Много ме боли...

Станишев: Никога не сме насаждали антиевропейски настроения, а сега - разочарование
28 ное 2008 13:03,
194
Много ме боли...
Снимка: БГНЕС

"Мен като българин и като министър-председател много ме боли от това решение (спирането на 220 млн. евро от ЕС за България – б.р.), защото това наистина е разочарование, защото през всички тези месеци съм видял колко усилия бяха положени“.

Това каза от парламентарната трибуна Сергей Станишев в коментар на решението от Брюксел.

Според премиера отговорност за спиране на парите "по принцип носят всички министри и зам. министри".

Попитан дали Съветът на тройната коалиция ще обсъжда оставки в управлението, Станишев изтъкна, че "по-важният въпрос е бюджет 2009 г., в чиято макрорамка не бива да има основна промяна, а що се отнася до оставките – по тази логика трябва да се уволнят половината финансови министри в ЕС".

"Категорично се противопоставям на твърденията на опозицията, че коалицията е насаждала антиевропейски настроения. БСП и трите управляващи партии никога не са правили това", категоричен бе той и отново каза, че не това са очаквали, а справедливата оценка на ЕС.

"Очаквахме по-голяма обективност, но няма да се откажем да подобряваме работата на администрацията, защото това е необходимо на страната. Няма да се примирим обаче, когато постиженията на страната, модернизирането на страната, икономическият растеж, не се оценяват по достойнство", каза той.
 
Станишев добави, че негативният образ на България се натрапва и от зачестилите негативни публикации в Западна Европа.

Доколко реалистични са обаче тези публикации или само придърпват информации, които са публикувани в продължение на 10 години, попита Станишев.

"Не е въпрос положителният образ да се изгражда чрез 2-3 позитивни публикации или интервюта, това е въпрос на много работа. Няма нужда да убеждавам когото и да било, че негативното боравене с факти не работи за образа на България", каза Станишев.

Той се обърна към опозицията с думите: "Имайте мярка за това, което приказвате за страната ни. Има хора, които толкова агресивно и арогантно петнят образа на страната, че мен ме е срам. Хубавите неща и позитивният образ се градят с дълги години, а много бързо се рушат", завърши премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
chovechec преди 15 години
az sam obiknoven chovechec i moje bi za tova ne vijdam niscto polojitelno v upravlenieto na komunqgite.Az chovecheca vijdam samo che patischtata sa ujasni bitovata prestapnost osobenno v malkite gradove i selata e ogromna,zaplatite sa smeschni a opredeleni oligarsi blizki do vlastta sa svrah bogati vidimo po kolite,kaschtite i standarta im na jivot,vijdam saschto i nechuvanata naglost na vlast imaschtite.Kazvam si moje da e taka zaschtoto sme na balkanite no kato gledam vsqka edna darjava pokrai nas za 20 g. drapna mnogo napred a nie samo nazad.Gospodin stanichev vie sas vsichki ot NDSV,BSP i DPS saipahte samochustvieto ni kato hora,horata bqgat ot BG,rajdaemosta e niska korupciqta ogromna.Mahaite se vie ne ste hora.
192
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Поздравления !!!
191
0
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 15 години
davat pari, stoim magistrali, te si pra6tat tirovete, nqma magistrali ,pra6tat ni pozdrvi
190
0
 
0
 
! Отговори
очи преди 15 години
Виждам, т.н. Крис, оглеждам се и виждам: безпримерна наглост, на бялото се казва черно, неуспехът и позорът се представят като достойнство, чувам за ограбени с куфарчета пари от България и виждам странно появили се за една-две години след 1989 г. мулти-богаташи, виждам дуещи се наследници на висши комунистически партийни функционери - капиталисти, без да са изработили един лев, виждам палати и дворцови имения, както и панелни коптори и дъсчени бараки и закон за саниране, иначе десетки хиляди лева глоба (за чии ли джобове?), виждам автомобили за милиони и зъзнещи бездомници до гарата, виждам яхти и източвони порш жт транспорта, виждам строителни акули, които за поредния си милион безмилостно, но и глупаво унищожават, гори, езера, лонгози, животни, "Камбаните", морето, виждам частни плажове въпреки, че крайбрежната ивица е държавна и от северната до южната й граница по закон трябва да можеш да минеш без да те прогони някоя мутра, виждам стотици хотели на батковци и братковци, едно от които доведено преди 7-8 години да "оправи България" (е оправи я, вкл. с брейдитата), виждам, макар и не много добре и космически кораби. Виждам парвенюта управници (нашите наемни работници, служители, от нас назначени!) да се правят на крале като се пишат ловджии - елате ни вижте - убихме беззащитно животно, но не защото са гладни, следователно да изпитат удоволствие от отнемането на живот. А и на всичко отгоре грозотии-жени също се правят на амазонки и ловуват - сигурно за си нахранят отроците, които са пратили да учат в чужбина. Виждам и един министър на здравеопазването ловджия!!! Виждам и човеконенавистническо здравеопазване и хора, които никой не лекува, защото са безнадеждни ... и т.н. и т.н. Но ти не виждаш това, или искаш другите да не виждат, защото ако се продължи изброяването, може да се стигне и до теб или синовете ти ... Нищо не се прави случайно. Добре си изпестил старата практика - отбранявай се чрез нападение, а в твоя случай - чрез манипулация. Само дето никой вече не вярва на каскети, а на сметките за парно и електроенергия, които ни изсмукват кръвта и ни принуждават да живеем като животни. Хайде, викай сега "Ура, другари".
189
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I R BABOON :)
188
0
 
0
 
! Отговори
I.I. преди 15 години
mnogo te boli...onaq rabota mai samo...
187
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Абе Станишев,Запънал си се като магаре на мост, моето момче!Напоследък си ВИДЯЛ, че били положени много усилия(ТИ НАИСТИНА НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВИШ)..., може и така да е, но и КАЦА БЕЗ ДЪНО ДА ПЪЛНИШ, ПАК СЕ ИСКАТ МНОГО УСИЛИЯ, НО ОТ ТОВА ПОЛЗА НЯМА...., А ТОЧНО ТАКА ИЗГЛЕЖДА ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ПЪЛНЕНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА КАЦА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ!!!Остави бюджета, на някой който разбира от това, а ти сега имаш изключителната възможност ДА СИ ПОДАДИШ ОСТАВКАТА, а А.ДОГАНОВ ДА ДУХА СУПАТА, така дори ще имаш шанс да спечелиш изборите!!!Да ти кажа още нещо малкия,Вина за спрените пари по принцип носиш ти, на основание Чл.108(2) от Конституцията, а финансовият и ресорните ти министри, отговарящи за спрените пари, имат пряка вина и носят съдебна отговорност съгласно Чл. 108(3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. Те носят отговорност за своите действия. Сам се досещаш, че такава ще им бъде търсена след 7-8 месеца...!!! Поне послушай батко си Марк Грей...Той ти каза:"...Мога категорично да заявя, че в ЕК няма никакви планове да се публикува последващ доклад..., ЕК има намерение да изпрати нови мисии..., След това ще подготвим междинно осъвременяване... Може би през януари,... февруари..., А след това през лятото ще подготвим следващите "големи" доклади. За тях също не мога да посоча дата... Зная много добре, че през 2009 година ще се случат различни събития... (РАЗБИРАЙ ИЗБОРИ И НОВО ПРАВИТЕЛСТВО...)Човека Ви го казва в прав текст... ПОЖАЛИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, защото докато управлява днешната "Триада", няма да дадем нито евро на България!!!...И ГО ПРАВЯТ, НАЛИ СИ РАЗБРАЛ!!!
186
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е затва няма да пускат журналисти и ще ги изтикват навън.
185
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този пръст досега е бил у гъзо на Дуган.С две думи -надушвам ,че сме от една порода
184
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Бат Бойко, не раздрали! критиките на ЕС са до тебе! Защо още не си балирал *** от Дондуков #1 и от Народното Събрание и не си ги пратил в Суходол, Силистра или още по-добре зад граница, в Русия, че много вонят бе, да му се невиди! Айде Бат бойко, вземи се в ръце и давай, пък ние ще помагаме!
183
0
 
0
 
! Отговори
tosunbey преди 15 години
A..kakva snimka!!Bingo!!!
182
0
 
0
 
! Отговори
G преди 15 години
НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ГОРДИ-а вие г-н станишев не сте
181
0
 
0
 
! Отговори
ot obezbolyvashtite преди 15 години
Този от снимката, който си бърка в носа и няма елементарна култура има наглостта да прави преценки.На този на снимката дайте да му купим еднопосочен билет за СССР,без право на връщане -българина -Димитриевич!!
180
0
 
0
 
! Отговори
jhkg преди 15 години
kato te boli sloji si vuzelin smotanqk takuv!!!!!
179
0
 
0
 
! Отговори
komsomoletz преди 15 години
sergej e svjat maj toj denonostno raboti da podobri polojenieto na balgarija .ako ne beshe upravlenieto na bsp sega da sme 20 pati po-zle
178
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе Сергеят да не си извади очния нерв така?Между другото - евала за подбора на снимка :)
177
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Май и тея ще си ходят с ритници от парламента... не става само с приказки и ПР. Хората от ЕС казаха каде са проблемите , каза и кой е причинителя... назоваха се имена.СърГей ако искаш да не станеш най проклинания и мразен политик и гаден кумонист вкарай някой виновен в затвора !!!
176
0
 
0
 
! Отговори
gadove преди 15 години
ЕС като направи забележка за Софийския ***, имаше предвид правителстото.
175
0
 
0
 
! Отговори
B55 преди 15 години
Ако толкова го бе заболяло тоя сополанко трябваще да свърши поне нещичко че да се види работа ама то не . А как да стане ? Не парите да спрат ами и воиски да пратят да ви озаптят крадци такива !!!
174
0
 
0
 
! Отговори
maketo преди 15 години
Oнзи ден гърция извади 28 милиарда,повтарям милиарда,за подпомагане на малкият и средният бизнес,във условия на криза.Вие откраднахт 28 милиарда 4ервени башибозуци.Когато не си кадърен си отиваш,не 4акаи да бъдеш пребит с камъни 4ервено евреиско из4адие.