Много ме боли...

Станишев: Никога не сме насаждали антиевропейски настроения, а сега - разочарование
28 ное 2008 13:03,
194
Много ме боли...
Снимка: БГНЕС

"Мен като българин и като министър-председател много ме боли от това решение (спирането на 220 млн. евро от ЕС за България – б.р.), защото това наистина е разочарование, защото през всички тези месеци съм видял колко усилия бяха положени“.

Това каза от парламентарната трибуна Сергей Станишев в коментар на решението от Брюксел.

Според премиера отговорност за спиране на парите "по принцип носят всички министри и зам. министри".

Попитан дали Съветът на тройната коалиция ще обсъжда оставки в управлението, Станишев изтъкна, че "по-важният въпрос е бюджет 2009 г., в чиято макрорамка не бива да има основна промяна, а що се отнася до оставките – по тази логика трябва да се уволнят половината финансови министри в ЕС".

"Категорично се противопоставям на твърденията на опозицията, че коалицията е насаждала антиевропейски настроения. БСП и трите управляващи партии никога не са правили това", категоричен бе той и отново каза, че не това са очаквали, а справедливата оценка на ЕС.

"Очаквахме по-голяма обективност, но няма да се откажем да подобряваме работата на администрацията, защото това е необходимо на страната. Няма да се примирим обаче, когато постиженията на страната, модернизирането на страната, икономическият растеж, не се оценяват по достойнство", каза той.
 
Станишев добави, че негативният образ на България се натрапва и от зачестилите негативни публикации в Западна Европа.

Доколко реалистични са обаче тези публикации или само придърпват информации, които са публикувани в продължение на 10 години, попита Станишев.

"Не е въпрос положителният образ да се изгражда чрез 2-3 позитивни публикации или интервюта, това е въпрос на много работа. Няма нужда да убеждавам когото и да било, че негативното боравене с факти не работи за образа на България", каза Станишев.

Той се обърна към опозицията с думите: "Имайте мярка за това, което приказвате за страната ни. Има хора, които толкова агресивно и арогантно петнят образа на страната, че мен ме е срам. Хубавите неща и позитивният образ се градят с дълги години, а много бързо се рушат", завърши премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TOZ AKO E MAZKAR VEDNAGA SHTESHE DA SI PODA DE OSTAVKATA
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Боли го зад..ника след снощната оргия.Крадливи ***
31
0
 
0
 
! Отговори
Чабук преди 15 години
Чива или Чиба, ти да не си роднина на премиера, а ?!?
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Би било чудесно ако разбираш това, което преписваш!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ok no posle kato izvadil prasta kvo e napravil?
28
0
 
0
 
! Отговори
gr преди 15 години
Много ме боли...отзад !
27
0
 
0
 
! Отговори
Чудомир преди 15 години
Ako трябва да опиша мисълта на приемиера аналогично, то е следното. България се явява на състезание по спринт на 100 м. След първия кръг първите (Европейските държави) завършват за 10 секунди (да речем). България завършва за 1 минута. Дотук става ясно, че сме зле и трябва да се предприемат мерки (усилия) за подобряване на времето и да се доближим до 10-те секунди. След известен период от време (мандат) се изправя Станишев и казва - Ние положихме много усилия и сега бягаме 100 метра не за 1 минута, а за 59 секунди. Кой ще отрече прогреса. Изводът е, че премиера си поставя цел не да достигне 10 секунди, а да намали предишното нереалистично време. Хитринка, за съжаление на която доста хора вярват. Серго се е отдалечил от реалността и направо е влязъл в матрицата. Тези услилия са някакви жалки конвулсии за напредък, които според него са най-голямото българско постижение. Но дар словото му е на много високо ниво. Любопитно ми е дали си вярва?
26
0
 
0
 
! Отговори
Джу преди 15 години
Но се оказва, че той просто си е невменяем!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
И аз мисля точно по този начин. Но това не е само двоен стандарт, ЕС е една безпринципна политическа система. С неясна доктрина, мъгляви, утопични цели и икономически програми съпътствани от манипулации и шантаж. Така е. Освен всичко това ЕС е една затворена и ограничена система. А пък страните-членки с всеки изминал ден и час губят своя суверенитет и свобода при вземане на важни вътрешно политически и външно политически решения. И така позиционирана "системата" все повече има допирателна до диктатура или някаква форма на утопично алтруистки триумвират, отколкото на нещо демократично и релативно
24
0
 
0
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 15 години
Брехххх!!!Че от кога е българинт тоя??Нали е украинска *** по паспорт?
23
0
 
0
 
! Отговори
dadad преди 15 години
ееее как няма да го боли К. СерГея, толкова труд положиха да окрадат парте, толкова прах хвърлиха в очите на ЕС комисарите, че се полага уж някакво усилие ....Интереса е обаче стратегията на СерГея, от просперираща икономика в баламурските му речи преди месеци, през разклатена икономика, за която тези 220млн лв са решаващи и до тормозеното уродливо братче в семейството на ЕС. С нетърпение чакам новия доклад на ЕС, когато най-накрая ще бъдат свалени картите на масата и хората от Страсбург ще си кажат каквото имаха да казват но СерГея перефразираше с половин уста и доволна усмивка.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ОСТАВКА! ***!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха ха ха !Абе ти чуваш ли се бе!? Комунист и морал!!!! Нема таково животно!
20
0
 
0
 
! Отговори
дядо господ преди 15 години
к'ъв българен си ти ве другарю Димитриевич!кво стана то сеа - част от медийте и по-голямата част от народа водят анти-българска кампания, така ли другарю Димитриевич? Ти и твоите бездарни крадливи пужаци сте едни родолюбци ли? Хайде една независима агенция да преброй колко хора мислят така, а? И не си бъркай в носа като ти говоря, *** с ***!
19
0
 
0
 
! Отговори
Лисан преди 15 години
Да си беше сложил вазелин бе, нямаше да те боли толкова!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
моите поздравления за снимката,заглавието и представянето на новината.напълно обективно е и е в съответствие.предлагам журналистите да се кандидатират на следващите избори.
17
0
 
0
 
! Отговори
PR преди 15 години
Ами прав е човека,ние такова хубаво реноме имахме като държава и правителството толкова се стара да го подобри,а някакви клеветници го сринаха за два-три дни,срамота другари,срамота.....:)))
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми като те е срам,напускай.Подавай оставка на правителството.Ако имаш и капка морал де.
15
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
много ме боли k ..... a от това решение (спирането на 220 млн. евро от ЕС за България, аз моят живот съм си оправил, казал сер-гей и си бръкнал в носа.
14
0
 
0
 
! Отговори
фъцфъц преди 15 години
Боли те оная работа!