, но много съществен! И какво сега, Гергов - стана престижно да си свинар ли? Хех... Ами сватосай се с некое свинарско семейство тогава...
38
0
 
2
 
! Отговори
pedpe преди 15 години
Свинари от цял свят,съединявайте се!
37
0
 
1
 
! Отговори
Dido преди 15 години
Ne si nikakav svinar,a si palen
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
DOBRE, TOVA LI ZNA4I USPQL.... S TOLKOVA KREDITI... A KAK SE vzimat takiva krediti bez 6apka, politi4eska... SME6NIK!!!
35
0
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Комунистите имат афинитет към определен род дейности това се демонстрира и от Гергов, който е свинар. БСП тачи и хората, чиито родове са се занимавали с подобна дейност като Свинаров, който беше даден на царя за военен военен министър. Следват много примери Луканов - луканка - продукт от свинско и телешко, Дойнов - от глагола доя - не става ясн той ли дои или него го доят, Овчаров, Плугчиева - освен че е лесовъд, с възможност да затрие 500 млн евро, явно има общо и с плугове, също като Овчаров
34
0
 
1
 
! Отговори
yyy преди 15 години
1.Човек се ражда уморен и живее, за да си отпочине2. Обичай кревата си като самия себе си3. Денем почивай, за да можеш нощем да се наспиш4. Не работи - работата убива5. Ако видиш някой да си почива-помогни му6. Работи по- малко, отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи другиму!7. Спасението е в хладната сянка- от почивка никой не е умрял8. Работата носи болести- недей да умираш млад!9. Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай, ще видиш, че ще ти мине!10. Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш.11. Който спи зло не мисли
33
0
 
1
 
! Отговори
СТАН преди 15 години
защо се чудиш бе екземплр неясен. я се погледни в огледалото и ще видиш защо ти викат свинар. ами просто физиономията ти е свинска. а сигурно тези които те познават имат и нещо друго в предвид
32
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Да станеш кредитен милионер е те това е успех!!!Да въртиш партийните пари и още да не си гръмнат...да ако забрави защо му са отпуснати парите..ако забрави кой му е отруснал парите..ако забрави да се отчита редовно ..то сигурно ще го сполети съдбата на М.Велев...Ил.Павлов..Кюлев...Луканов..Добре е да не се самозабравя!Следите оставят...и децата му ще се притискат..дса добре го е казал че си ляга и си става с този дълг от 100 милиона..сигурно и затова се чуди докога ще има този шанс да се събужда!Бъди послушен Гергов и редовно се отчитай на столетницата......Ха сега тези защитници на БСП/БКП да ми посочат олигарх не произлязъл от червената номенклатура...Дайте да ги видим олигарсите на Костов например..дето по цял ден плюете вече 11г и от които 7г не е във властта!Представете си каква щеше да е реакцията на червената партокрация ако по негово време се спрат 500милиона евро!БСП управлява вече втори мандат!Първия път бе с участието на сакса после с участието на Доган!
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ти не си свинар ,ами направо си си ***!
30
0
 
1
 
! Отговори
кера преди 15 години
Браво.90% такива като тебе са в твоята партия.Дерзайте ,остава още малко.
29
0
 
1
 
! Отговори
или преди 15 години
1. За какъв "успял" се счита този индивид, след като има заеми за 100 млн.? Успял е бил Форд, защото парите му са били от труд.2. Как може да бъде залят с помия някой, който произвежда помия и цял живот е бил в помия?3. Щом като той стои зад политиците, не значи ли това, че той ги манипулира, а не те него? А защо ли? От високо идейни подбуди ли?4. Къде е завършил обявената от него екзотична специалност "агроинженер"? Така ли пише в дипломата му?
28
0
 
1
 
! Отговори
или преди 15 години
1. За какъв "успял" се счита този индивид, след като има заеми за 100 млн.? Успял е бил Форд, защото парите му са били от труд.2. Как може да бъде залят с помия някой, който произвежда помия и цял живот е бил в помия?3. Щом като той стои зад политиците, не значи ли това, че той ги манипулира, а не те него? А защо ли? От високо идейни подбуди ли?4. Къде е завършил обявената от него екзотична специалност "агроинженер"? Така ли пише в дипломата му?
27
0
 
1
 
! Отговори
със КОСАТА преди 15 години
Бившият министър-председател Иван Костов направил черно пророчество в кулоарите на парламента часове след атентата срещу съпруга на Весела Лечева Манол Велев. Костов обяснил на Костадин Паскалев, че Георги Гергов е нарочен за убиване: "Пазят го добре, ама няма кой да го спаси. Ще го застрелят". Телевизионният журналист Христо Казашки обаче чул репликата на Командира и веднага побързал да информира Гергов."Да му е.а майката на Иван Костов!". Така реагирал пловдивският милионер.