ДПС поглъща НДСВ

Доган поканил царя да се явят с общи листи на евроизборите – като либерална коалиция
11 мар 2009 10:00,
121
ДПС поглъща НДСВ
Снимка: Булфото

ДПС и НДСВ да се явят заедно на европейските избори в либерална коалиция. Тази покана отправил неотдавна Ахмед Доган към Симеон Сакскобургготски, съобщава вестник “24 часа”.

Офертата на Доган била лансирана на неформална вечеря между него, царя и премиера.

Присъствали и представители на партийните екипи, тъй като темата била за изборното законодателство.

Срещата била на 24 февруари – преди дебатите по последния вот на недоверие.

Макар и на маса, партньорите влезли в тежък спор за настояването на НДСВ за избори 2 в 1.

Ядосан от упоритостта на жълтите, Ахмед Доган обявил аргументите им за несъстоятелни и се троснал: “Ако тревогата ви е, че неубедително представяне на НДСВ в европейския вот ще се отрази на националното, този въпрос може да бъде решен в коалиционен формат”.

Така дал знак, че ДПС предлага обща листа с царистите за Европарламента.
“Беше напълно сериозен. Царят се усмихна и вечерята продължи в по-приятна атмосфера”, казва пред изданието депутат, присъствал на вечеринката.

Според друг очевидец обаче лицето на Симеон се смразило и офертата на Доган останала без отговор. Темата повече не била обсъждана.

Двамата отново се видели насаме следващия уикенд извън София.

В партийните централи на НДСВ и ДПС обаче и до днес не са осведомени какво точно са си казали на четири очи Симеон и Доган.

“Има насърчителни сигнали от европейските либерали за такова обединение, но те никога не са си позволявали намеса в нашите работи, няма да го направят и сега”, обясни човек на Сокола.

Според него меракът на НДСВ за коалиция е по-голям.

“Ние проблеми с изборите нямаме, те имат”, обясни той. Но натърти, че засега се обсъжда само съюз за европейските избори, не и за националните.

Обща листа с ДПС не е възможна, категорични бяха вчера повечето от царистите.

“Коалиция с Доган е като целувка със смъртта”, пошегува се дори един от тях. И обясни, че ако НДСВ отиде с ДПС на евровота, няма никакви шансове след това за самостоятелно влизане в националния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
задавам си въпроса за какво празнуваме 3-ти март
19
0
 
0
 
! Отговори
gnushev.blog.bg преди 15 години
Царя си го лансираха комунистите, защото се осетиха че не могат да вземат влъстта от Костов. Аз не съм за Костов, но истината е че той вдигна тотално фалирана и огробена държава от комунистите. И ако трябва да сме честни точно неговите идеи ни вкараха в евросъюза. И ако не беше той сега можеше националните ни езици да са руски и турски.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I dvamata u kausha v edna kiliy mrasni gadove.
17
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
Не е Костов, Доган ходеше при него в Мадрид, след като бе подготвена почвата за неговото идване. Вярно е, че Костов опосредствано - чрез управлението си - помогна за успеха на Симеон, но не го е искал, защото му беше конкуренция.
16
0
 
0
 
! Отговори
бивш монархист преди 15 години
Тоя *** се съюзи със ЦАря на шмекерите !!!!Никой да не гласува за тия АНАДАОЛСКИ ***!!!СЕГА ЩЕ ВИДИМ И ОБединението БКП+НДСВ+ДПС!!!!един дол дренки
15
0
 
0
 
! Отговори
Бончо преди 15 години
Вие си гласувате незнам по какви обеждения за които решите Те после се коалират по свой си убеждения защитавайки личните си интереси !
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Интереса клати феса" е казал великия българин! Тази царска "особа" е готова и с дявола да се съюзи заради имоти. Нали сега пак съди България за още имоти... Той отдавна се е присъединил към новите еничери. Проклет да бъде!
13
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Костов е виновен.Той доведе царя тука,а царя се спои яко с турската партия.Не гласувайте за Костов,а царя да си ходи вече,време е!Нека не допускаме повече турци във власта,за да не се окажем отново под турско робство.
12
0
 
0
 
! Отговори
VOIV преди 15 години
Мама Ви ***, няма нищо свято за вас от НДСВ и ДПС!Само гори и летящи чинии Ви интересуват.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалка картинка, мошеник до мафиота ... и това управлява държавата
10
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
Точно така, даже се беше снимал заедно с тия ченгета и *** за един предизборен плакат; по този начин недвусмислено им даде рамо, макар че тогава не успяха да влязат в парламента.
9
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
Не сте съвсем прав. Тази теза е удобна на комунистите - всички да са маскари. Доган е един от най-развращаващите българската демокрация, защото преигра във всичко: с "възродителния процес", със силната подкрепа на САЩ за него и за ДПС поради първото обстоятелство и заявяваните от Доган либарални възгледи; с подкрепата от Европа (пак главно поради тази причина); с подкрепата на СДС и на демократите изобщо (докато не се сдуши със създателите си от БКП/БСП); с играта на обръчи от фирми, с шпионските скандали, със сараите и безпардонното си отношение...Това е един разпищолил се тарикат, който си разиграва коня в страна, за която изобщо не го е еня!Целта му е да й навреди колкото се може повече.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Още навремето царя беше подкрепил коалиция на ДПС и Луджев. Илия Павлов и Мултигруп беше оста около която се обедениха доносниците царя, Доган, Луджев, В. Димитров и други. Така, че за мен е естествено тези хора да ги видя отново обединени, при това те управляват и в момента заедно. Обединение срещу интересите на Б-я, за далаверата, и още яхти на Доган. Няма по долен лъжец и *** от Симеон. Трябва да бъде съсечен за откровените лъжи с които излъга народа. Правеше се на десен, нямаше да се коалира с БСП. А турците и комунистите крадат заедно.
7
0
 
0
 
! Отговори
mario преди 15 години
НДСВ СА НАЙ -ГОЛЕМИТЕ *** И БЛЮДОЛИЗЦИ !!!...ЕЛАТЕ, ЕЛАТЕ НИ "ЦАРИСТИТЕ" НА ИЗБОРИТЕ -ТАМ ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ МЕСТОТО НА ЦЯЛАТА ВИ ПАСМИНА -РАЛЧЕВЦИ , , ВЕЛЧЕВЦИ И НЕ ЗНАМ КАКВИ ОЩЕ *** ,,,!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
Царя е хитрец, не го подценявайте! вариант 1: Отива в обща листа с ДПС и вкарват 1-2 протежета и царя се кипри наляво и надясно уж че все още е някакъв фактор в политиката.вариант 2: Явяват се сами на евро вота и националния парламент с надеждата да прескочат 4 % и после да се лепнат към ГЕРБ... само че получават мизерните 2,8 % доверие и царя остава извън борда хахахахаха
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да бе само той господине,досега да се е отказал от шмекериите си.ама не е само той.абсолютно всичките са от един дол дренки.там те не се различават.ние тука долу се разделяме на едните и другите.но смятам,че това ви е пределно ясно.
4
0
 
0
 
! Отговори
сема преди 15 години
в България всичко и всеки се продава.мразя да съм права.
3
0
 
0
 
! Отговори
parasol.blog.bg преди 15 години
ще злоупотребяваш с нашето търпение?Да можеше да се сформира едно наистина силно дясно обединение, което да те издуха на югоизток, за да видиш дали през Босфора минава пътят на България към Европа! Или си имал предвид своята втора (първа) родина Турция, когато го тръбеше наляво и надясно преди години?Рано или късно ще си изпееш песента.
2
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Опитват се /и двете партии/ да спечелят повече гласове и съответно да продължат участието си във властта. Ще видим дали ще се получи...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е просто огромен срам за царската партия и доказва докъде е стигнал в липсата си на достойнство лидерът