БСП не иска два вота в един ден

Червените настояват 58 депутати да бъдат избрани мажоритарно, а изборите да се проведат в различни дати
12 яну 2009 10:51, Красимир Ангелов
56
БСП не иска два вота в един ден
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се обяви срещу искането на НДСВ парламентарните избори и вотът за Европейски парламент да се проведат в един ден.

“Аргументът, който прозвуча по–настойчиво е спестяване на бюджетни средства. Той е естествен, защото всеки се тревожи за такива разходи. Но изборите за Европейски парламент имат своя проблематика. Те имат един свой механизъм, условия за провеждане. Изборите за национален парламент са свързани с други цели и въпроси”, бе категоричен председателят на Народното събрание.

БСП настоява 58 народни представители да бъдат избрани мажоритарно, а изборите да се проведат в различни дати,  стана ясно от думите на Пирински пред БНТ.

“Консенсус в БСП има - беше постигнато съгласие, че тези предложения ще бъдат внесени. Въпросът, който остана открит е колко да бъде предложението за едномандатните райони“, добави председателят на Народното събрание.

Според него, започващата зимна сесия на парламента ще бъде интересна и изпълнена с много работа.

“Не съм склонен да подценявам нито един от детайлите на подготвяните протести пред парламента, защото технологията напомня тази от преди 12 години, когато се стигна до безпрецедентен щурм срещу парламента”, каза още Пирински по отношение на готвените тридневни протести, които започват на 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dogan e dalnoviden politik i spored men shte gi natisne i neshtata shte si doydat na mqsto
34
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 15 години
Явно си доволен от члена на ДОГАН!Лижи си го със здраве!И най-вече -пиши на БЪЛГАРСКИ!Вземи си и вазелин да поемаш и другите депесарски членове.Приятен полов акт!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da se snishim i da izchakame.Te she se razberat i polojenieto sas sigurnost shte se opravi.Po dobre da rabotim i da spasim ikonomikata na Balgaria
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az sam dovolen ot koaliciata
31
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 15 години
Такива са само в БСП-дпс-АТАКА!Ето до къде им стига наглостта:" Румен Овчаров на плаж в БразилияСпоред слухове в парламентарната група на БСП бившият министър на икономиката Румен Овчаров, който е и сред най-запознатите с газовия договор, е на почивка в Бразилия и ще бъде в парламента на 14 януари, когато трябваше да е първият работен ден на депутатите, съобщава в. "Класа"."Овчаров празнуваше Нова година в Рио де Жанейро, на плажа Копа Кабана. Каза ни, че газовата криза не го интересува, защото не е министър на енергетиката, обясниха пред Класа депутати от левицата. От избухването на кризата насам депутатът е с изключен мобилен телефон. Според непотвърдена информация той е закупил празничния новогодишен пакет много отдавна. Проблемът не го интересува, защото сега Овчаров е шеф на комисията по бюджет и финанси и подписът му не стои под договора с Газпром. Освен това самият документ се намира в секретната секция на парламента от два месеца и депутатите имат достатъчно време да се запознаят с него. В левите редици вчера вървеше и друг слух че Овчаров е в България и е на лов. Според запалени ловци обаче вчера не е бил ловен ден и не е възможно Овчаров да упражнява любимия си спорт. "
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Spored men tiq deto shte hodiat na 14 sa bez rabota lentqi i alkoholici. Nikoi normalen i dobre zaplaten nqma da si riskuva rabotata, da bade uvolnen i bez pari da si gleda semeystvoto. Po dobre da izchakame da premine krizata, a prez tova vreme neshtata shte se upravqt
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕДОВОЛНИИ БЪЛГАРИНО НА14 ануари ела с НАС ДА ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ ***.НЯМА ДА ИМА КОИ ДА НИ СПРЕ. ДА ЖИВЕИ БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ. ФЕСОВЕТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИТЕ ДА ОТИВАТ СТЯХ В АНАДОЛА-*** ДА И ПРАВАТ КАТО ТОЛКОВА ГИ ОБИЧАТ???
28
0
 
0
 
! Отговори
bek преди 15 години
Както научи Рога и Копита, към редовните полицейски и жандармерийски части, които ще охраняват парламента отвън на 14 януари ще се присъединят и депутати-авджии от управляващото мнозинство, както и техни симпатизанти от други парламентарни групи.На тях ще бъде поверена охраната на вътрешните помещения на Народното Събрание и на аварийните изходи към градинката пред Художествената галерия.Авджиите са се организирали по молба на Георги Пирински, който е изказал съмнения в лоялността на полицията и на жандармерията, особено след неотдавнашните пушещи и водни протести.Доайенът на авджиите Дончо Цончев вече е пренесъл арсенала си от Нови Хан. Той е скрит зад червения ъгъл в стаята на парламентарната група на Коалиция за България. Същото е направил и Радослав Илиевски, който обеща на нашия репортер, че ще се стреля етично: само по мъжки екземпляри и само ако са в движение.Броят на депутатите с ловен билет е удивително голям и е възможно да не достигнат оръжия, коментира депутатът Румен Ангелов, основател на Първа частна милиция. Той е направил предложение за целта да бъде освободена от хранилището на Военна прокуратура пушката, подарена на Иван Иванов-Рилски от винпром "Пещера".Знаменосец на новосформираната депутатска чета ще бъде Клара Маринова, която от вчера бродира знаме с лозунга "И ловец съм и рибар съм...".
27
0
 
0
 
! Отговори
Благоев преди 15 години
"В дружба пионерите крепнат и растат, няма да намерите като пионерите дружни по света....." Браво на продължителите на БКП! БСП е непоклатима, не си мислете, че може да я помръдните, тя яко се е барикадирала -бабички, детковци, пръцкащи, тръцкащи..... всички пионери са в редиците .
26
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 15 години
БСП ще си останат сами в това си искане. Всички останали включително и ДПС ще искат изборите да с в един ден. Все пак това екскурзии това автобуси... разход си е все пак.
25
0
 
0
 
! Отговори
lqv преди 15 години
a ti shte hodish li da i qdesh glavata
24
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 15 години
Днес е времето да сложим край на това крадливо правителство-глоба за източване на САПАРД,отлагат отново делото на МАРГИНИТЕ!ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ?
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nalqgay si parcalite che she qdesh darvoto
22
0
 
0
 
! Отговори
десен преди 15 години
Всички на протест-14.01.2009-11.00 часада смажем главата на триглавата ламя!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Pirinski komandva parada
20
0
 
0
 
! Отговори
антитиран преди 15 години
ще изметем дебелият ДОГАН!КОЙТО ГЛАСУВА ЗА БСП И АТАКА -ГЛАСУМВА ЗА ДОГАН!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ НО НЕ И ЗА ТРОЙКАБСП-АТАКА-ДПС!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ne hodete na 14 pred parlamenta nqma da se sluchi nishto
18
0
 
0
 
! Отговори
komunist преди 15 години
da izmetem GERB i sinqta sgan
17
0
 
0
 
! Отговори
писна ми преди 15 години
Мръсен червен !14 всички пред парламента.*** ще внася проект да не се допускат повече протести пред парламента!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
доган ще каже как да се проведат изборите.Той командва парада.Гоце сергей и дедо ще играят както той им свири.Нищо ново под слънцето на таз робска земя.Някой да е виждал шефа на мъжките секретарки или пък да е чул да казва нещо сега?Той ще каже последен как да се проведат изборите и така ще бъде.Не си хабете приказките.