Министрите кандисаха. Седмица ваканция по Гергьовден

4 и 5 май почивни и две съботи за отбработване – 25 април и 9 май
19 фев 2009 13:01,
72
Министрите кандисаха. Седмица ваканция по Гергьовден
Снимка: Булфото

4 и 5 май ще бъдат почивни дни, решиха министрите на днешното си заседание.

Само преди седмица кабинетът отхвърли предложението на социалната министърка Емилия Масларова.

Тя обоснова предложението си, като обясни, че в противен случай двата празника 1 и 6 май ще се разкъсат. 

Дадените допълнително почивни дни ще се отработват в съботите на 25 април и 9 май.

„Дългата ваканция, която слива Деня на труда с Гергьовден, ще осигури по-добра почивка на хората и по-пълноценен работен процес след това“, обоснова решението Масларова.

Министърката призова за и по-ефективно усвояването на почивните дни, както и да даваме шанс да се развиват отрасли като услугите и туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
http://forum.dechica.com/download/file.php?avatar= 495_1201306501.gif
30
0
 
0
 
! Отговори
dexter.blog.bg преди 15 години
ще трябва да поработим съботите
29
0
 
0
 
! Отговори
dimsum.blog.bg преди 15 години
Супеер заминаваме за риба цяла седмица!!!Е,не сме като в Европата дето си имат банк холидейс и не ги отработват,но една седмица почивка си е гот.
28
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Да, искам да почивам и ще почивам, АМА НЕ МОЖЕ ТАКА!!! Миналата седмица казват "Яжте дедовия, нема почивка", днеска "Има почивка"! Егати държавата! Човек нищо не може да планира! Точно защото НЯМАШЕ ДА ИМА почивни дни, избрах да направя почивка през Юни, и си задвижих нещата, които вече не подлежат на промяна, и губя пари от работни дни! А сега СЕ ОКАЗВА, че можело и през май да се направи, АМА ОТ ДНЕСКА! Писна ми от тая скапана държава!
27
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
изборите!имало криза..???и то световна!Кризата е за да се изчисти дълга на богатите!Бедните да духат ракията!В пиянството си тоз народ да забрави що е червен геноцид!БСП+ДС=ГЕРБ АТАКА...ВМРО...НАПРЕД С ЛИДЕР..НДСВ..
26
0
 
0
 
! Отговори
От мен преди 15 години
Ей, какви хора сте бе? На Вас никой с нищо не угоди.
25
0
 
0
 
! Отговори
fun.blog.bg преди 15 години
Ше починем яката
24
0
 
0
 
! Отговори
dexter.blog.bg преди 15 години
Eхаа... ще си починем добре и ще гътнем по едно стадо млади овце :))
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...е най-глупавата идея, която е сътворила Масларова за тази година!
22
0
 
0
 
! Отговори
todor.blog.bg преди 15 години
Ей перфектно, ще се ходи на сърф
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
.....май няма друго за казване
20
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
преди се изхвърляха колеги от работа и се изпращаха в Белене като "народни" врагове.С "трудящите се" червената терористична шайка размазваше отговорността за безбройните си престъпления.Стига с тези номера!
19
0
 
0
 
! Отговори
pepi преди 15 години
Абе я да мълчите бе, като не искате да почивате, ходете бачкайте извънредно. Винаги събота не се стои до края на работния ден и почти нищо не се случва, така че, забивайте обратно глави между релсите и не разсъждавайте
18
0
 
0
 
! Отговори
Kalinka преди 15 години
При положение, че работя всяка събота е .....
17
0
 
0
 
! Отговори
petya преди 15 години
Работя в международна компания и искам да Ви кажа, че в много развити Европейски страни не отработват. А колкото до това дали в условията на криза е подходящо да се почива или не ще Ви кажа, че проблемите на хората няма да се решат с 2 работни дни.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ТИЯ ДЕТО ПИШАТ НОВИНИТЕ НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТ ЧЕ ДНЕС Е ДЕНЯТ НА АПОСТОЛА БОРИЛ СЕ И ЗА СВОБОДАТА НИ? ИНАЧЕ ВСЯКАКВА ПУМИЯ, АМА НЕ И НОВИНИ.
15
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Пизна ми да има по 6 дневни работни седмици за да може министрите да си разплуят и без това дебелите седалищни части, които на всичкото от горе и в работни дни не ходят на работа! Трябва да подписват трудов договор тези загубеняци!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дано в моята фирма, да си работим и да не се налага съботи да отработвам.....тези нямат и грам мозък! Ужас! Вместо да работим, когато и белите държави работят, езък за бизнеса....пак загуби! Вместо в условията на финансова криза, да се прави всичко възможно, за да се стабилизира ситуацията, а така и малкото чужди клиенти ще загубим за тези дни! Кой в Европа работи в събота?!! Мислете малко, преди да си приемате голиама почивка, която ще е ок само за вас!
13
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Къв е проблемът със съботите? На 25-ти Април ще се работи, но понеже 20-ти (Понеделник) е неработен, та това ще е 5-ти работен ден от седмицата. А преди това ще сме почивали 3 дни. Е, кво?После 1 ден почиваме и ще работим само 4 дни - 27-30-ти. После голяма почивка 6 дни, и работим само на 7, 8 и 9-ти Май (Събота). Почиваме 1 ден и ни чака пак нормална 5-дневна седмица! :)
12
0
 
0
 
! Отговори
Доника преди 15 години
Докога шепа *** ще решават кога да работят хората и кога-неЗа националните празници съм съгласна. Но това отработване трябва да е по желание. Който иска да почива- има отпуски за това. Защо трябва да ме карат да работя в съботите и седмицата ми да стане 6 дневна, когато нито един министър и депутат няма да се мярне на работа от Великден та чак до 24 май?Че те ни карат през годината да работим повече от 7-8 съботи, ако се види как събират празници и работни дни. Това никъде по света го нява.Ако толкова са се загрижили за почивката на хората, да не се отработват дните. А да бъдат за сметка на дни от отпуската. А не с диктат отгоре. Това и при Тодор Живков го нямаше. Влачат народа както им е удобно, а ние си мълчим.