Много ме боли...

Станишев: Никога не сме насаждали антиевропейски настроения, а сега - разочарование
28 ное 2008 13:03,
194
Много ме боли...
Снимка: БГНЕС

"Мен като българин и като министър-председател много ме боли от това решение (спирането на 220 млн. евро от ЕС за България – б.р.), защото това наистина е разочарование, защото през всички тези месеци съм видял колко усилия бяха положени“.

Това каза от парламентарната трибуна Сергей Станишев в коментар на решението от Брюксел.

Според премиера отговорност за спиране на парите "по принцип носят всички министри и зам. министри".

Попитан дали Съветът на тройната коалиция ще обсъжда оставки в управлението, Станишев изтъкна, че "по-важният въпрос е бюджет 2009 г., в чиято макрорамка не бива да има основна промяна, а що се отнася до оставките – по тази логика трябва да се уволнят половината финансови министри в ЕС".

"Категорично се противопоставям на твърденията на опозицията, че коалицията е насаждала антиевропейски настроения. БСП и трите управляващи партии никога не са правили това", категоричен бе той и отново каза, че не това са очаквали, а справедливата оценка на ЕС.

"Очаквахме по-голяма обективност, но няма да се откажем да подобряваме работата на администрацията, защото това е необходимо на страната. Няма да се примирим обаче, когато постиженията на страната, модернизирането на страната, икономическият растеж, не се оценяват по достойнство", каза той.
 
Станишев добави, че негативният образ на България се натрапва и от зачестилите негативни публикации в Западна Европа.

Доколко реалистични са обаче тези публикации или само придърпват информации, които са публикувани в продължение на 10 години, попита Станишев.

"Не е въпрос положителният образ да се изгражда чрез 2-3 позитивни публикации или интервюта, това е въпрос на много работа. Няма нужда да убеждавам когото и да било, че негативното боравене с факти не работи за образа на България", каза Станишев.

Той се обърна към опозицията с думите: "Имайте мярка за това, което приказвате за страната ни. Има хора, които толкова агресивно и арогантно петнят образа на страната, че мен ме е срам. Хубавите неща и позитивният образ се градят с дълги години, а много бързо се рушат", завърши премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Мен като българин и като министър-председател много ме боли х. от това решение ....."
52
0
 
0
 
! Отговори
JABATA преди 15 години
ti kade vidia tazi dobre platena rabota po-to4no. i kakvo po-to4no namira6 za dobre plateno. kurvelakat li?
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много си прав Костов или Борисов ще оправят БГ
50
0
 
0
 
! Отговори
komunist преди 15 години
извинявайте ама сам куку
49
0
 
0
 
! Отговори
JABATA преди 15 години
vazelin4e iska6li, 6te ti uslujim, taka po-nejno vliza.
48
0
 
0
 
! Отговори
Kris преди 15 години
Хора събудете се вече, напрао нямам думи , все повече се убеждавам , че тук се плаща за коментари. Как може да плюете постоянно по БСП , абе вземете малко се поинтересувайте какво е станало през този мандат, какво е направено , неща които през предишните 15г , общо да ги вземем неможе да стигнат тези 3г управление. Чули сте от някъде това станало , онова станало , БСП това , БСП онова. Май е в гена на българина само да плюе и то без покритие . Само мързеливите се оплакват и мрънкат. Огледайте се, само работа имя навсякъде и то добре платена. Безработни са само тези които ги мързи да работят. Само безделници и платени *** стоят тук и от това , че няма какво да правят цял ден пишат глупости. Пак казвам огледайте се какво се случва, аз ще дам пример с моята община-Марица. Трети пореден мандат управлява човек от БСП , името му е Запрян Дачев. Ами просто елате и вижте какво се случва, най-богатата община в България, с почти никаква безработица , едни от най-големите предприятия на балканите , като Либхер, Сокотап и т н. Няма да изброявам , само ще кажа , че всичко това е направено от червен кмет и червени съветници...Относ Евросъюза винаги съм ги казвал , там ни чукат колкото и когато си поискат. Точно когато влязохаме се срещнах с дни поляци , младо семейство , те ми казаха , че в полша заплатите са по 500 евро , но цените са двойно дори тройно по скъпи от колкото при нас. Ще цитирам какво ми каза поляка " Сега , когато сте вътре в прехваления ЕС , ще видите какво са кризи , ще видите какво ви чака, както ние го виждаме в Полша..."Не ви ли е ясно , че те няма да ни изгонят , и че ни взеха защото ние сме им нужни много повече от колкото те на нас. Не ви ли е ясно , че всичко това с АЕЦ-Козлудуй е защото "братята " французи строят своя АЕЦ в Румъния , и естествено нашата им пречи. Тези договори които подписа синьото правителсто на Костов , са едни от най-срамните за България в най-новата и история. Винаги съм давал един пример, ще го дам и сега. " Ако вие сте група бизнесмени с много пари , ядете пиете на една маса и до вас идва беден , мръсолив *** (да ме извиняават ***, не съм расист) и иска да седне и да яде с вас на масата, вие ще го допуснете ли ????" Грешката на БСП е , че просто не намира пътя да осведомява хората за това което всъшност се извършва и се прави. И накрая искам отново да отправя един призив- Хора не бъдете овце , не слушайте какво се говори из разни сайтове , медии и т н , осведомявайте се самите вие, от това което виждате , което се случва!
47
0
 
0
 
! Отговори
komunist преди 15 години
ТОДОР ЖИВКОВ УРААААААААААААААААААААААААААААААААА
46
0
 
0
 
! Отговори
komunist преди 15 години
БКП БКП БКП УРААААААААААААААААААА
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Убий комунист, спаси дете !
44
0
 
0
 
! Отговори
hristian3 преди 15 години
Преди всичко вие зададохте ли си въпроса,какви хора работят за държавния апарат,а и въобще досега в нашата най-нова история??Не разбрахте ли,че шуро-баджанащината в Европа не върви??Но въпроса ми е ,знаете ли,че в едно малко по развито общество от нас-например Румъния досега щяхте да сте в затвора най-малко.......И ако нямате политическа и личностна доблест,и морал за да си отидете с достойнство(нещо невиждано досега)Разберете,че"който не може да целува ръка-целува ***"-и сега вие сте на ход!Честито!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
KOMUNIST преди 15 години
shto ni e ES mozem s rusiya
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не оставки и предсрочни избори,а глави трябва да хвърчат вече в българия,нови хора трябват на страната,а не някакви буклуци наричащи себеси опозиция която също е управлявала, и всички знаем какво е направила и тя едно голямо нищо.
41
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 15 години
СерГея го боляло ... боли го дирника, тоя хамстер, безхаберен! А народа боли ли го? А, бе Серго? Кажи бре, секс-символ трамваен? Народа не само го боли, народът е в агония! Глад! Студ! Данъци, такси, сметки! Корупция, престъпност! ***, джамии, ***, болести! Безправие, безверие, бездуховност, бездушие, безпътица! Ако, сега те боли СерГейчо, да вземе да излезне сред хората, та да усети "народната любов" ... онова дето го бяха направили навремето на другото Гейче на име Фъ. Дъ., ще му се стори като майчина целувка! Изедниците и националните предатели, трябва да бъдат съдени (и осъдени), съобразно правилата за разправяне с предателите!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ало chiva ли си какво си не знам, но така като чета писанията ти и ми става ясно защо Българията е на този хал. Естествено, че който дава парите ще диктува условията... *** малко да поразгледаш хората в останалите страни членки как са оползотворили средствата... стига с това тесногръдие и комунизъм...
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
pazete si kozenite obuvki ,4e shte sa delikates sled 3. meseca
38
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
заради твърдоглавието на комунистите ще страдаме ние,спрените пари престъпната шайка ще извади от нашите джобове,за да не спират далаверите на отговорните другари,сега е моментът да падне това КОРУМПИРАНО правителство
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
dokato pravyat metani na douuan taka shte e
36
0
 
0
 
! Отговори
pepe преди 15 години
Другарю civa,след двукратен прочит на твоите материялизирани и стилизирани ,облечени в пурпуночервено мисли,най-после разбрах какво е значението на звънката дума"словоблудство".За което благодаря,както казват фламандците на валонците,когато искат да ги утрепят.Марш в Северна Корея ***!
35
0
 
0
 
! Отговори
Ристаки преди 15 години
Присъединявам се към коментара на #7. Браво!
34
0
 
0
 
! Отговори
Mihal4o преди 15 години
*** дано ти изгният червата.Да те любя в долния червен червей.Докарахте България и българското общество до мизерия.Грам не ти Пука за държавата и за хората благодарение на които съществува тази страна.*** такъв,с тези крадените пари които взехте от Българския народ,замак да построиш с 11 стаи да бъде и във всяка стая болно дете да гледаш.